2010-09-07

Om en plan.

Det blev inget hus den här gången. Huset vi tittade på hade varit alldeles perfekt för oss i några år, tills våran familj blir större. Då skulle vi ha rustat upp huset, kanske gjort det lite större. Så när det varit dags att sälja hade vi haft en kontantinsats (och mer därtill) för vårat stora fina hus på landet där våra rufsiga ungar ska springa omkring.
Så var planen. Planen sprack. Föga förvånande när människor som inte är jag eller Martin har sjukt mycket pengar att lägga på ett hus som inte ens är i närheten av att vara värt de summorna.
Men efter besvikelsen började vi planera. Nu har vi vägt för och nackdelar, rannsakat oss, pratat fram och tillbaka. Nu har vi en plan, en treårsplan. Om tre år ska vi ha ett hus. Om tre år är jag tretti. Då ska vi ha sparat så mycket att vi har råd med den där förbannade kontantinsatsen. Och om vi inte är helt ute och cyklar så borde det gå hur bra som helst.
Den här planen har dock sina nackdelar. Hej-då-torpet-nackdelar. Vi lägger många tusenlappar på att ha torpet, det har vi tyckt är värt det. Men det går liksom inte om vi ska spara, och ett hus betyder så mycket mer. Så med största sannolikhet är vi torplösa om några månader.
Det suger. Minst sagt. Men jag har världens snällaste mamma som erbjuder öppna dörrar (nåja nästan i allafall) till hennes torp, och en pappa som låter oss få bo i husvagnen ute i skärgården nästan hur mycket vi vill. Så det löser sig, vi slipper spendera hela somrarna i en lägenhet.

Alltså den här planen, jag älskaren! För andra hösten i rad är jag sjukt pepp, istället för sådär nere som jag alltid var förr. Om två veckor börjar jag jobba och personalmötet igår gjorde mig taggad. (Vem fasen kunde tro det?) Träningen har jag kommit igång med på allvar och aldrig har jag varit mer motiverad. Inte heller har jag nånsin haft sån motivation till att spara pengar så som nu. Dessutom har vi äntligen fått tag på en lägenhet som vi letat efter i ett halvår. Hej balkong, hej tvättmaskin!
Skönt var ordet!

7 kommentarer:

Elin sa...

träligt med huset men kul med lägenheten! blir det ocka eller? :)

jos sa...

hörde om lägenhet, grattis! vilket hur äre?

jos sa...

hus mena jag såklart ;)

nataber sa...

GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!

Lotta sa...

Bra planerat!! Kul att ni har fått lägenhet, blev det Oxelbergen??

Lisa sa...

Yes, Oxelbergen blire! Strax nedanför tobaksaffären på Odalgatan, inte ett perfekt läge men lägenheten vägde upp det.
Och tack för grattisarna. =)

s sa...

grattis! va roligt att det ordnat sig, blir ju inte alltid som man tänkt sig men bra blir det tillslut! :) grattis igen!