2010-10-04

Monday monday

Idag hände spännande saker här på nordantill! Jag fick handla i den tredje kassan på Hemköp. Fyra års nästintill dagligt besökande på affär´n och den har aldrig varit öppen. Ni förstår att det var med andakt jag ställde mig i kön för att köpa mina bananer.
Nu känns det på nåt vis ännu tråkigare att svika nordantill och min bästa matbutik för en liten trång, sketen och svindyr närbutik i Oxelbergen. För att inte tala om att lämna gamla folkaparken!
Men det såklart, det ska bli skönt att slippa gömma sig för dvärgen. Och lite spännande att se nya dela av stan. Häromkring känner jag ju till varenda vrå. Och så får jag ju sällskap av min bästis också, det känns tryggt.

Men ack vad jag kommer sakna vår fina fina lägenhet och fina fina park. Ännu mer påtagligt när vi idag skulle kolla in lägenheten en andra gång och det stank gravt med kattpiss i hela lyan, och den kändes allmänt skabbig. Till råga på allt kändes den mindre än när var där första gången. Men. Kajsa får nära till dagis, bra dagis. Och så får vi balkong. Men helt rätt känns det inte, det är ju i ett jäkla hus vi vill bo!

4 kommentarer:

jos sa...

Har ni fått dagisplats nu alltså? Kommer hon och joinar Milo?

Elin sa...

Lidl finns ju alltid och är hälften så billigt, har jag upptäckt nu efter snart ett år.

Lotta sa...

Tänk på att det bara är en mellanlandning...det kommer dessutom att bli finfint när ni har fixat till lägenheten med era egna grejer.

Lisa sa...

Jos: Nä, ingen dagisplats än. När jag ringde för ett tag sen höll hon fortfarande på med aug/septemberplatserna så det dröjer nog innan vi får nåt besked. Vi har sagt att vi är hemma tills hon får en plats i Oxelbergen, sen spelar det mindre roll vilket av de tre förskolorna det blir. Men måste hon går på nåt annat dagis så avvaktar vi.
Elin: Jo det är sant. Jag är dock väldigt anti Lidl men det får kanske ta att bli ändring på det.
Lotta: Ja ´visst är det väl så. Bara vi får in våra prylar och den där förbaskade kattpiss-stanken försvinner så blir det nog bra. Problemet är bara att vi sa så om den här lägenheten också - att det bara var en mellanlandning, men vi får hoppas att vi menar allvar den här gången. ;)
Snart dags att ses tycker jag, kan inte komma ihåg när det var sist...