2009-06-30

var har ni era tröjor?

Så snart det blir varmt ska man behöva stå ut med svettiga, ludna bara överkroppar på karlar. Jag ser dem runt åbackarna, i folkparken, i glasskön, matkön på hemköp, på kungsgatan, på cyklar och i bilar. Överallt dessa glansiga kroppar. Jag tycker verkligen inte att det är okej. Sätt på er en tröja för fan!
Jag vill inte stå några centimeter bakom en svettig rygg med min näsa när jag handlar mat, jag tappar matlusten. Det spelar ingen roll om det är en fet eller smal, hårig eller luden överkropp vi talar om, det är lila äckligt. (Eller jo okej då, en fet och ludet kropp med svett så äter jag nog inte alls).
Åk ut till nån sjö, eller håll er på vollybollplanen i parken eller åk ut till era sommarställen och blotta er där istället. Ligg o sola i parken också, för all del, bara ni inte inkräktar min syn och näsa.
Vidrigt är det, å hör sen!

2009-06-29

Åh du härliga sommardag

Är precis hemkommen från ett besök hos barnmorskan och som alltid blir jag på så himla bra humör när allt visat sig vara finfint både med mig och lillfisen. Härligt att höra hjärtslagen också, det ihop med bilderna från ul gör allt så verkligt. Över halvtid nu och den här sommaren kommer gå så rackarns fort så snart är vi där. November, jag längtar!

I övrigt har det varit en alldeles fantastisk somrig helg med allt man kan tänka sig. Det fanns tid för både parkhäng, trevligt trettiårsfirande och en dag i torpet med sol & bad.
Nu funderar jag kraftigt på att återigen fuska med flyttpackningen och åka ut till Ågelsjön för att njuta istället. Jag har konstaterat att det går fruktansvärt långsamt med allt härhemma nu, men man måste väl ändå få prioritera att hänga ute i underbart sommarväder?

2009-06-26

Vid bättre mod

Jag har bestämt mig. Jag ska skita i alla måsten och åka ut till landet själv på tisdag. Då kan jag vara där ända fram till fredag kväll. Helt mol alena ska jag vara med bara skog och rådjur omkring mig. Mörkret skrämmer mig enormt mycket, men det får inte hindra mig, jag får undvika tanken på att liemannen står utanför fönstret och kikar på mig när jag ska sova. Jag kommer känna mig skittuff om jag gör det och jag skulle må så himla bra, då jag göret!
Eftersom vi ett tag framöver har två bilar så är det fullt möjligt, och M har sagt att han kanske pendlar men det blir ruskiga bensinpengar så vi får se.

Med ett sånt beslut fattat så känns det plötsligt väldigt bra att bara vara hemma i helgen och hänga med vänner och gå på trettiårsfest i Svärtinge, det finns en pool där också har jag hört så den ska utnyttjas!

.....

Jag kan fortfarande inte smälta att Michael Jackson är död. Jag började morgonen med att chockringa min allra bästa splen som satt på jobbet och var minst lika skärrad. Det hela är himla märkligt, jag hade nog väntat mig att han alltid skulle finnas och ställa till skandaler.

2009-06-25

Mycket nu

Sista dagen innan en veckas semester arbetas idag. En semester som egentligen inte är mycket till semester.
Det är mycket nu, jag som helst ville vara på landet och inte gjort ett skit, men ack vilken missbedömning.
Det ska på trettioårsfest, ett besök hos bm, besiktning av lägenhet och packning.
Jag har dåligt samvete över att det är tusen saker jag borde göra, hundra saker jag VILL göra och ännu mer grejer jag måste göra.
Högst i önskan står att bara slappa i torpet tätt följt av att åka upp till dalarna för att hälsa på kära vänner som jag inte träffat på allt för länge. Varje helg är något inplanerat, två trettiårsfester på tre veckor, varav den ena är i Varberg, men hjälp vad splittrad jag är! Kan inte sommaren bara vara en månad längre?

Jag fick ett så himla fint sms igår, från P&l, av en person som lyssnade på Mimikry och tänkte på mig, saknade mig. Och jag saknar också, det är ju nu, den här perioden jag brukar träffa dem mer än någonsin, till att helt plötsligt inte se dem alls.

Det knasigaste är att det problemet som brukar hindra en från att åka iväg och hälsa på folk i hela sverige annars är pengar. Nu har vi gott om pengar, vi fick otroligt feta löner bägge två den här månaden, men då finns det inte tid. Och snart är sommaren slut.

Hepp hepp vad positiv man är idag då...

2009-06-22

Vad är väl pengar...

Nu har jag återigen lyckats sälja en grej på Blocket. Och åter igen ångrat att jag la ut grejen så himla billigt.
Det rör sig om ett databord. Jag slängde in en annons med ett pris på 500 spänn, billigare vid snabbt köp. Skönt att bli av med skiten, tänkte jag.
Jag fick napp nästan på direkten så imorron kommer de och hämtar det. Ett snabbt köp alltså.
Till mitt stora förtret såg jag att ett likadant databord i en annan annons ligger ute för 2000 kr. Alltså T V Å J Ä V L A T U S E N! Det är väldigt mycket pengar om man jämför.
Jag hade också velat ha 2000 kr.

Men ack så snäll jag är...

Muntert

En råtta stl XL ligger stendöd på våran fantastiskt vackra innegård.
Toan är trasig och får spolas med en hink vatten efter varje toabesök.

Man kan ju undra vart tusan man bor egentligen...

2009-06-16

det är en jävla massa böcker. Och skruvar

Det här med att packa kartong på kartong med böcker samt skruva ner sju hyllor med 12skruv i varje är inte jätteroligt. Det är det däremot att prata i telefon och läsa bloggar, ja tillochmed att laga mat blir roligt. Om man jämför. Och det gör jag.

Det värsta är att om jag inte gör någonting i form av flyttpackning kommer min käre sambo finna det fullt legitimt att spela tevespel ikväll istället för att packa. Så därför tänker jag banne imej göra lite nytta.
seså...

sexton år med hybris

Och appropå Thåström...

För ett par veckor sedan fick jag ett samtal ute på landet ifrån en vän som jag inte pratat med på länge.
Det här med kommunikationen hade inte gått riktigt rätt till och när hon frågade om jag skulle med till Trädgårn och ta en öl eller tio så tyckte jag att det var läge att berätta att jag är gravid.
Efter nån minut av det vanliga när var hur-pratet så kläcker hon ur sig; men du, innebär det då alltså att du hånglat med Thåström? Jag kopplade inte alls vad hon menade, men hon var inte sen med att förklara.
När vi någonstanns i tonåren precis hade träffats, jag var väl 16 och hon 18 så var jag fasligt förälskad i Thåström, och hade alltså avgett ett löfte till mig själv, att innan jag stadgar mig, blir såjävla vuxen och skaffar barn och sånt så ska jag fan ha hånglat med karln.

Håhåjaja vilka höga tankar jag hade som sextonåring!

Jag förstår inte riktigt hur hon kan ha snappat upp det här och lagrat det i bakhuvudet för att minnas till just den här dagen, jag har knappt själv nåt minne av att jag sagt det, men visst omöjligt är det absolut inte.

Men man ska väl hålla vad man lovat även sig själv så vem vet, kanske får jag chansen den 11 juli...

Ja tack!


Jag skulle bli hemskt glad om jag bara helt omsider fick den här fina lilla boxen. Fem grymma Imperietskivor och ev dvd, ja tack!

2009-06-12

....




De här två tog som sagt studenten igår, lyckliga som tusan och rätt bra på lyset under en trevlig tillställning. Precis som sig bör alltså. Jag tvivlar dock på att det är så himla bra med dem idag...

Vi har varit på ul idag och kollat in lillfisen igen som verkade trivas alldeles prima därinne. Känns alltid lika skönt att få konstaterat att allt änsålänge är som det ska. Sprattlade och levde rövare som tusan, lite knasigt att man inte märker av den mer än vad man gör bara, men det kommer väl.

Eftersom vädret suger rätt hårt så blir det till att hänga i stan i helgen istället, men kvällen kommer nog med största sannolikhet spenderas i soffan med att titta på våran sanslöst stora teve så det känns som det kan kvitta. Kommer nog avverkas både en och två filmer innan det är dags för sängläget. Milk blir det alldeles säkert i alla fall.

Det finns ju de av mina kära vänner som gör Berlin i helgen, och till er kan jag bara säga att ha det så himla kul och hälsa den underbara staden ifrån mig!

2009-06-11

För de har tagit studenten

Utanför fönstret skriker fulla nittonåringar sig hesa. Sitter på flak och skålar i mousserande vin och tänker att livet leker. Livet blir inte bättre än såhär. Jag äger världen och nu super vi som tusan för vi är bäst.

Jag gick förbi ett lass nyss på väg hem från jobbet och fällde en tår eller tio. Över studenter!
Jag minns den där euforiska känslan man hade då. Jag var så lycklig, hade världen framför fötterna och herregud vad livet lekte. Den känslan ihop med att se all sprudlande lycka tog mig till lipen. Det och en jäkla massa märkliga hormoner som finns i mig precis hela tiden numera och behagar dyka upp när som helst.
Jag gråter av att se lyckliga människor, inte för att jag själv är det minsta olycklig, snare tvärt om. Utan mest för att jag blir så himla glad över att allt likosm blommar upp en dag som denna.

Just nu sitter förmodligen en kusin på ett flak eller i en bil någonstanns i stan och känner precis så som jag gjorde för åtta år sen, och om tre timmar är det dags för lillebror. Sedan bär det iväg på studentskiva och en fest som varar hela natten lång för dessa två.

Stort grattis till er bägge!

2009-06-09

Förbannade måsjävlar!

Idag fick sparkontot lite påfyllnad i form av skattepengar, det gillar jag skarpt.
.......

Efter att ha sett det här blev jag lite småkär i Idol-Lars igen. Jag vill höra mer mer mer!

.......

Idag blev jag nästan överfallen av ett gäng rabiata måsar, de var nära att flyga in i ögonen på mig och hacka mig sönder och samman. Så hade det blivit om jag inte slängde mig ner på huk och skrek MEN SER NI MIG INTE?? jag trodde ett tag att det skulle komma vitrockar och ta mig med det slapp jag tack och lov. Min rädsla för måsar och duvor har därmed inte blivit ett dugg bättre.
Jag fick också sällskap av ett tjugotal PRO:are över femöresbron. Det skakade inte ett jävla dugg och jag höll mig inte krampaktigt i räcket och fasade för strömmen nedanför. Jag lovar! (Brojäveln är faktiskt lastgammal, så omöjligt hade det faktsikt inte varit!)
Med andra ord var det inte en av de bättre promenader jag tagit...

.......

Nu ska vi ut och vattna potäter på landet, hoppas vi inte kommer för sent.

2009-06-08

Mylingar och skärgård

En arbetshelg på 36 timmar är nu avklarad, och jag överlevde den här gången också trots svåra ångestattacker i fredags.
Vi spenderade helgen ute på Mon där mina kära arbetskollegor jobbade med att vara fulla. Det hela var väldigt trevligt, svårt att misslyckas när man befinner sig i skärgårdsmiljö, med grillning, knasiga människor och sällskapsspel.
Jag vann dessutom omgången i rappakalja vilket jag är mäkta nöjd över. Kanske berodde det på att jag visste vad en myling var för något (sådant man lär sig av att titta på Emil i Lönneberga) men jag tror mest det berodde på att min hjärna var fruktansvärt trött efter midnatt och därmed lyckades frambringa de mest fantastiska märkliga ordförklaringar då fantasin flödade.
Nu har jag fått mersmak och hoppas få spela snart igen.

Jag är också mäkta nöjd över att jag bara jobbar knappt två helger till, (en i juli och en i augusti) på väldigt väldigt länge. Det känns verkligen fint. En av dessa arbetshelger ska jag dessutom åka på Skogsröjet och se Johnossi.

Har också hunnit med att göra min samällsplikt att rösta också, kändes fint. Nu kan jag fortsätta klaga på samhällets brister och orättvisor. Och något Piratparti blev det inte tal om eftersom jag hävdar att vi bör beröra lite viktigare frågor än fritt internet.

Kommande vecka ska två studentskivor (eller nåja, en eftersom de är ihopslagan) samt ett ultraljudsbesök och en helg i torpet hinnas med. Hoppet på en bra vecka är alltså stort.

2009-06-04

En förträfflig dag

Idag har varit en alldeles fantastisk fin dag. Jag har träffat en efterlängtad vän och fikat på Vb. Sen bjöd jag hem till te och nybakade scones som satt makalöst bra i regnrusket. Tänkte att det är dags att öva upp mina skills som bullmamma. När det vankades vin för de andra satte jag igång med storstäd av toan, så nu känner jag mig duktig också.
Jag har också fått viss klarhet i det där studentpresentproblemet jag grubblat ett bra tag nu.

Alltså, jag har konstaterat att alla mina inlägg låter så jävla äcklgt positiva (kanske bortsätt från inlägget om ludenhet) men jag kan liksom inte hjälpa det. Allting är faktiskt väldigt positivt och jag har sällan mått så bra som jag gör just nu, så därför tycker jag det vore synd att ljuga. Tiden kommer nog snart då jag börjar få befatta mig med diverse krämpor och annat, så vi jobbar på att vara positiva och jävligt glada ett tag till.

2009-06-02

Varulv

Jag upptäckte igår till min stora fasa att jag blivit luden.
Det växer små små fina hårstrån i hela jävla nyllet på mig! Jag gormade och skrek tills M undrade vad som stod på, och jovistt har jag blivit det. Inget jävla förnekande eller fina lögner här inte!
Som så många gånger förr tog jag till den alldeles fantastiska lösningen på mitt problem, nämligen google. Tänkte att jag säkerligen kan skylla eländet på graviditeten som med så många andra saker.
Ludenhet under graviditeten skrev jag, och javisst. Det är högst normalt på grund av att binjurarna ökar produktionen även av manligt hormon.

Det är helt fantastiskt bra det här, att man kan skylla alla oönskade bieffekter, grinighet, humörsvägningar, överdriven viktuppgång och extremt sötsug på att man har en bebis i magen. Att äta tio korvar/dag är högst normalt, likaså att käka murbruk.
Kunde jag inte få en släng av Tourettes Syndrom också så jag fick vara brutalt ärlig och kalla folk för feta, fula och idioter också och kunna skylla allt på min graviditet. Det hade ju varit makalöst roligt!

Nu lider jag vare sig av gravid-cravings, viktuppgång eller några större humörsvägningar. Än så länge.
Däremot av en jävla L U D E N H E T!
Och jag tror bestämt att det där med cravings bara är ytterligare en ursäkt för att man ska få stoppa i sig saker med gott samvete, jag är ju ändå inne i slutet av fjärde månaden nu så nåt borde jag väl ändå märkt av? Jag håller åtminstone tummarna för att jag får slippa även i fortsättningen. Jag vill nämligen inte bli påkommen med att slicka på tegelmuren härutanför.

Nu ska jag snart till jobbet och öva upp min tourettes lite, där finns det nämligen någon som skulle behöva höra ett och annat...

2009-06-01

Idétorka

Jag har en bror och en kusin som tar studenten nästa vecka. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa för present till nån av dem och eftersom jag som vanligt är ute i sista minuten börjar jag få smått panik. Så snälla ge mig tips!

Kusinen är för övrigt en tjej om nån skulle komma på nån briljant idé...

Och ja husgeråd är en bra studentpresent men frågan är om det uppskattas så där på direkten eller om de bara suckar och lägger det på hög för att sedan rota fram det den dag de flyttar.

....

Själv skulle jag komma på en himla massa saker att önska mig.
Tillexempel:
Fotvård
Frisörbesök med avfärgning och färgning
En grön adidasjacka
Microvågsugn
Plattv
Laptop
Stereo
Vinyler
Ett par svarta converse
Konsertbiljetter
Biljett till Way out west

Om någon skulle tycka att jag också är värd en åtta års försenad studentpresent eller så alltså...

Just det, glömde utemöbler och stolsdynor också.

En helg på landet


Helgen har varit alldeles utomordentligt härlig. Torphäng från fredag till söndag med kossor, trädgårdsarbete, vindsröj, grill, promenader & sol och sånt. Jag ville inte åka hem. Inte alls faktiskt, jag vill bosätta mig därute nu men eftersom vi bara har en bil och pendlingsavståndet är lite för långt får vi nöja oss med de dagar vi är lediga.

Jag har fått Spotify också, det förgyller numera mina dagar, som idag till exempel när jag har fått städrycket.
Tack H!