2010-10-14

Om traderat.

Jag har en annons på en overall ute på Tradera. Nu börjar jag bli lite skitnödig eftersom det högsta budet nu ligger på mer än vad jag köpte den för, och då är det över ett dygn kvar. Dessutom har jag tagit i i överkant på fraktkostnaden eftersom jag ett flertal gånger gått back på mina sålda grejer då det visat sig att frakten kostat mer än jag räknat med.
Nu är jag skitskraj över att den som vinner budet ska bli besviken och hävda att jag framhävt den på fel sätt.
Men vadå - jag har ju fyra bilder ute, visat att lapparna sitter kvar på overallen, försökt beskriva den så utförligt som möjligt.

Vad jag undanhållit? Att den är köpt på Ullared för en väldigt billig penning.

Hjälp, har jag brutit mot någon slags moralkod här?

4 kommentarer:

Fifi sa...

Tack så hemskt mycket!
Och vad kul att du kommenterade så jag hittade hit!

Äh, om du har beskrivit varan så gott det går är det väl upp till de som budar om de vill betala överpris?

Miss Muffin sa...

Haha.. nä verkligen inte! Folk på tradera är galna. Har de väl bestämt sig ska de bara ha det de vill ha - kosta vad det vill.

Kaninfamiljen sa...

Ha ha, jag har också fått högre bud än inköpspris i mina traderaauktioner. Så länge man är helt ärlig i sin beskrivning av varan (skick och tydliga bilder) tycker jag att man bara ska le och vara glad om man får bra betalt. Har märkt att många som köper av mig bor ganska avsides. Så den som får vinnande bud i din auktion kanske inte ens hade haft möjlighet att åka till Ullared själv. Dvs jättenöjd oavsett!

Lisa sa...

Fifi: Jamen tack själv! Har länge tänkt kommentera din blogg men jag är så himla dålig på att komma till skott, men nu tyckte jag att det var på tiden. =)

Hehe jo visst är det väl så, försöker också intala mig att det är dom som är galna, och så länge man bara undanhåller lite fakta så har ju åtminstone inte ljugit.


Miss Muffin: Haha ja fasen så galna de kan vara! Speciellt sista minuterna, då jäklar tycks de drabbas av manisk måstehapanik.

Kaninfam: Du har nog en poäng där, många jag har skickat till bor långt upp i norr, och då är det väl mycket möjligt att de struntar i att det kostar dem några hundra extra. Betydligt billigare än att sitta att åka hundra mil till Ullared. =)

Jag får helt enkelt känna mig jäkligt nöjd, det händer ju inte allt för ofta att man går med vinst.