2010-04-16

Att spy lite.

Jag blir så förbannat arg på feta jävla chefer som gör att jämställdheten i vissa fall är kvar på nivån alá 30-tal.
Borde inte en chef på en stor mansdominerad fabrik stötta de män som vill vara hemma på pappaledighet år 2010?
Nej uppenbarligen inte. Istället kan de ställa ultimatum.
Klartext:
I sommar har vi länge sett fram emot en hel, lång skön sommar ute i torpet. Martin tar semester när jag är föräldraledig och tvärt om. Och i september är tanken att vi ska börja dela veckorna. Jag jobbar tre dar/vecka + vissa helger och Martin jobbar två. Finnemang tänkte vi. Men inte chefen på den där jättestora pappersfabriken. Skulle han godkänna uppdelad förädraledighet så skulle Martin jobba lite mer i sommar. Till grejen hör den att han redan varit snäll och tagit på sig en extravecka + en jourvecka. Inte mycket kvar av våran låånga sommar ihop alltså.
Själv ska chefen ta två veckors föräldraledigt för att renovera huset. Frugan ska vara hemma i två år, för det kan man ju när man bara tar ut 2-3 föräldradagar i veckan då mannen jobbar som chef, tjänar fett och beter sig som ett svin mot övriga anställda.

Nu är jag rätt duktig på att förstora upp saker, det rör sig om några dagar. Men jag tänker att några dagar snart blir en hel vecka, och så händer något som gör att han kommer med ännu fler ultimatum.
Jag tycker det är så nedrigt att sätta käppar i hjulet för de pappor som verkligen vill vara hemma med sina barn. Man får ju liksom inte jättemånga chanser i livet till kvalitetstid med sina ungar.
FY JÄVLA FAN!

5 kommentarer:

H sa...

Haha heja dig Lisa! Vilken dum chef!! Hoppas Martin slipper jobba så mycket i sommar iaf! Ni förtjänar drömsommarn!

Cat sa...

Men får man verkligen göra så? Hindra folk från att ta ut föräldraledighet som de vill alltså, så länge man säger till i tid? Är det inte olagligt på något sätt?

Lotta sa...

Jag tror som Cat att man inte får hindra någon att ta ut fp om man säger till i tid! Stå på er!! Tror det finns nån regel om fp vid 3 tillfällen men det gäller ju inte det här! Kolla med FK...

Lisa sa...

Ja det är ju det där med tre perioder, enligt fk finns en lag om att man inte får ta ut f-ledigt mer än tre perioder. en period kan vara en dag eller ett halvår - så länge den är sammanhängande. nu är det väldigt få chefer som bryr sig om den där lagen, och rätt många som inte vet om att den finns ens men nu gör den här jäveln det och ska jävlas.
men lotta, vad menar du med att det inte gäller i detta fall? vet du nåt som inte jag vet? ;) vad jag inte förstår är att man som förälder har rätt att gå ner i arbetstid tilld barnet är typ åtta år, borde inte det vara detsamma som det här?

Anna sa...

Jag var tvungen att läsa samhällsguiden. Där står det att man har rätt att ta ut fp om man meddelar arbetsgivaren senast 2 månader innan. Som jag läser det så finns det ingen möjlighet för arbetsgivaren att hindra detta. Så han har ju rätt att vara ledig. Stå på er som sagt. Ring facket! Låt inte den där gubben förstöra er drömsommar!

Det här borde väl bli som en period han tar ut nu eller? Eftersom den är sammanhängande..