2010-11-22

Läsandet.

Ibland förstår jag inte på mig själv. Som när jag kväll efter kväll suckandes tar upp min bok, Döden skall du tåla av Karin Fossum. Sida efter sida läser jag utan att egentligen tycka att den är särskilt bra, faktiskt riktigt dålig. Men jag måste läsa klart den.
Jag vill ha en bok som trollbinder, där man vänder blad efter blad och aldrig mer vill lägga ifrån sig. En bok man känner sig alldeles tom inombords när sista sidan är läst. Jag har en drös olästa böcker i bokhyllan men ingen som jag riktigt vill börja på. Jag önskar jag kunde läsa Tusen små bitar för första gången igen eller Naiv super eller Tillsammans är man mindre ensam.

4 kommentarer:

H sa...

Haha jag är med sådär, läser även fast boken är kass. Tycker nog inte man ska ge upp heller, om inte boken är olidligt dålig! Ja, tänk den som fick läsa Tusen små bitar för första gången. Snart dags att läsa om den, börjar närma sig 5 år sedan jag läste den nu! Nu tänkte jag avsluta med ett boktipset men kommer inte på nåt så jag får väl återkomma! :)

Elin sa...

Haha, det där är ju så tråkigt. Själv har jag hållt på med en jättedålig Marian Keyes-bok i tre månader som jag verkligen hatar, men som sagt, störande att ha en oavslutad bok i hyllan!
Hälsa grattis till Kajsa förresten i efterskott :)

Cat sa...

Jag är också sån... Jag måste läsa klart boken, hur dålig jag än tycker att den är. Idiotiskt egentligen, men samtidigt blir jag irriterad på folk som inte gör det :)

Men du... Läs Vindens Skugga. Jag föll pladask för den. Den är inte i klass med Tillsammans är man mindre ensam, men nästan. Sen är frågan om någon bok någonsin kommer att vara i samma klass som Tillsammans är man mindre ensam i mina ögon...

Lisa sa...

H: Ja jag har också funderingar på om man kanske borde läsa om den snart igen, vore fint som snus!

E: Exakt! Skulle störa mig vareviga gång jag såg boken och alltid undra hur fasen den slutade egentligen.
Hörde att ni kommer på fika nästa vecka? Trevligt! =)

C: Åh, den tänkte jag när jag läste din blogg att jag skulle läsa, så den ska jag nog knappa hem lite senare. Tack för tipset!