2012-01-31

Om begäret.

Det här med mitt semlebegär är kanske inte något jag borde tala om (i synnerhet inte då onyttigheter tycks vara det enda som ryms i den här bloggen) men eftersom M tycker att det är bland det äckligaste som finns (jag vet, stört!) så måste jag ventilera mig någonstans.
Det var alltså förra året det började, det var då jag åt en wienersemla för första gången. Tänk er wienerbröd och semla i ett så förstår ni ju att det är ett i allra högsta grad vinnande koncept. Sen den gången har jag liksom byggt upp ett sug olikt allt annat efter just denna skapelse.
Också i torsdags var jag inne på kondiset, oförmögen att stå emot suget. Men då fick jag till mig att de bara sålde de där wienersemlorna på lör/söndagar samt tisdagar.

Redan i lördags kväll började jag pusha för att det minsann skulle bli semla till söndagskaffet och när söndagen väl kom så kunde jag inte tänka på mycket annat.
Döm då min besvikelse när jag kommer till kassan och nästan kräver min semla att de bara finns lördagar och tisdagar. MEN HALLÅ, liksom. Vad hände med söndagar? Ville jag skrika, men insåg att det nog hade varit lite väl dumdristigt, det hade bara varit några ryckningar som saknades så hade jag varit en semleknarkare personifierad.
Jag sansade mig och åkte hem rätt modfälld och åt en pepparkaka till kaffet istället.

Men idag, IDAG är det ju tisdag, right?
Jomenvisst. Såklart och givetvis åkte jag till kondiset efter att ha lämnat Kajsa. Men, alltså MEN, som av en händelse var det exakt samma personal som jobbade bakom disken nu som både i torsdags och i söndags.
Och nej, jag förmådde mig helt enkelt inte. Jag kände att hela min värdighet stod på spel. Jag kunde inte komma och be om en jävla wienersemla ännu en gång. Och dessutom riskera att få kastat i ansiktet att de tagit slut, eller att jag rent av bara fantiserat ihop denna lyxsemla.
Kunde inte.

Så pretty please, skaffa lite bättre personalomsättning så jag kan få köpa min wienersemla nån himla gång utan att skämma ögonen ur mig. Okej?

2012-01-29

Det jag förlorade...

.. i ölväg igår tar jag igen i popcornväg idag. I snygg förpackning dessutom, och med popcornkrydda.
Annat snyggt är The Tallest man on earth på 'På spåret' som vi också tar igen ikväll sen i fredags. Har jag sagt att han har en av de röster jag gillar allra mest? Han och Eddie Vedder. Mm.
Nästan som fredag fast söndag alltså. Bra skit.



Published with Blogger-droid v2.0.4

2012-01-28

Om egoisten i mig.

Igår, mitt i all förvirring när vi klädde på ungar, letade rätt på saker och sånt efter att Kajsa hade kräkts så vräker jag ur mig: men fy fan, jag som ska på finrestaurang och lokal imorgon! Och så tyckte jag hemskt synd om mig själv när jag såg framför mig hur jag och M turades om att springa skyttetrafik till toan med kräksjuk 2-åring. Det var liksom det första som kom upp i huvudet och så här i efterhand måste jag nog säga att jag skäms en smula över min egoism.

Hur som helst så har det inte kommit något mer kräk. Misstänker dock att det är nåt som lurar då hon varit lite småhängig hela dagen och knappt velat äta. Men i övrigt är allt som det ska.
I eftermiddags valde jag dock att strunta i den där utgången, främst för att skona mina vänner utifall det skulle vara någon latent magsjuka jag bär omkring på. Har liksom noll lust att smitta ner en hel hoper fina människor, räcker gott med familjerna igår om de nu skulle vara nån magsjuka att tala om.
Men alltså, nu. NU. När jag sitter här i soffan hur pigg som helst och suktar efter de där tjejerna och ölen, då ångrar jag mig lite faktiskt. Rent egoistiskt alltså. Lekte med tanken att akutpiffa och åka in till stan, men jag la ner tanken i samma veva som jag tittade mig i spegeln. Akutpiff. HAHA. Två timmar allra minst skulle det nog ta för den här morsan att göra sig fin en kväll som denna.
Blir soffan istället och en cola.
Men det hade varit fint, det hade det..

Om en fredagskväll.

Igår vankades det gomiddag hos fina vänner. Indiskt. Himla gott och trevligt och allt sånt där.
Vi är tre par kompisar som alla har ungar i samma ålder, det blir med andra ord rätt mycket bajs, kräk, rutiner och annat småbarnsrelaterat som avverkas.
Först ut: Bajs. Bajsfester och såna saker, vilka ungar som lyckats bajsa ner sig mest.
Vi ba: Än så länge har V inte bidragit med nån riktig bajsfest. (Jaja jag vet, trevlighetsfaktorn på det osv osv, men vad fan.)
Tio minuter senare när jag lyfter upp V ur babysittern: Raketbajs. På hela ryggen. Tvätta och låna pyjamas. Check.

Sen sa vi visst också att det ju var ett under att vi lyckas ses så här i vintersjuketider utan att nån av ungarna var sjuka, och att alla klarat sig undan vinterkräkis hittills Jag sa bestämt också att K aldrig haft magsjuka. Fem minuter (FEM MINUTER) senare vaknar K och är lite ynklig, hickar lite också: Kräk.
Inte nån kaskad eller så, mest en liten rapkräk. Men ändå. Paniken var ett faktum.
Jag sprang mest runt och ingav nog ett smått hysteriskt intryck. Samlade ihop alla grejer (och det är inte lite det, när man ska iväg några timmar med två ungar på middag) klä på ungar, tacka för sig och be om ursäkt (ja, jag vet att man inte kan rå för det, men man känner sig lätt skyldig när ens unge med största sannolikhet just bidragit till att två familjer får torka kräk de kommande dagarna.) och packa ner trötta och förvirrade barn i vagnen och påbörja promenaden hem.

Vänta. Ge lite vatten. Lite russin. Vad kommer upp?

Lägga oss för att sova. Vi sov. Vi vaknade. Inget mera kräk. Än.

Phju.

Vi hann åtminstone med en trerätters med tillhörande vin, så om kräket fortsätter hålla sig borta både här och hos de andra familjerna blir alltså betyget på kvällen rätt högt ändå.

2012-01-27

Hej helg!


Kajsa och jag i ett varsitt hörn av soffan, delar på en filt och kittlar varandra med tårna emellanåt. Lillebror sover i vaggan och i bakgrunden skymtar en överfull tvättkorg med kläder som ska vikas och läggas i skåpen. Men senare, inte nu. Nu fortsätter vi att kolla på tecknat och njuter av en slapp fredagsmorgon.
Published with Blogger-droid v2.0.4

2012-01-26

Bloggetik?

Jag brukar ju inte riktigt lägga mig i debatter eller proklamera mina ställningstaganden kring diverse grejer här på bloggen, det blir ehm.. ja vad ska jag säga.. platt fall? Jag liksom bara basunerar ut min ilska också ba eh jaha, men vart ville hon komma med det där egentligen?

Men alltså, ibland bara måste jag. Jag har läst lite här och där om det här med folk som ödslar sin tid till att lämna elaka kommentarer på bloggar. Och jag kan bara nicka, säga amen och hålla med, för vilka vidriga människor va, som bara tar sig friheten att klampa in i folks liv så där och trycka ner dem lite mer för varje gång via anonyma kommentarer.

Men så finns det också en annan form av kommentarer som jag reagerat på - reklamkommentarerna. Nu senast läste jag Kattas inlägg om hennes lilla Eddie som ligger på lasarettet och jag satt och skummade igenom alla fina kommentarer innan jag själv lämnade ett avtryck och där var det en kommentar som ba: "Hej gå in på min blogg och tävla om bla bla bla.."
Men alltså har inte folk något vett? Är det liksom inte höjden av nonchalans och brist på både respekt och empati?
Frågan jag ställde mig var om hon ens läst inlägget hon kommenterade till? I så fall, väldigt olämpligt och känslokallt.
Har hon inte läst det? I så fall, jävligt respektlöst. Jag vet liksom inte vad som är värst. Att läsa det som skrivs men inte bry sig ett skvatt eller att helt enkelt strunta helt i människan bakom bloggen och bara göra allt för att få fler besökare till sin egen blogg.
Rent spontant känner jag att är man på jakt efter fler läsare så får man det inte genom påträngande reklamkommentarer, utan snarare med några rader om själva inlägget ifråga.

Ja men det var väl bara det.
Visa lite jävla respekt och hänsyn liksom.

Blogawards x 3.


Jag har fått tre awards från dels Jos, som skriver så här:
"Nu kanske ni tycker att det här är fusk eftersom jag känner Lisa privat. Men, se det som ett plus istället - jag kan ju nämligen intyga att hon är en hyvens pingla även IRL så att säga. Hur vi känner varandra? För att göra en lång historia kort har våra snubbar varit bästisar sen dom var såhär höga *gestikulerar med handen strax nedanför knät* osv osv."


Och av Duktiga tjejen som skriver:
"Lisa skriver alltid så roligt om vardagsutmaningar. Hur det är att ha två små barn och inte få sova ordentligt, få en liten tvåårig näve hytt mot sig och fixa med hus. Hon är ett levande bevis på att man inte behöver leva glamour-liv för att få varje inlägg intressant."

Samt från Trillingnöten som säger så här: "Stora tankar om små ting är en för mig alldeles ny blogg. Lisa bloggar om livet ur ett humoristiskt perspektiv. Absolut my cup of tea! Jag gillar bloggen ju mer jag läser!"


Alltså, tack! Jag blir löjligt glad av sånt här ska ni veta.


Nu är alltså tanken att jag ska ge den här vidare. Och vi kan väl säga såhär: Svårt. Dels för att jag redan sett att så många av mina favvisar redan fått den, men sen så tänker jag att äsch. Vad gör väl det om man nu råkar få två eller tio awards liksom.

Så alltså:

Tuffast av alla: Den allra allra första bloggen jag började läsa, så egentligen kan man väl säga att det var hon som gjorde att jag fick smak för hela grejen. Hon skriver om högt och lågt, vardagen och funderingar. Alltid lika välskrivet. Och så är hon himla klok också.

Helena mitt i smeten: För inspirerande matblogg där det även ryms små funderingar kring livet. Grymt god mat och jag tar ofta till hennes blogg när fantasin på matfronten tryter (vilket den ju gör rätt ofta).

Fifi: Jamen jag vet att du har fått. Men du får en av mig också, och säkert tio till. Men som sagt - äsch. Du förtjänart, aj löv your blögg!

Maria: Fin blogg om vardagslivet med en vild liten onge och hur man kombinerar hemmaplugg med mammaroll.

Nyfiken Alltid: En alldeles nyhittad fin blogg som jag börjat följa. Vardagsliv, fina bilder och goa ungar och hög igenkännelse faktor. Just sånt jag gillar alltså. Och ja, jag såg en award där inne igår, men då hade jag redan börjat göra det här inlägget så det så.

2012-01-25

Dagens hurra, så jävla bra:

Att jag kom hem efter en shoppingtur på stan med inte mindre än två par byxor, en klänning, tre tröjor, en bh och en himla massa strumpor. Bara till mig själv! Jag ägnade inte ens en blick på bebiskläder eller nödvändiga grejer till Kajsa, utan koncentrerade mig helhjärtat åt egoshopping. Så himla bra grej alltså, för jag har inte handlat något i klädväg på cirka en evighet.

Dagens åh så pinsamt/åh så gulligt/åh så roligt jag måste skratta: Vidar lade av en rap som fick halva PRO-föreningen inne på cafét vi var på att sätta kaffet i halsen, sen fick jag märkligt äcklade blickar kastade på mig tills det gick upp för dem att det var den där lilla minimänniskan i mitt knä som just rapat värre än en karl och genast byttes den tryckta stämningen mot rungande skratt och gulliga kommentarer.
Är man liten och söt kommer man fan undan med allt.
Konstaterande: Jag vill också vara liten och söt.

2012-01-24

Ameh doh!

När man stått på Bilprovningen och fått domen på bilkräket och tänkt att "visst fan, hoppas Martin redan betalat det här, för plånkan ligger ju hemma." Då måste man vara åtminstone lite slut i huvvet när man sedan åker direkt till affären och i godan ro plockar ner varor i vagnen utan att ha en tanke på tanken man tänkte cirka 15 minuter innan.

Man blir rätt så trött faktiskt.

2012-01-23

En snabb bara.

Ponera att man av en ren slump råkade hitta en liten burk kvarglömda Rocky road i en kyl som aldrig knappt används. Anta att godbitarna är gjorda någon gång innan julafton och inte märkta med något bäst föredatum eftersom det kan vara så att de är hemgjorda.
Skulle man, rent teoretiskt kunna äta en bit utan att bli dålig på pga för gammal? Eller okej, vi struntar i finkänsligheten - skulle man rent teoretiskt kunna sätta i sig samtliga bitar (cirka sju) utan att bli dålig pga för gamla?

Bara undrar av ren nyfikenhet alltså, själv skulle jag ju aldrig komma på tanken ens.

Om en söndag på isen.

Vi åkte ut till svärisarna för att njuta lite av vintern. Jag snörade på mig ett par skriller för första gången på en himla massa år.

Det var vingligt men jag lyckades till och med knäppa en bild på mig själv.

Kajsa gillade sparken.

Och korven såklart. Grillad korv med varm oboý på sjön liksom, kan ju inte gå fel. Kladdigt dock.

Jag lyckades med konststycket att inte ramla en enda gång. Fast det såklart, värst fort gick det ju förstås inte..

Vi kan väl konstatera att min snubbe är rätt mycket duktigare på det där med skridskor än jag..

Och fort gick det, Kajsa tjöt av skratt.

Väl hemma fixade vi ostscones och te. Helt klart fint avslut på en annars rätt tröttsam helg.

2012-01-22

Det är inte mycket jag begär och mina önskningar äro små.

Ibland är mina önskningar tämligen små, som nu ikväll till exempel när jag låg brevid Kajsas säng på golvet (tack till mig själv som hade den goda smaken att välja en stor och mjuk matta till barnrummet när det begav sig) och det enda jag ville ha var ett par knän som inte skulle knaka när jag reste mig upp, att legobitarna som fortfarande låg kvar på golvet själva skulle hitta hem till legolådan så jag slapp trampa på dem när det var dags att agera en tyst husmus (herregud, det kan väl ändå inte vara för mycket begärt?), att golvplankan precis framför dörren inte skulle knaka så förskräckligt samt att dörren skulle glida upp helt gnisselfritt.
Ibland rör sig mina önskningar inte mer än om sådant.
Det lilla, men ack så omöjliga.
Published with Blogger-droid v2.0.2

Byssan lull koka kittelen full..

Jag tror bestämt det är något visst med lördagnätter här hemma. Tydligen väldigt skoj att leva loppan trots att klockan blivit dyngsent. Tjusningen med att bo kompakt är också att ungarna gärna väcker varandra om och om igen. Jag kan helt ärligt räkna upp minst tio saker som är roligare att göra en lördagnatt än att gunga gungstol i alldeles exakt jämn takt så inte Kotten börjar gny, samtidigt som jag hör M läsa saga för en låtsaspigg 2-åring inne på hennes rum.
Men sch, nu tror jag bestämt han har somnat och väl är väl det, börjar nämligen få kramp i armarna och brist på vaggisar..
Godnatt!

Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-21

Fröken svår leker kurragömma.


Lilla fröken bångstyrig ville inte riktigt lägga sig för kvällen när det var dags för godnatt för en timme sen, utan ville hellre ligga i sin koja och käka vindruvor trots att jag kan intyga brutal trötthet.
Hon trodde hon kunde komma undan med att gömma sig, men eeh, vi kan väl säga att det inte var jättesvårt att hitta henne. Hon är ju trots allt inte osynlig hur mycket hon än vill och försöker..
Published with Blogger-droid v2.0.2

Plötsligt händer det...

... att man ba: "nu jävlar!" Och så sätter man igång att skruva ner hyllor, tavlor och fönsterbleck (heter det visst inte alls, men fönsterhyllor?) i köket och sliter ner tapeter från samtliga väggar medan ens kille agerar flytthjälp, stora barnet tittar på teve (ja ja, förkastligt att låta sitt barn titta på teve mitt på blanka dan och på en lördag dessutom osv osv..) och den lille sover. Och vips så är där bara gips kvar fulla med spackel och fotavtryck. (Misstänker att förra ägarna besatt magiska krafter och kunde gå på väggar. Eller så hade de bara använt Konrads kalasklister, är lite osäker där.)
I allafall, nu känner jag mig sjukt nöjd och tänker att M kanske får en smärre chock när han ovetandes om mitt tilltag kommer hem. (Obs! Det är ju något vi planerat att göra så det är inte så att jag gått helt bananas utan Martins medgivande. För vi är ju trots allt två om hur det ska se ut här hemma..)
Plus att jag på köpet fick ner julgardinerna och kanske lyckas få till en fönsterputsning inom en snar framtid.

Phju, det här rycket var nog vad jag behövde efter en väldigt lat period, dessutom känns det som att projekt husfix stått still lite väl länge...

Uppdatering: Okej fönsterbrädor heter det ju. Inte fönsterbleck eller fönsterhyllor: FÖNSTERBRÄDOR. Om det nu var nån som inte fattade vad jag menade alltså.

Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-20

Vem är du, vem är jag levande charader..

- Mamma, kolla!
- Nämen har du blivit en apa?
- NÄÄ mamma, meja!
- Men vad är du för nåt då, en orm?
- *suck*
- Eller en tiger kanske?
- NÄ mamma, Kajsa fant!
- AHA, krokofant? *spelar väldigt dum*
- NÄÄ KAJSAFANT!
- Jaha, nu ser jag, en elefant!
- JA!

Jag har försökt förklara att "snabelarmen" ska vara mellan den armen man håller i näsan också säger hon "ja såhä!" och så lägger hon armen under "näsarmen" ändå. Och ja, vem är jag att döma, kanske är det så Kajsafanter ser ut?

Som plåster på såren.

Men sådär ja, 600 kronor fattigare men med en sjukt fräsch mun, mycket värt! Tandläkaren rotade runt lite och skrapade tandsten (AJ! Samt: Dog obehagsdöden.) Också gjorde hon ett ultraljud och jag förväntade mig se små tandbebisar, men fick istället ansiktet duschat av saliv. Not so fräscht plus mycket ondare än bebisultraljud.
Att jag sen tyckte det var en bra idé att gå med nypolerade gaddar för att luncha på Texas Longhorn och dricka en cola till burgaren kan man kanske diskutera. Men what the heck, det är väl ändå fredag?

Gocola ur immiga glas.
Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-19

Jag vet inte om jag kan säga att det var värst snyggt gjort...

Här om dagen ringde jag till Kajsas förskolechef för att uttrycka mitt missnöje mot förskolan i allmänhet, och en av pedagogerna i synnerhet.
Igår ringde den där pedagogen i synnerhet och konfronterade mig, hon undrade till exempel varför jag inte vågat ta upp det med henne direkt?
Och nu kan jag inte låta bli att undra vad chefen som sa att hon skulle sköta det hela på ett snyggt sätt sagt till henne?
Eftersom hon alldeles uppenbart uppgett vilka föräldrar som uttryckt sitt missnöje, kanske hon även sa att jag benämnde henne som den tjurigaste personen som gått i ett par skor och att jag inte tycker det är så klädsamt för en förskolelärare att alltid gå omkring med mungiporna ner till skosulorna samt aldrig hälsar när man lämnar sitt barn?
Kanske nämnde hon också att jag sagt att jag anser att hon skulle pensionerat sig i samma veva som förskolan byggdes, eller åtminstone när hon tappade all sin lust att arbeta med barn?
I så fall - pinsamt. Fast kanske lite bra ändå?
Och så kan jag inte låta bli att undra om det här kommer gå ut över Kajsa? Om pedagogen nu inte tyckt illa om mig innan, så lär hon väl med största sannolikhet göra det nu..

Och ja, jag jobbar lite så, är skitfeg för att ringa och klaga (hur sulle jag då fixa att konfrontera personen face to face liksom, plus att det ju kan komma föräldrar som hör när jag framför klagomål = inget kul, speciellt inte för henne.) Alla fall: När jag väl lyckas ringa får jag liksom mundiarré och öser ur mig allt jag känner, utan att förfina mina tankar nämnvärt.

Det sägs ju att januari är årets fattigaste månad..


.. och en blick i våran kyl visar att det nog stämmer alldeles utmärkt.

Fast det är klart, vi har ju åtminstone nästan ett helt paket smör, så jag antar att man ska vara glad för det lilla.. också är det rätt skönt att ha rensat och tagit tillvara på minsta lilla smula.
Men iallafall - barnbidrag och storhandling imorgon, hurra!

Published with Blogger-droid v2.0.2

Men jag gjorde i alla fall ett försök..

Sist jag var hos tandläkaren för snart två år sedan, fick jag rekommendationen att använda tandtråd för att hålla tandstenen borta. Jag köpte mig genast ett paket plackers och gnodde hejvilt mellan gaddarna i en vecka ungefär, sen tyckte jag att det var hemskt tidskrävande (herregud, säkert två minuter) och sjukt tråkigt. Så jag glömde liksom av det där.
Imorgon ska jag till tandis igen, och igår stod jag där frenetiskt gnuggades med en plackers twin.
Nu håller vi tummarna för att den här (högst bristfälliga) rutinen gett resultat.
Ehm..

Ps. Jag hör min kompis ekande ord i huvvet: "om jag fick välja mellan tandborstning och tandtråd, så skulle det definitivt bli tandtråd, den gör väldigt mycket mer nytta än tandborsten." Hon utbildar sig till tandläkare så hon borde ju veta, menar jag.
*Skäms en smula*

2012-01-18

Hon kanske vill ha ett brinnande intresse istället..

Det här med att jag först går in på Bloglovin där jag har cirka tusen bloggar jag föjer, där alltså INGEN har bajsat ur sig något blogginlägg, för att direkt efter klicka in på min egen blogg för att kolla min länklista i högerspalten eftersom jag råkar veta att den uppdateras snabbare än Bloglovin, är det kanske att vara lite väl desperat och bloggberoende? Förutom det alldeles uppenbara att jag har himla tråkigt..

(Ni får ursäkta rubriken, det är en väldigt intern Finspångsgrej..)

2012-01-17

Och snart går han där med en minikånken på väg mot förskolan..


Men alltså ser ni vad det här är? Ja förutom en väldigt söt bebis bakom de där gölliga händerna då.
Det är en bebis som har storlek 74/80 i sin pyjamas men endast är fyra månader gammal (ung), vilket jag insåg efter att ha läst om smakispremiär hos Muerta. Eftersom det bara skiljer en dag mellan hennes Bruno och Vidar måste han alltså passerat 4-månadersgränsen igår. (Bra tidsuppfattning där.) Och hallå smakisdags. SMAKISDAGS! Utan att jag ens reflekterat över det. Med Kajsa såg jag liksom fram emot matpremiären flera veckor innan det var dags, och på pricken då hon blev fyra månader satt vi där under glada tillrop och tittade när hon kletade morotspureé precis överallt.
Nu ba: Nä men redan?
Alltså herrn får nog vänta lite med andra smakupplevelser än ersättning, tror inte han, eller okej, jag är riktigt redo...

Sån där dag ni vet..

Det här med att få på två ungar kläderna för att lämna storasyster på dagis är alltid dagens mest kritiska moment och utgör lite själva grunden för hur resten av dagen kommer att bli. Låt oss ta en titt på dagens morgon så får ni själva avgöra hur den kommer fortsätta:

- Springer ut och startar bilen strax innan avfärd till dagis för att ha en varm bil att sätta sig i samt för att slippa skrapa rutorna.

- In i huset igen och bökar på 2-åring kläder. Jakt runt vardagsrumsbordet, fortfarande under glada utrop och skratt. Fångar upp ungen och kittlar henne, får på henne jacka och skor. Allt frid och fröjd på den fronten. Lillebror känner sig ensam i babysittern i köket och börjar skrika.

- Tar på samma lillebror ytterkläderna.

- Ropar på Kajsa som klargör att hon ska titta på "Mamma Du" och har tagit av sig både skor och jacka och hoppat upp i soffan.

- Börjar om. Under högljudda protester. Svettig kamp mot klockan.

- Lyckas till slut få på ungen kläderna igen, struntar i överdragsbyxorna eftersom bilen ju ändå är varm.

- Kommer ut, låser ytterdörren och ska öppna bilen. Tada. Bilen är igång med nycklarna i men har bestämt sig för att leva eget liv och låst sig själv (den har den dåliga smaken att vilja göra det ibland. Dock kunde jag inte skylla på bilfan när den här incidenten skedde.) Drar av en harang med icke barnvänliga ord. Kånkar med barnen upp till huset igen för att leta rätt på en reservnyckel.

- Hittar en reservnyckel, in med ungarna i bilen och åker iväg till förskolan.

- Lämnar Kajsa, muttrar över personalen (mer om det i ett annat inlägg) och inser att jaha, vi hör glömt överdragsbyxorna hemma. Men vi hade i alla fall varmt i bilen och jag slapp skrapa rutorna. *Rabblar nån slags mantra inom mig*

- Bär ut ett ton babyskydd + bebis till bilen igen, åker hem och hämtar Kajsas överdragsbyxor, kånkar ett ton babyskydd + bebis in till dagiset igen. Lämnar byxor och kånkar ett ton ... ja ni fattar.

Hoppas i alla fall ni har en god morgon med guld i mun osv osv..

2012-01-15

Om en söndagkväll i lugnets tecken.


Vidar visade intresse för våra pizzor förut så vi lät honom beställa sin alldeles egna pizza.
Kotten låter sig hälsa att pureér och sånt är till för amatörer.

Och för er som suttit som på nålar och undrat över våra sömnproblem så kan jag meddela att Kajsa sovit som en stock sedan 18:45 vilket känns smått otroligt. Om hon sover hela natten utan att vakna ska jag nog överväga att bli religiös. Jag har liksom hunnit med både ett bad, en pizzabeställning och datahäng och än finns det tid för filmtittande = hej lugn söndagkväll, jag älskar dig!

Ps. Tack snälla för alla fina tips, tankar och råd kring Kajsas sömn. Trixet tycks alltså vara att låta henne skippa middagsvilen vilket vi testade idag igen och nu verkar det ju onekligen funka. Tidigare har hon havererat totalt vid fyra, fem där nån gång, och då har hon liksom inte alls varit rolig att ha att göra med. Inte för henne själv heller alldeles garanterat.

2012-01-14

Ja, jag får väl skylla mig själv då..

Men herregud, vad i hela friden gör hon uppe nu, när hon gnällt över tröttman hela dan? Kanske ni tänker nu. Men se det går inte, för klockan passerade 21 och då vaknar liksom andarna i mig till liv igen och då var vi bara tvugna att sätta på andra avsnittet av Kronjuvelerna. Och efter det var vi ännu mer tvugna att kolla på det sista också.
Och jag säger så här: att jag grät som ett litet barn de sista 20 minuterna av sista delen behöver jag helt klart inte beskylla den bristfälliga sömnen för, utan bara att den var så fantastisk fin och alldeles alldeles underbar.

ÅH, så himla bra den var! Ni bara måste se den!

När charmören är igång igen.





Det här gofisen har lagt inte mindre än tre kaskadspyor mellan tuttarna på mig idag. Men alltså, är man så här söt så kommer man undan med det trots att mamman är trött bortom all sans..

Om inte kommande natt bjuder på sömn, då vet jag inte..

En lördag som denna när solen gassar, termometern visar på ett par plus och det luktar vår i luften - då kan man ägna sig åt att sitta i soffan och dumglo, låta förtvivlan växa och må illa av trötthet. Det kan man faktiskt, det är nämligen det jag sysslar med idag.
Dagens dagsform alltså: trött, hopplös och en känsla av maktlöshet.

En stilla undran bara, vad gör man med 2-åringar som kommit in i en fas av sömnvägran? (Hon är inte sjuk, verkar inte ha ont eller drömma mardrömmar, det är bara det att hon liksom ser varje säng som en potentiell lekstuga.)
Tips, råd och eventuella bud tas tacksamt emot.
(Alltså skoja bara om det där sista. Tror jag..)

En positiv grej i all den här dimman av trötthet är att Kajsa har börjat visa prov på att vi kanske inte behöver oroa oss för hennes språkutveckling, vilket vi gjort ett tag nu. Alla andra ungar i hennes ålder (jag vet att det är idiotiskt att jämföra) tycks liksom dra världens haranger medan Kajsa begränsat sig till få ord på raken och haft svårt för det där med meningar. Men nu verkar det börja släppa vilket värmer det här trötta mammahjärta en del.

Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-13

Lite roligt, mycket trött.


Det här med att jag nyss skrattade så jag nöffade som en gris åt ledtråden "förkyld fågel" på 'På spåret' och platsen de syftade på var Härnösand och att jag sedan inte kunde sluta skratta - jag vet inte om jag helt enkelt bara ska skylla det på att jag inatt hölls vaken mellan 02-05 av en dotter som hade lekstuga här hemma.
Maken på låg humor liksom. Men ändå - HAHA!

Nåja, hoppas ni har en fin kväll där hemma i stugorna!

Utmanad!

Jag har fått en utmaning av fina Moa, himla kul!

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Då hade jag precis tagit körkort och flyttat ut på landet till min dåvarande pojkvän. Jag jobbade som skiftansvarig på en restaurang där jag tjänade himla mycket bättre än vad jag gör nu, trots att mitt nuvarande arbete är väldigt mycket mer ansvarstagande och seriöst. Lite tragiskt faktiskt. Jobbet på restaurangen var ju liksom en lek i jämförelse..
Vidare så vankades det hemmafester varje helg där vi rökte cigaretter inomhus, spelade tipp med sprit och lyssnade på Imperiet. Det blev en hel del resor till Perstorp och våra festivalvänner också vill jag minnas.

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
För ett år sedan hade vi precis skolat in Kajsa på dagis då både jag och Martin hade börjat våra heltidstjänster efter föräldraledigheten. Jag hade nyligen fått veta att jag var gravid igen och vi gladdes som sjutton, dock mådde jag illa och undrade lite nervöst vad vi gett oss in på då Kajsa redan då börjat visa sitt kraftfulla temperament. Vi hängde på Hemnet mest hela dagarna och drömde oss bort till ett hus på landet.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Salt & vinägerchips
Grillchips och dip (ja jag älskar chips tyvärr)
Marabou schweizernöt
Sura colanappar
Estrellas sourcream-ringar

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Die Mauer - Ebba Grön (eller egentligen de flesta låtar med Thåström)
Hjärter dams sista sång - Lars Winnerbäck (eller egentligen de flesta låtar med Lasse)
The Funeral - Band of horses
Fulla för kärlekens skull - Eldkvarn
18 karat gold - Johnossi

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
Betala huslån
Renovera
Resa typ överallt
Skänka till välgörenhet
Låta både M och mig själv gå ner i arbetstid

6) FEM DÅLIGA VANOR
Att jag gärna spelar martyr
Analyserar gärna sönder saker och ting minst tusen gånger
Målar alltid fan på väggen
Lat
Äter för mycket godsaker

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Pussa på mina ungar
Dricka vin med mina vänner
Hänga i soffan med M
Läsa en bok i badet
Lyssna på musik jättejättehögt (utan att behöva ta hänsyn till någon)

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Sammetstights (endast ett fåtal personer som passar i sådana)
Onepiece (kan helt klart vara det fulaste plagg som gjorts)
Skjortor/tunikor med axelvaddar (av alldeles förklariga skäl)
Stuprör (alltså jag drömmer ju våta drömmar om att kunna köpa dem, men det rimmar väldigt dåligt till min figur)
Såna där skor med makalöst hög klack (skulle aldrig fixa att gå en meter, utan att antingen trilla eller ha av klacken (eller en kombination då..))

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Htc
Laptop
Böcker (leksak?)
Pussel (mest Kajsas pussel då..)
Tågbanan

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
Maria
Jos
Fröken K
Augustifamiljen
Duktiga Tjejen
Charmed life
Johanna
Sus
Trillingnöten
Tina

2012-01-12

Note to self.

Inte för att idiotförklara dig eller så, men det där med att du åt ärtsoppa och pannkakor till middag innan du skulle iväg och spinna, det var väl himla korkat va?
Magen du vet, pruttig..

Tänk gärna på det nästa gång.

Måste bara skriva av mig lite..

Jag får ibland sagt till mig att "nämen stackars dig, känner du dig inte låst?" eller "men gud så tråkigt!" när jag säger att jag inte har någon bil och således inte kan ta mig någonstans.
Vi har bara har en bil som vi turas om att använda. När Kajsa ska till förskolan så har jag den, när vi är hemma därifrån så har M den. Det inger inte så mycket spontanitet i att ha det så här, det gör det inte.
Fast om det skulle vara synd om mig bara för att jag inte har tillgång till bil några gånger i veckan, det tycker jag är en rätt stor överdrift. Som om jag vore oförmögen att påverka mitt eget liv. För ärligt talat, hade jag lidit av att inte kunna åka in till stan vissa dagar, om jag hade känt mig fängslad och bunden till hemmet, ja då hade vi skaffat oss en bil till. Eller mer rätt: då hade M tagit bussen till jobbet varje dag.
Men ärligt, vad ska jag i stan att göra? Det fanns en tid då jag älskade att strosa runt på stan, ta en lunch ihop med någon kompis eller sitta en eftermiddag inne på ett café och dricka kaffe och prata i evigheter. Men tiderna förändras ju.
Vill jag göra det nu så får jag i vilket fall vänta tills M kommer hem från jobbet så jag får göra allt det där i lugn och ro. Det spelar liksom ingen roll om vi bor ett stenkast ifrån centrum eller två mil därifrån.
Det finns säkert supermorsor som kan gå på cafeér med sina ungar, det kunde jag med när jag bara hade Kajsa som låg och sov i vagnen.
Men nu, med två ungar varav den ena leker rövare - hahahaHohojaja säger jag om det. Det skulle väl för all del gå, jag hatar att begränsa mig bara för att jag tänker att det inte går. Men till vilken bekostnad då? Att fara upp och ner från stolen och passa på barn medan kaffet svalnar och man knappt hunnit fråga hur vännen mår innan man bryter ihop och går där ifrån. Inte så himla värt om ni frågar mig.
Däremot de dagar jag har bilden, då försöker jag tajma in nån lekdejt antingen här eller hemma hos nån annan där Kajsa kan leka fritt ihop med en kompis medan jag kan dricka kaffe och prata skit och bara slå ett getöga på ungen då och då.

Som sagt, tiderna förändras. Mitt liv nu mera har kommit att kretsa kring blöjbyten, trampa på legobitar, plocka upp pusselbitar, gå promenader och kanske baka lite emellanåt.
Roligare än så blir det inte, men ni ska bara veta hur mycket kärlek jag får varje dag. Hur mycket jag skrattar och känner mig behövd och älskad.
Jag trivs i hemmets vrå, jag kan gå hemma och lalla i pyjamasbyxor flera dagar i sträck utan att jag känner att jag har tråkigt, dagarna rusar förbi ändå.
Så nej, det är inte synd om mig. Inte det minsta faktiskt.

Tiden kommer då jag känner att jag aldrig kommer vara hemma så mycket som jag vill. Det är sena eftermiddagar/kvällar på jobbet, stressa för att hämta ungar på dagis, stressa hem för att få ihop en middag, bada ungar, läsa saga och sen nattinatt. Och så eventuellt lite helgarbete på det också.
Givetvis kommer stunder då jag sliter mitt hår i förtvivlan, då jag inget hellre önskar än att bara få lämna hemmet och börja arbeta igen, låta Martin ta allt ansvar här hemma. Men den stunden den kommer den också, när jag får komma hem till ett uppdukat middagsbord. Fram till dess tänker jag njuta och vara tacksam över all den tid vi faktiskt får med våra ungar.

Och ehm, jag vet egentligen inte alls vart jag ville komma med det här. Jag fick bara höra det där "men din stackare, vad ska du göra då?" När jag sa att jag inte hade någon bil idag. Blev lite trött bara.

2012-01-11

Analysering av ytterligare en väggmålning av Kajsa aka Picasso.



Den här sitter nu mera över vår skohylla i hallen. Såg den när jag kom ut från badrummet förut och kan för allt i världen inte begripa hur ungen får tag på alla kritor som jag springer och gömmer mest hela tiden, just för att undvika såna här små oönskade konstverk.
Men hur som helst, solklart motiv eller hur?

Vem som helst kan ju se att det är en väldigt bredaxlad snubbe med ryggen till, liten rumpa och såklart, det alltid återkommande kisset.
Kisset är dock det enda Kajsa svarade med säkerhet, resten har jag gissat mig till. Men med tanke på att även dillsåsen var kiss (eller om den smakade kiss?) tidigare idag så var det inte helt oväntat. Men den där avsaknaden av huvud undrar jag lite över, inte kan vi väl ha en så makaber dotter som ritar en man med avhugget huvud? I vanliga fall brukar väl ungar börja med att rita ett enda stort huvud med armar och ben på?

Och så undrar ni om det är en bra idé att tapetsera vardagsrummet med svindyr snyggtapet?
Mm, det undrar vi med..

Angående det där hyttandet..

Känner att jag måste prata lite om det. Det är ju lite så hon jobbar nämligen, vår kära dotter. Blir hon arg (vilket är precis varje gång hon inte får som hon vill) så fräser hon och hytter med sin lilla näve. Varje gång är det lika svårt att hålla sig för skratt trots att jag kokar av ilska.
Och det där sättet kan ju gå för sig här hemma, när hon begränsar sitt hyttande till mig och Martin, men det gör hon ju liksom inte. Det hyttas även åt personalen på förskolan och åt våra vänner.
När det här förs på tal, som när en ur personalen på förskolan berättade att hon blivit hyttad åt när hon skulle byta blöja på Kajsa, ja då blir det rätt pinsamt.
Jag menar, hyttandet måste hon ju ha fått någonstans ifrån, right? Det är ju inte bara något hon börjar med. Alltså antar jag att folk som blir hyttade åt av en 2-åring tar förgivet att det är vi föräldrar som hytter åt henne när vi är arga.
Men så är det ju inte!
Vi har kliat oss i huvvena och frågat oss vartifrån hon fått det? Också här om dan trillade polletten plötsligt ner. Emil såklart. Jag har ju berättat att ungen är helt besatt av Emil i Lönneberga och Anton han kan ju liksom konsten att hytta med näven när han skriker 'förgrymmade unge!'

Där har ni alltså mitt försvarstal till hur en annars väldigt söt tjej på 2 år hytter med hela näven åt vuxna när hon inte får som hon vill..

2012-01-10

Men mamma du tuggar ju tuggummi, då måste väl jag också göra det?

Det här med att 2-åringar tuggar tuggummi, det är inget tandläkarna riktigt rekommenderar va?
Nä, tänkte nästan det. Försökte förklara det för Kajsa tidigare idag men hon vägrade att lyssna. Proppade munnen full av tuggummin som hon spritt omkring sig ur den väska hon visst fått tag i. Frenetiskt tuggande så saliven rann likt fradga från mungiporna. Jag jäktade efter henne in på rummet, men ungen drog igen dörren precis framför näsan på mig (!) och när jag kom in i rummet skrek hon NEEEJ! och hytte med näven (!).
Jag försökte tala om att trots att det är Extra som till och med tandläkarförbundet rekommenderar så är det inget för små barn. Tuggummin är så himla lätta att svälja och så ligger dem där i magen och sväller sen. (Eller alltså, gör dem det? Eller är det bara något jag ännu en gång blivit ilurad som barn? Herregud. Jag inser nu att det nog är så, ja.) MEN IALLAFALL.
Jag tror att det där extratuggummit för Kajsa är som heroin för en narkoman. Ungefär. Ni skulle sett blicken när jag bänt upp hennes gap för att få ut det.

...


Vi ägnar oss åt terrängkörning så här på morgonkvisten. I vagnen ligger ett stycke vansinnig bebis och
själv trampade jag nyss igenom isen och har skorna fulla med iskallt vatten.
Joråsåatte. Fin skogspromenad det här..
Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-09

Utmanad.

Jag har blivit utmanad av Maria att lista mina fem bästa respektive sämsta köp 2011. Tydligen ska det vara bilder också så jag ska se vad jag lyckas knåpa ihop.

1. Inte helt oväntat direkt, men huset. Kan ju tycka att det vore himla tråkigt annars, när man lagt ut sinnessjukt mycket pengar på det och så ba: nä, det var inget bra köp det här..
Men det var det. Ett alldeles fantastiskt bra köp rent av.




2. Köksbordet. Köpet som höll på att bli ett inte-köp när M åkte till Ikea och glömde kortet hemma. Kreditbetalning blev lösningen, men nu är kritan betald och bordet är vårt.
Alltså älskar att vi numera kan sitta 10 pers i köket och spela spel, äta gott och bara ha det jävligt trevligt. Soffan i all ära, men det känns mycket mer socialt att sitta kring ett bord där inte en stor tv står rakt framför en.



3. Diskmaskinen. Bild känns överflödig då jag räknar med att alla vet hur en sån ser ut. Jag har aldrig ägt en diskmaskin förrens vi köpte en i somras, och således inte fattat vad vi gått miste om, men jisses vad den har löst mycket av vårat vardagstjafs.

4. Kökssoffan. Har alltid velat ha en kökssoffa och när vi flyttade till huset hade vi plötsligt plats för en. Ett blocketfynd för 800 spänn.
När vi efter att ha kört vilse slutligen hittade till gården där soffan fanns, möttes vi av en pojke i samma ålder som Kajsa och dennes mamma och det sa liksom klick mellan både Kajsa och pojken och mellan mig och mamman (eller okej, åtminstone från min sida) och när vi satte oss i bilen igen så kändes det vemodigt att det var en sån där människa jag så gärna skulle vilja känna, men aldrig mer komma träffa. Ett märkligt möte alltså.
Hur som helst, den där soffan ja, den står ju för närvarande i garaget och har en himla massa knallröd färg på sig. Nu när jag ser hur fin den är i vitt knyter det sig lite i magen och jag undrar vad tusan jag har gjort? Men jag intalar mig att rött kommer bli fint det också, och jag är trött på att vara feg och inte våga ta ut svängarna.
I alla fall. Himla bra köp, dock inte så bekväm men himla fin och rymmer massa förvaring. (Hej långt inlägg om en kökssoffa!)



5. Klädskåpet. Jag var på Erikshjälpen höggravid och på jakt efter en byrå att förvara kommande bebis kläder i. Jag sprang på det där skåpet och det blev kärlek vid första ögonkastet. Måste ha! Tänkte jag, men insåg att det nog skulle vara rätt svårt att övertala M om att släpa hem ännu ett teakskåp. Men är man höggravid så har man vissa fördelar. Dels en mängd hormoner och tårar samt det faktum att jag inom en jävligt snar framtid kommer ligga där med benen i vädret och trycka ut hans barn (eller okejrå, vårat barn) och uppleva den värsta av alla smärtor. Så jag utnyttjade läget naturligtvis, ringde till M och sa att jag bara måste ha med lite darr på rösten och han ba: Suck, jamen köp det då!
Och det fiffiga är ju att det är sjukt mycket snyggare än en byrå, rymmer både ungarnas lakan, Vidars kläder och ett gäng sällskapsspel samt att det nästan gör hela rummet. Winwinwin alltså.



Och så till dom där sämsta-köpen:

1. Den där snöbeklädda bilfan ni ser där nere. Jag tror inte den har tagit oss någonstans utan att gått sönder. Är det inte kylaren som kokar(?) så är det punktering (här skrev jag först pungtering men insåg att visst har en helt annan innebörd) eller så är det nåt fel på oljan och yada yada. Alltid är det nåt och den har kostat oss både massa pengar och tid (okej, Martins tid). Kan helt klart vara det sämsta köpet genom tiderna om ni frågar mig.



2. Ja den här bilden får väl visa ett annat sjukt dåligt köp, nämligen en färgspruta som vi köpte för ett presentkort vi fick i julklapp. Martin kom uppspringande efter att ha målat en stol och svor om att jag var tvungen att springa ner och rädda upp skiten eftersom det bara stod och rann. Sjukt svår att hantera tydligen. Åtminstone på möbler, men vi håller tummarna för att den kan komma till användning när man målar väggar och sånt. Men tills det bevisas går den där färgsprutan helt klart under kategorin 'väldigt dåliga köp'.



3. Ja inte bebisen på bilden, han var tack och lov gratis att göra, men overallen. Eller okej, direkt dåligt köp vet jag inte, men himla onödigt i allafall. För det första så har han överflöd med fina stickade tröjor och med en sån, ett par tjockare byxor med och tossar och ett par vantar klarar han sig finfint i fårfällen och en filt i vagnen även om det skulle vara 15 minus. Overallen växte han dessutom ur inom loppet av typ tre veckor. Så ja, onödigt minst sagt.


4. Kängorna. Fy och för fan för den här dumsnålheten jag lider av. Jag har gått och längtat efter att par Dr Martens nu i en evighet, men så när hösten kom och vi hade köpt hus, hade fått en bebis och pengarna liksom rann iväg så ba: 'Nä, inte ska väl jag lägga mycket pengar på ett par kängor nu inte. Det går inte för sig.' Och så köpte jag ett par på Din jävla sko istället för en femhunka. Och ja, veckan efter rev jag bort en skinnflisa så nu är dom bara fula. Nästa säsong måste jag köpa ett par nya höst och vinterskor, hade jag köpt ett par docs direkt så hade jag sluppit det. Men nästa år (eller alltså jag tror inte jag väntar så länge) då köper jag mig ett par.



5. Campa pottfan. För ärligt, hur kul är det att punga (hehe) ut 600 spänn på en begagnad vuxenpotta som ska användas i en månad max? Inte vidare värst ska jag säga er. Men det var ju nödvändigt, det var det. Men ändå en utgift jag gärna sluppit.




Och nu ska jag alltså skicka den här vidare till tre andra, men åh, jag hatar att välja bara tre av alla fina också tycker jag att det är lite jobbigt med hela grejen, tänker att den som får utmaningen ba: Men suck! Och känner sig tvingad bara för att.
Men känner Sandra, Märta och Sandra för att anta utmaningen så vore det himla kul att läsa. Och alla er andra också om ni vill.
Själv tyckte jag det var rätt kul att gå igenom vad man köpt under ett år och se om man gjort mest bra eller dåliga köp. 2011 bjöd helt klart på mer av den positiva varan. Jag skulle egentligen vilja lägga till mitt träningskort på bra-köps-listan också, medan jag fick leta efter de dåliga köpen.

2012-01-08

Alltid rött, alltid rätt eller?


Nej, vi har inte haft några massaker i vårt garage, det är bara nån dårpippi (typ undertecknad) som gått bananas med en knallröd lackfärg. Jag skrattade lite nervöst sammanbrottsaktigt sådär när det gick upp för mig hur väldigt röda alla våra köksmöbler plötsligt blev..
Published with Blogger-droid v2.0.2

Guldlockarna.

Det här med att jag satt och grät en skvätt medan jag klippte håret på Kajsa tidigare ikväll för första gången, det var väl att gå lite väl långt va?
Jag hoppas att det var en engångsföreteelse, en hej-då-världens-finaste-lockar-kom-snart-igen-grej liksom. Tänker att det skulle uppstå en rätt pinsam situation om jag fortsätter grina varenda gång Kajsa ska till frisören, antar att en viss dotter skulle skämmas rätt mycket för mig då.
Men ändå, lockarna. Fast det var oundvikligt, håret var tvunget att kapas av. Det var liksom dubbelt så långt i nacken som på sidorna och inga lockar i världen är fina i ett hår som är stripigare än stripigast.
Hur det blev behöver vi inte gå in på. Tänk er valfri bror av bröderna hårdrock på en Maidenkonsert så har ni svaret på hur stilla Kajsa (inte) satt med huvudet..

Mm kaka!


Någon tog visst det här kakbakandet med Play-doh på fullaste allvar.
Kajsa låter sig hälsa att kakan var rätt mycket saltare än mammas brysselkex men goda ändå.
Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-07

En liten kärleksförklaring.

Jag satt sent en kväll ihop med min vän ute på landet där min kille bodde, dit jag ännu inte hade flyttat. Alla andra hade gått och lagt sig, men vi två satt där i soffan och drack surt vin och rökte alldeles för många Marlboro lights. Jag var 16 år och vi pratade om livet, om alla hans resor han hade gjort och lyssnade på 'En flicka med guld' om och om igen. Jag sa jag älskar det här! och syftade på både låten, livet, och mina vänner.
12 år av kärlek till den där mannen, Thåström alltså, jag älskar´n!

Hej snyggtapet, du är snart mycket välkommen hem till vårat vardagsrum!

Jag ryser nästan lite av lycka när jag tänker på att det här snyggot snart kommer pryda ena långväggen i vårt vardagsrum. (För det SKA den göra, trots att den är precis svinmycket dyrare än vad jag tänkte att den var.)


Jag har drömt våta drömmar (nåja) om den sedan jag såg den någonstans när vi bodde i lägenheten i stan men det kändes inte alls värt att lägga pengar på dyrtapet i en hyreslägga, men nu så. Ska bara riva tapet, spackla och slipa och sådant astråk först.

Nu hoppas jag att kottarna skulle tänka sig att sova lite, eller lite, en sisådär 13 timmar vore fint. Jag har längtat efter att se Thåström på svt hela veckan (hoppas det visas på svt play eftersom jag vill titta ostört, när ungarna sover), och efter det väntar andra avsnittet av Kronjuvelerna. Mycket bra!


Bild tagen härifrån.

Vimplar, vimplar, vimplar.


Vimplar, en rackarns bra inredningstrend måste jag säga. Har en i både sovrummet och i Kajsas rum. Nu håller jag även på att fixa en till fönstret i vardagsrummet, för som det är nu (tack vare klåparen som bodde här förut) kan vi inte ha vanliga gardiner. Men det kommer nog bli himla fint det här också när det väl blir klart...
Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-06

Ett samtal med min farmor 85 bast.

Jag pratade med min farmor tidigare idag..

F: Såg ni matchen inatt? (Syftade på hockey-VM för juniorer, vilket man måste ha koll på om man kommer ifrån en så sportfanatisk familj som jag gör.)
J: Hehe nä, det skulle jag aldrig orka (och inte vilja heller egentligen)
F: MEN då missade ni en spännande match!
J: Jaså, så du spelade in den då och såg den imorse som pappa?
F: Åhå nej, jag satte väckarklockan utifall jag skulle nicka till, men jag löste korsord och tog en liten whiskey så höll jag mig vaken ända tills den började. (Den började 02:00 och slutade vid 05.)
J: ...
F: Ja, fast jag sov ju till 12:10 i förmiddags!
J: .... ?

*Kände mig mycket, mycket gammal*

Om Vidar kunde prata:


"Men snälla syrran, kan du inte bara vara tyst i åtminstone ett par sekunder, jag försöker faktiskt sova här!"
Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-05

Garaget - när du vill vara dig själv för en stund.


Trodde aldrig jag skulle säga det här, men garage alltså - vilken grej!
Här får man lyssna på skivor precis hur högt man vill, slipa lite på ett par stolar och låta tankarna skena fritt. Helt ostört, medan M tar hand om nattandet av barn.
Tror eventuellt att jag kommer ställa ner en fåtölj och en liten lampa och göra en liten läshörna här nere också, måste bara dammsuga lite först. Garage är väl till för exakt allt annat än att ha just bilar i eller hur var det nu?
Published with Blogger-droid v2.0.2

Vad man ger och vad man tar..

Nu har jag kokat ägg, bryggt kaffe, tänt ljus och dukat frukostbordet. Jag har även bytt bajsblöjor på bägge våra avkommor, varav den ena var en sån där härlig bajs-upp-på-ryggenblöja ni vet, allt medan M fick sovmorgon. Eller ja, så mycket sovmorgon det nu går att få med en dotter som inte vill låta honom sova.
Med den här minst sagt goda gärningen har jag så klart en baktanke, nämligen att han inte ska protestera när jag delger honom min plan på att besöka Myrorna för lampletande när hela familjen utflyktar sig in till staden snart.

2012-01-04

Jag <3 nötallergiker.


M: Så där, nu kan jag inte äta fler praliner så resten är dina.
(Jag tror visst han muttrade en del om att det måste vara nötter i varje jävla chokladbit också.)
J: Yes!

Ps 1: Jag vet att jag sa i ett tidigare inlägg att jag bara hade ett par praliner kvar, men det fanns visst ett lager under också. Himla osis.

Ps 2: Väldigt mycket prat om godis här i bloggen nu mera kan man tycka. Ska bättra mig.
Published with Blogger-droid v2.0.2

Om snoppar och sånt..

Idag rotade Kajsa rätt på en ask tamponger ur lådan på badrummet som hon låtsades vara kritor och gick loss som värsta Picasson på väggarna här hemma (himla tacksam att det var just tamponger). Om man lägger till allt prat om kiss och bajs senaste tiden samt adderar den här teckningen hon ritade här om dagen, kan man kanske skönja ett visst, eh... könsrelaterat intresse?


Okej att jag inte tror att hon ritade en snopp som sådan, men det var liksom rätt oundvikligt att inte tänka snopp när vi såg teckningen..

Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-03

Vi tar det här med headern en gång till då..

Den där fantastiska Sandra har suttit och knåpat ihop en precis superfin header till mig. Kruxet är bara att det blivit sjukt dålig kvalitet på bilderna (och texten), vad beror detta på? Jag är alltså sjukt frustrerad här hemma och tips på eventuella lösningar tages tacksamt emot.

Tänk så enkelt allt är ibland.

Det här med två barn som sover middag exakt samtidigt, himla fantastiskt bra alltså. Nu har jag hunnit gubbvila på soffan i 30 minuter, tagit ett duschbad, förberett middagen till ikväll, läst bloggar och tänkt tanken att plocka ner alla julgrejer. Också har jag efter att ha varit inne för att boka spinningpass och konstaterat att det är fullt hela veckan bestämt att inte hänga läpp och säcka ihop för det, utan åka och simma ikväll istället.

Mer synkade samsovningar detta år tack, för tänk vad det kan göra under med en jävligt grå januaridag.

Och som alltid när jag skrivit såna här inlägg om hur fantastiskt skönt det är med sovande ungar, känner jag ett sting av dåligt samvete och tänker att ni tror kanske att jag inte uppskattar tiden när de är vakna. Men jag är säkert bara larvig.
Vi kan väl hoppas att alla begriper att jag såklart gör det också, bara att det är himla fint att få lite egentid så här mitt på dan. Right?

2012-01-02

En tanke bara...

Det känns som en bra start att börja det här sunda (yada yada)-livet med att äta upp alla rester från jul/nyår. Dvs bananfudge, nyårsmat, lite chips och ett par praliner från paradisasken. Jag menar, det kan ju aldrig vara bra att ha sånt hemma när man ska hålls att vara nyttig, och att slänga saker, det är ju himla dumt. Visst?

Vad jag har att vänta.

Jag vet inte ja, men att börja året med januari och sen februari i direkt anslutning känns som en jävligt dålig idé faktiskt. Två riktigt bajsiga och långdragna månader som sällan har något bra att erbjuda. Och så räknar folk med att man ska ta tag i sitt liv just idag också. Bli snyggare, bättre, gladare, inte stressa så mycket, inte gnälla osv osv. När det i själva verkar är just den tiden på året då man (läs jag) vill stänga mig inne och gömma mig för omvärlden.
Vid försök på pepptalk förut kunde jag inte komma på en endaste bra grej med de här två kommande månaderna. Däremot räknar jag kallt med att ha en trasig pelletspanna att lägga sjukt mycket pengar på inom en snar framtid samt ett par kräksjukor på det (vi slapp hela den biten förra året så det dubbla får man väl räkna med, allra minst). Blöta vantar, läckande skor och rinnande näsor. Och för blek och glåmig och för tjock för att känna mig snygg. För lat för att träna.
Ja, det är väl ungefär det jag väntar mig.

Mantra: Jag ska träna, jag mår bättre, känner mig bättre. Jag ska träna, jag mår bättre och känner mig bättre. Att träna är bra, så träna. Samt drick färskpressade juicer som håller diverse bassilusker borta. Amen.
Published with Blogger-droid v2.0.2

2012-01-01

2012-01-01

M ba: Alltså nog för att 2011 var precis svinbra, men älskling, nu skulle vi väl kunna ta det lite lugnt det här året va? Inte flytta så mycket eller föda några barn. Slå oss till ro liksom. Nöja oss med att dränera husgrunden och kanske åka på Roskilde?
Jag ba: Eh, JA!

Kan typ vara den bästa överenskommelsen ever.

Statusen idag lyder annars: Trött men nöjd. Trött främst för att vi gick och la oss alldeles för sent samt att Kajsa lekte propeller mellan oss i sängen.
Nöjd för att det var en så himla fin kväll igår med lyckad flambering, fint sällskap och ännu ett tärningsspel om nyårsklappar. Och jävligt nöjd över att ha diskmaskin. Den måste helt klart komma på delad förstaplats över årets bästa köp. (Eller okejrå, men nästan.)

Hoppas ni har en fin start på året!
Se nu till att äta ordentligt med pizza såhär på pizzans nationaldag och allt också. Mycket viktigt.