2009-02-18

Vang vieng, Laos

Efter en flygresa pa tolv timmar med fulla, gapiga och ackliga ryssar var vi antligen framme i Bangkok. Vi hangde mest pa Khaosan road, ett stalle dar alla backpackers trangdes for att ata och dricka billig ol. Passade pa att kopa pa oss lite nodvandigheter att ha pa resans gang. Stallet blev dock lite trottsamt, sa efter bara en natt i staden hoppade vi pa ett nattag som tog oss upp till norra Thailand. Efter tolv timmar pa en skumpig jarnvag tog vi oss in till Viantiane, Laos huvudstad. En valdigt mysig stad som vi strosade omkring i hela dagen. Laos ar tvartemot sitt grannland valdigt lungt och trafiken ar knapp. Under kvallen hanns en del mysiga barer langstmed Mekongfloden saklart med, helt underbart att sitta med en beer lao i handen och titta pa solnedgangen over floden! Ska tillaggas att en 70cl ol endast kostar 8 kr, dessutom den godaste olen jag druckit. I love it!

Igar tog vi en buss pa fyra timmar till Vang vieng, ett stalle vi hort valdigt mycket om. Har kryllar det av backpackers och barerna ar manga. Har serveras inte bara ol och drinkar utan aven joints, vi haller oss dock till beer lao och de supergoda fruit shake, massa exotisk frukt mixat med is, underbart gott i varmen!
De flesta verkar bara vara har for att festa, vilket ar synd for naturen ar helt oslagbar! Vi kande att vi ville fa ut mer av var vistelse har an att bara dricka ol sa idag har vi varit ute pa cykelaventyr vilket ledde oss upp i grottor och en bla lagun, vackert sa det forslog och ett traningspass utan dess like.
Imorron blir det till att prova pa den beryktade tubingen, ett noje som innebar att man aker pa ett tracktordack nerat floden, lite harochvar blir man inhalad till barer. Resan ner beraknas ta ungefar 4 timmar med barstopp sa det blir till att smorja in sig rejalt!

I overmorgon planerar vi att fortsatta var resa nerat landet, softa lite for att sedan ta oss in i Kambodja. Vi kanner ingen stress ansalange sa vi tar det som det kommer. Vi har traffat pa ratt manga hyvens manniskor som tipsat och avratt om en del grejer sa planerna andras hela tiden, men det tycker vi bara om.

Resan har ansalange gatt helt smartfritt och forvanandsvart smidig, bara att hoppas att det haller i sig men vi har ju drygt en manad kvar sa det ar val inte att rakna med.

For ovrigt maste jag bara tillagga att varan nya kamera, Olympus 1030 sw ar helt fantastisk bra, antligen kan man ta riktigt bra bilder och snart far vi aven prova pa att fota under vatten eftersom den ar vattentat, mycket roligt tycker vi!

Hoppas ni har det fint darhemma i blasket och kylan, for har har vi det helt underbart!

Peace!

2 kommentarer:

jos sa...

Åh, vad underbart det låter! Hoppas att det fortsätter vara så bra. Här hemma är det typ snorkallt, så njut åt oss också.

Anonym sa...

Åh, vad det låter härligt, Lisa! Kan villigt erkänna att jag är AVUNDSJUK!!!

Kramar