2012-06-16

Idag..

för exakt ett år sedan fick vi nycklarna till vårat alldeles egna hus. Vi har väl i sanningens namn otaliga gånger suckat över hur långsamt allt går med renoveringen och klagat över att vi aldrig någonsin kommer bli färdiga här hemma. Men ändå, när en tänker efter och ser till våra förutsättningar (dvs först jättegravid, sen en nyföding, samt en ekonomisk aspekt. För herre je vad det kostar att renovera!) så har vi ju ändå hunnit en del. Fått ett helt nytt badrum till exempel. Rivit väggar, rivit fönster, satt upp nya väggar och fönster och renoverat trägolv och väggar i matplatsen. En får väl vara nöjd för det lilla. Jag menar, vi har ändå bott och levt här under tiden. Med två ungar som alltid kommit i första hand.

(Obs! Ignorera gärna det faktum att lampan som hänger på första bilden är en svindyr gammal skapelse från Ikea som idag är mkt eftertraktad. Den hamnade nämligen på tippen. Frågor på det? Okej. Bra!)

Och idag för exakt nio månader sedan föddes vår lille sockerbit. Om tre månader fyller han ett. Galet. Och om en vecka går vi mot mörkare tider. Hej o hå vad tiden går osv..9 kommentarer:

Maria sa...

Wow vad fint ni fått, är helt galen i ert kök!! :) Inte går det så fort som man kanske hoppats, men huvudsaken är väl att det går framåt. :)

Grattis till stora killen också!

Atomflickan sa...

Ser ju ut som att ni hunnit massor! Och fint har det blivit.

Fifi sa...

Ni får det så fint! Eller får och får, ni GÖR det så fint i ert hus, och jag är verkligen imponerad av att ni får så mycket gjort med två kids och allt! Och grattis till plutten!

Jagger sa...

Så fint du/ni har gjort. Men lampan? Alltså slängde ni den? :)

Josefine sa...

Men herre gud! Det är ju sjukt imponerande. Du anar inte i vilken snigelfart vi fått ordning på vår lägenhet. Som vi bott i i snart FEM ÅR!!! Jag vill fortfarande spy när jag är i sovrummet. Vi kommer liksom inte oss frö att göra nåt åt det. Vi är inte ens överens om OM vi ska göra nåt åt det (JO det måste vi!).

Ni ser ut att ha det ritkigt fint tycker jag. Renovering är ju så sjukt segt och påfrestande på alla sätt och vis så alla som överlever det är grymma.

Fröken K sa...

Ja, heja er, det ser superfint ut! Och mycket bra smak verkar ni ha, vi kommer som sagt ha samma tapet vid vår matplats fast svartvit. ;-) Men det där mä lampan var ju lite ledsamt ändå, det tycker jag nog. Grattis till lille söt-V!

Johanna sa...

Vad snyggt det blir! Ert kök är ju to die for.

Men det där med mörkare tider... SÄG INTE SÅ! :)

Filippa sa...

Åh så himla fint kök!!!!!!

Lisa sa...

Maria: Men tack! Jag är också det faktiskt. Önskar bara jag kunde bli det i resten av huset också som är långt ifrån lika fina. =)

Atomflickan: Ja om man ser till förutsättningarna så. Många är de gånger vi sagt att det är sånt här man ska göra innan man får barn och har hur mycket tid som helst och betydligt bättre ställt ekonomiskt..

Men tack snälla! Misstänker att det här med renovering kommer bli närmast ett livsprojekt, hehe.

Jagger: Tack! Och hm. Ja det gjorde vi. Tyst nu!

Josefine: Ja vi har ju konstaterat det, att det tär en del på både ekonomi, humör och förhållande att renovera. Det här med komma överens och bestämma oss tar ju en hm, del tid.. men om en livstid eller så så har vi nog fått iordning på hela huset.

Fröken K: Men tack! Jag längtar efter att få se hur ni fått det i ert hus. Ni verkar ju onekligen ha rätt god smak ni också. ;)
Och lampan ja, suck!

Johanna: Tack! Och nä, jag vet. Det ÄR sjukt frustrerande med folk som säger så. Hade just hört det och skrev det med några skopor sarkasm. Hehe

Filippa: Tack snälla!