2010-10-09

Rensning.

Att flytta från ett redan litet kök till ett ännu mindre innebär att saker måste slängas. Mitt kök är min borg, och med det alla tillbehör. Det svider alltså rätt mycket i hjärtat att behöva slänga den minsta pryl. Men jag beslutade att allt som inte använts det senaste året skulle åka till returpunkten (eller traderas ut). Men när jag stod där med min oanvända, skitsnygga blender som jag fick i present för en sisådär tre år sen så raserades det hela.
Min vision har alltid varit att jag kan ha den stå framme, pryda en bit av alla stora köksytor i mitt jättestora kök. Gå ut i trädgården, plocka av lite bär från buskarna och göra en smoothie varenda jäkla morgon om jag så vill. Eller för den skull, öppna frysen och proppa blendern full och ha en smoothie klar på nolltid. Jag inbillar mig att det är mycket lättare om jag har blendern framme. (Att jag har en stavmixer hör inte hit, det ser bra mycket flashigare ut med en blender).
Men jag tror inte att Oxelbergsparken har vare sig bärbuskar eller äppelträd. Och köket har ingen plats för blendern. Men eftersom jag inte är den som är den så håller jag hårt på mina visioner, den åkte alltså inte ner i göra-sig-av-med-kartongen.

Med tanke på vad jag skrivit är det rätt svårt att hitta logiken i dagens loppisfynd. Men alltså. En Kockums kaffepanna, ett par superfina plåtburkar, några knappar, en plastburk, två vinyler, en Noahs ark och en kryddhylla för knappt två hundra kronor kan jag ju inte bara låta bli oköpta.

2 kommentarer:

Cat sa...

Himla snyggt! Jag är plåtburksgalen.

Lisa sa...

Tack! Ja jag är också torsk på plåtburkar, lyckas alltid släpa med mig nån hem från loppisar. Det värsta (eller bästa) är att nu när vi inte ska ha torpet kvar kommer det inte finnas plats för alla i lägenheten.