2011-02-04

Den sista.

Om några timmar är Kajsa en fullfjädrad dagisunge. Lite snor rinnande nerför näsan mest hela tiden, springer in till de andra ungarna innan hon knappt fått av sig kläderna utan att se sig om efter mamma eller pappa. Sover middag på en matta på golvet ihop med en hop andra ungar utan några protester (ibland orkar hon inte vara vaken fram till vilan, då lägger hon sig helt sonika mitt på dagisgolvet med busande ungar omkring sig och somnar där ihop med sin hund). Och så petar hon lite i dagismaten utan att visa minsta intresse för att vilja stoppa den i munnen.

Två inskolningsveckor och Kajsa är frisk som en nötkärna. När vi berättade för folk att det snart var dags för dagis så fick vi nästintill varje gång höra att 'håhåjaja, räkna med att förlänga inskolningen med en vecka. Minst. Det kommer gå max tre dagar sen blir hon sjuk.'
Men nej. Blir hon sjuk framöver så är det alltså vab som gäller. Märklig känsla.

Idag spenderar jag alltså min sista föräldralediga dag. Martin gjorde sin sista i onsdags.
Det känns ju inte helt hundra att gå tillbaka till heltidsjobb. Redan liksom?
Men hey! Fem månaders heltidsjobb och lagom till juli går jag på havandeskapspenning. Tror jag kan ta´t faktiskt.

Hur som, dagen till ära spenderas med Martin som är jourledig. Kajsa på dagis i fyra timmar till. Det innebär ett par avsnitt The Wire. Mitt på dan! Och det är fredag, dock med arbetshelg i sikte, men ändå. Också beställde jag vårens converse igår, 400 spänn med fri frakt och Asos har redan hunnit skeppa dem!
Hurra!

Jag orkar inte sabotera en fin dag genom att gnälla över att jag helst skulle vilja ligga inne på toan och kräkas ur mig mitt illamående som vägrar släppa taget. Orkar inte. Jag har märkt att det blir aningen bättre om man jobbar med att ignorera skiten istället.

3 kommentarer:

Fifi sa...

Åh, the Wire, jag blir så avundsjuk på alla som inte har sett klart den!

Skönt att det inte är så himla långt kvar tills du får havandeskapspenning!
Jag hoppas innerligt att min går igenom så jag kan gå hemma från 1 mars.

Elin sa...

Vaaa? Är det fri frakt för alla på asos? Skönt att det går bra för kajsa på dagis :)

Lisa sa...

Fifi: ja, det ska bli otroligt skönt! Förra gången fick jag gå hem två månader innan bf, så jag räknar starkt med att det blir så även denna gång.
Måste vara tråkigt att inte fått bekräftat om du får ledigt eller ej. Jag håller tummarna, det är himla skönt att vara hemma och förbereda sig ordentligt innan bebbon. :)

Elin: Yes, fri frakt oavsett kostnad. Bra skit!