2010-12-08

Om den där förbannade maten som ska lagas.

Vi är så sjukt dåliga på rutiner här hemma. Det funkar bra ett tag, allt rullar på precis som vanligt, värsta flytet. Sen kommer något ivägen - vi får besök, åker iväg eller vad som helst och rutinerna raseras. Som nu. Nu sitter vi här svinhungriga utan att orka laga mat och småtjurar. Kajsa fick matlåda från igår eftersom ingen av oss orkade ställa oss vid spisen just då. Sen blev klockan mer, vi blev hungriga och ännu mer orkeslösa. Nu sitter vi och tjatar om vad vi ska äta. Men vad ska vi äta? säger vi var tionde minut. Inget passar. För äckligt, för krångligt, för onyttigt.
Hur gör alla ni supermorsor egentligen? VA?
Och ja, matlistor is the shit men som sagt, vi håller det en vecka sen är det kört.

5 kommentarer:

Lotta sa...

Hmm, det gäller att komma på nåt innan man blir för hungrig, sen är det ju kört! Om ni inte orkar/kommer ihåg att skriva veckomatsedel så tänk en dag korv, en dag fisk, en dag kyckling, en dag vegetariskt osv och så köp hem basvarorna så det finns hemma iaf. Frys in färsen platt så går den snabbt att tina. Korv och fisk GÅR ju att skära fast den är i stort sett frusen. Ha ett par barnmatsburkar hemma i nödfall ifall det kniper. Tja, så gör vi de veckor jag inte orkar planera. Storhandla måste vi ju göra varje vecka iaf...

Lotta sa...

Ja, barnmatsburkar har vi ju inte haft på ett tag förstås! ;o)

Miss Muffin sa...

Åh herre min je. Jag vet! Vi veckohandlar nu för tiden. Lagar vi maten vi handlar? Nej. Vi sitter här och bara "men vad ska vii äääääätaaaaaaa???" och sen blir det "ska vi inte gå till *insert valfri restaurang/café* istället". Så gör vi det. Vi är så äckligt lata. Jag skäms när jag tänker på all mat vi bara slänger.

Fifi sa...

Det där fasar jag för. Så länge ungen inte äter vanlig mat är det väl ingen fara, men sen, då måste vi ju anstränga oss och hitta på maträtter, handla hem allt, laga. Det funkar ju inte med "äh, vi tar mackor" eller "äh, går du och köper kebab?".

Haha, jag är likadan när det flyger en fågel mot mig, jag måste bara gömma ansiktet. Förr var jag ännu värre, då skrek jag högt då en fågel närmade sig.

Lisa sa...

Lotta: Ja alltså det där låter ju så himla enkelt, och det är ju vad vi har i frysen allt som oftast. Men hur enkelt det än må vara, det går inte. Vi är sämst!
Miss Muffin: Jag vet! Mår uppriktigt dåligt när jag tänker på allt som åker i soporna, hur mycket jag än gillar att laga mat så går det inte när klockan blivit lite för mycket. Så jävla bekväm!
Fifi: Exakt! Jag tänker också att det kommer bara bli värre när ungen börjar på dagis. Komma hem sent på eftermiddagen för att ställa sig att laga mat till hela familjen. Jag får lite panik bara vid tanken...