2010-01-13

Trött.

Jag har nämnt det förr, men jag gör det igen. Kajsa. Tröttmössan.
Jag har vaknat innan henne idag igen. Det känns konstisgt, jag trodde faktiskt att man som förälder skulle bli väckt av en skrikande bebis varenda morgon (och några gånger per natt också för den delen). Men icke då. Här sovs det i regel från 20:30 ungefär till cirkus 07:30/9:00 varje morgon.
Jag har frågat barnmorskan rätt många gånger om det här, att hon sover väldigt länge på nätterna men korta och rätt många stunder på dagarna. Svaret blir alltid att det är faktiskt trott eller ej vissa bebisar som gör det, och det är fullt normalt så länge de är pigga och glada de stunder de är vakna. Och ja, det är hon ju, så med andra ord ska jag skatta mig väldigt lycklig.
Nu har jag ju liksom duschat, sminkat mig och ätit frukost i lugn och ro så nu väntar jag mest på att hon ska vakna så jag kan göra iordning henne till fikat vi ska iväg till.
Appropå fika, det fikas rätt ofta, och av nån konstig anledning så ska det alltid bjudas på nåt till kaffet. Det där träningskortet jag ska köpa i månadsskiftet känns som fruktansvärt välplacerade pengar.

5 kommentarer:

jos sa...

Ja, vissa har tur dom ;) Nu har jag iofs också en tröttmössa, han är inte så sugen på att sova på dagarna men nätterna och en bra bit in på morgonen sussas det finfint. Annat var det i början, då hann jag knappt duscha när Jon inte var hemma. Jag ska också köpa träningskort i månadsskiftet har jag tänkt, när farbror csn gör mig rik..

Linnea Östling sa...

fan vilken lyx lisa! själv har jag sovit med 3-timmarsintervaller sedan början på november..

Lisa sa...

Jos: Ja vad bra! du tränar väl också på friskis väl? då kan vi ju sälla emellanåt, typ när jag är försoffad och känner jag mig så himla onyttig när jag vet att du går o tränar, då måste jag ju likosm masa mig dit ändå. Hehe.

Linnea: Ja jag antar att det är lyx, så som du har det var ju vad jag tänkte att alla har det. jag antar att det beror på att jag inte ammar, hon står sig ju längre på ersättningen. Så jag tröstar mig själv med såna fördelar som att få sova när jag är (eller iaf när jag var) ledsen över att inte kunna amma. =)

jos sa...

yes, jag tränar fortfarande på friskis. latmasken slår lätt till på mig med, vi får dra i varandra. hoppas att jag ska ha tid att ta mig dit bara, och inte bara betala :)

t sa...

Jaa vi måste peppa varann! Jag kommer få en bebisbula jag med snart med all denna mamma-mat jag får på jobbet. Haha. NI vet redig jälla husmanskost med biffar och potatis och grejer. Fast sen finns det ju grymma alternativ. Som Peppes knullbönröra. Men det får jag inte döpa den till. haha.