2010-06-01

Hos doktorn.

Vi var hos doktorn idag. De är lite oense om Kajsas huvudform. Helt okej säger vissa, andra säger att det är på gränsen till platt och att det i så fall kan vara läge att kolla upp så alla ben och sånt som finns i ett huvud växer normalt. Sagt och gjort. Upp till barnmottagningen där de klämde, vred och kände på det lilla huvudet. Ingen blev vidare klok på det hela så man hämtade en specialist och inte heller den kunde riktigt avgöra hur vida benen *växt ihop redan eller ej. Därför blev en röntgentid inbokad. Min lilla lillfjärta ska röntgas och står inför en eventuell operation. I huvudet. Jag blir svimfärdig bara av att tänka på det. Det spelar ingen som helst roll att de säger att det är en relativt vanlig och ett helt ofarligt ingrepp - en operation i huvudet på en bebis kan aldrig vara helt ofarligt.
Nu håller vi tummarna för att de där benen inte alls har växt ihop, att de kan leva isär i ytterligare ett år eller så så vi kan lägga det där bakom oss och kan fortsätta leva en sommar i frid och harmoni och allt sånt.

*De där benen finns högst upp på huvudet och ska under barnets första två år sakta men säkert växa ihop. Vad problemet kan vara i Kajsas fall är att de redan växt ihop så att de på längre sikt hämmar huvudet att växa normalt. Det hela utvisas på röntgen och är det så att benen trilskas så blir det alltså operation. Hur den går till vet vi inte ännu. Ingen av oss kände oss riktigt redo att ta ett sånt kliv att fråga. En sak i taget här liksom.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Usch och fy! Jag håller tummarna för att allt är ok! Läste att lillskruttan har feber också, ynkel, ynkel. Hälsa från gammelmoster att hon ska krya på sig.

Cat sa...

Håller tummarna. Vilken mardröm, även om det nu är en helt vanlig operation :/