2010-11-23

06 - Your day

Vaknar av att klockan ringer strax efter sju. Inser idiotin med att ställa klockan för att väcka en morgontrött Kajsa, men så är det. Hon kan inte ligga och dröna till tio varje morgon och leva rövare om kvällarna. Kampen för föräldrarnas rätt till tv-seriestittande i lugn och ro om kvällarna har börjat. Sovmorgnar i all ära, men nu blir det ändring av rutinerna.

Kokar kaffe, äter frukost och konstaterar ännu en gång att ingen varit här under natten och fyllt på kylen. Jag längtar ihjäl mig efter torsdag och lön.

Sanerar köket efter diverse brödbitar och grötklet.

Kollar in barnkanalen och soffmyser lite.

Hänger i Kajsas rum och busar.

Förmiddagsvilar.

Duschar

Svär och muttrar över det förbannade ruggvädret.

Stressar till jobbet

Slutar vid 21, muttrar ännu än gång över snålblåst och snö. Drar upp luvan och traskar hemåt. Konstaterar att det trots allt var rätt rogivande att knalla hem med Eldkvarn i lurarna och snön som faller ner och det var inte alls någon blåst att tala om.

Blir mött av en glad och illpigg liten Kajsa när jag kliver innanför dörren. Vår plan har alltså misslyckats rätt brutalt.

Strax före 22 somnar barnet och vi kollar på andra avsnittet Walking dead.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Hon ville väl vänta på dig förstår du väl! ;o) Hur länge sover hon på dagarna? Har ni gått ner till en gång om dagen ännu? Om inte, prova det för det kan hjälpa.

Lisa sa...

Hon sover oftast bara nån timme på förmiddagarna, ibland en snabbvil på em. Grejen är att hon stupar i säng vid 19 men hon vaknar alltid efter nån timme och är illpigg. Busar runt en timme och sen somnar hon igen för resten av natten. Vi har testat det mesta, uteslutat vilan på dan, väckt henne tidigt, lagt henne senare. Men nej, alltid samma sak. (Iaf i ca två veckors tid) Funderar på om hon drömmer som gör att hon vaknar. Nu sover hon dock och har gjort sen sju, hoppas att trenden har vänt alltså. =)

Lotta sa...

Hehe, då är det väl bara att gilla läget då! ;o) Det enda man kan vara säker på med småbarn är att när man tror det har blivit en rutin så ändras det igen! Har för mig att båda våra också var så där ett tag att de vaknade efter en timme ca. Man kunde aldrig se en hel film iaf...