2011-02-18

Nattliga bestyr.

Kajsa vaknade och bestämde att det var morgon klockan två inatt, och jag insåg rätt snart att ingen napp eller omstoppning i världen skulle få denna illpigga unge att ens överväga att sova vidare.
Jag lyckades somna på golvet i hennes rum, men vaknade av att hon välte ur ett gäng böcker över mig som jag skulle läsa.
När jag efter en timme ungefär fick henne i säng och än en gång lyckats slumra in i sängen och tror att kusten är lugn för en fortsatt natt med god sömn så kom hon plötsligt på att herregud, hur kan dom låta mig sova nu?
Jag låtsades sova i hopp om att Martin självmant skulle ta andra vändan, men nej, han hade samma plan i åtanke som jag.
Jag skakade om honom och undrade varför i helvete han ansåg sin sömn mer värd än min? han muttrade till svar att han minsann skulle jobba kl sju, och jag inte förrens tio. Jag kontrade med att jag ju för fan skulle upp och ta hand om en unge vid sju för att hinna med allt morgonbestyr, och ursäkta, men vem i helvete är det som har jobbat till 21:30 ikväll?

Det är ju helt fantastiskt att man kan tycka att det ens är värt att ödsla värdefulla sovtimmar med att bråka mitt i natten.
Men det var det värt, för han gav med sig och efter mycket om och men lyckades jag till slut få några timmars sömn.

I dag har jag således varit trött, grinig och väldigt tvär. Det är bra märkligt vad några timmars sömn till eller från kan göra med humöret. Nu önskar jag mig inget hellre än ett glas rödvin, men jag får hålla till godo med soda streamat vatten. Mums.

3 kommentarer:

jos sa...

Jag har också haft det där enorma suget efter rödvin hela dagen, för att inte tala om hur mycket jag ville ha en snus (eller en dosa) när jag på jobbet upptäckte att det typ var stora-pucko-dagen. Men nu är det helg, och ledig sådan. Räcker en bra bit på vägen. Och känner igen det där med att låtsassova, haha, att man ens bemödar sig liksom.

Fifi sa...

Usch, de där nätterna ser jag inte fram emot.

Rödvin är nog det sista jag skulle kunna dricka nu, ända sedan jag blev gravid tycker jag att det luktar så vansinnigt surt att jag kan få kväljningar om någon vid samma bord har ett glas rött…

Nä, jag blev "serverad" ett ton chips och ostbågar igår kväll, så jag glömde helt bort apelsiner, tro det eller ej, men nu ska jag göra ett nytt försök!

Lisa sa...

Jos: Ja en pava rödvin hade sannerligen inte suttit fel vare sig i fredags eller igår.
Hoppas du hade/har en fin helg alldeles oavsett snus eller vin. =)

Fifi: Chips och ostbågar låter inte fy skam det heller, kan tänka mig att apelsinen satt lite extra fint efter det.