2012-05-14

Om en trädgård.

Om någon skulle fråga vad jag gör om dagarna, så skulle väl svaret bli att jag mest grejar i trädgården i ett försök att bringa lite ordning bland alla rabatter. Önskvärt vore kanske att en klädde sig i nån rutig, lantlig shabby fakking chicklänning, med sjalett på huvvet och solsken i blick och sånt där ni vet. Men jag sportar inte riktigt så. Jag klär mig mest i sunkiga byxor och svettiga tröjor och svär över alla rötter och ogräs. Så romantiskt trädgårdsidyllig är jag. Tänker att de där fina lantliga himla klänningar känns rätt onödigt att lorta ner.
Ungefär såhär:
 Gräva upp fula rabatter

 I snyggaste frillan från gårdagen, osminkad och med vinden vinande i skallen.

 Fixa en örtträdgård

 Plantera goijbärsbuske (Lotta jag tror den har tagit sig, tjoho!) och sätta upp en rosenbåge

 Och sist men inte minst: gurkorna har vuxit ur sitt bo och flugit ut till växthuset.

Och de här två raringarna brukar oftast suppotra mig i trädgårdsfixet. Det brukar med andra ord sluta med skrik, tjat, tjurigheter och halvfärdig projekt. Men vafan. Jag gillar´t!

Konstigt det där, när man bodde i lägenhet satt man och tjurade över vad man skulle göra. Sen vi flyttade hit kan jag inte minnas sist jag sa: Men vafaan ska vi göra?
Det finns liksom alltid saker att göra. På gott och ont då såklart. Men mest på gott.

9 kommentarer:

Maria sa...

Vad duktig du är! Det ser ut att bli väldigt fint. :)

Ja nog finns det saker att göra allt när man bor i hus. Vårt dilemma är att vi är duktiga på att skjuta upp saker, så de dagar man har energin och glöden, då kör vi på! (eller jag gör det och så blir G så illa tvungen)

Titti sa...

Jag ser ut som ett vrak när jag sliter kirskål etc från vår stenmur. Men jag är lika glad för det. Jag älskar min trädgård trots att jag kanske har ett lite brutalt sätt att visa det ibland. Och bor man på landet så gör man!

Johanna sa...

Vad fint du gör!! Ser ut att vara en jättehärlig trädgård. Och snart är det sommar, fatta vad ni kommer njuta i den då! (säger hon som inte ens har balkong)

Lotta sa...

Gaaah, jag hoppas inte att du kastade astilben du grävde upp?? ;o) Kul att Goji-bären verkar ta sig, det ser riktigt fint ut där med rosenbågen också! Jo, visst finns det att göra men jag minns med fasa de där söndagarna när man inte hade NÅT att göra, trååååååååååk!

Kram

linxter sa...

Vad härligt det ser ut! Och du, gå in på min blogg och dra iväg ett mail till adressen så jag kan maila en invite till dig :)

Fifi sa...

Oj, vilket jobb du gör!

Bara Sara sa...

Oj va fint!! Fast lite undrar jag, att du inte går i den där blommiga klänningen och samtidigt sätter en bulldeg på jäsning. Ellef fel förlåt, jag menar surdeg samtidigt som du pratar engelska med kidsen bara för att det är bra att de lär sig det? Hahahahaaa!!

Jagger sa...

Så kreativ du är! Jag har inte orkat ta tag i min trädgård iår.. :P

Håller med om att det alltid finns nåt att göra då man bor i hus. :) Gillar´t på det med.

Nea sa...

Åå så fint! Mysigt med trädgår. Jag och min mor var och handlade lite frön och växter igår..så nu har min balkong blivigt lite finare iaf ^-^