2011-06-21

Jo jag undrar...

Vad säger man om att gå på konsert i åttonde månaden egentligen? Alltså jag menar, kan bebis ta skada av så höga ljud? Kan gärna inte sätta hörselskydd på magen liksom. Jag var på en hel del konserter när jag väntade Kajsa, men det var inte så sent i graviditeten.
Nu har jag kanske inte tänkt att stå längs fram på spelningarna utan får givetvis hålla mig lite i bakgrunden för magen lär hamna rätt mycket i kläm annars. Men jag tänker på ljudet. Kan bebis få för sig att titta ut vid alldeles för höga ljud? Jag vill gärna inte föda under en spelning av till exempel Fleet Foxes, även om det givetvis är ljuva toner att födas till.
Se så, hjälp nu ett förvirrat preggo som hemskt gärna vill åka på Way Out West i augusti!

4 kommentarer:

Cat sa...

Jag läste om det där någon gång och vad jag minns så är det inte någon fara. Den som undrade då fick rådet att ta med en filt och linda runt magen om man var orolig, fast det tror jag inte gör någon större skillnad :) Åk och roa dig för sjutton!

Lotta sa...

Klippt från http://www.niomanader.se (2004):
"Konsert
Kan man gå på konsert som gravid? Jodå, det är klart. Kanske måste det sunda förnuftet råda här också. Självfallet ska man inte ställa sig längst fram med magen mot ett kravallstaket, i en vilt hoppande och knuffande folkmassa eller precis intill en högtalare.
Ljudnivån i sig brukar inte anses vara någon fara. Det är inte precis tyst inne i magen heller utan en ljudnivå på ungefär 80 decibel, som en livligt trafikerad gata.
Igen, bebisen kan genom sparkar och rörelser visa att den inte tycker att det känns bra och då kan man kanske ställa sig lite avsides där det är lugnare. Det är viktigt att lyssna på bebisen också, mycket ilskna rörelser kan vara tecken på stress."

Fifi sa...

Det är väl mest att babyn kan bli stressad av höga ljud? Jag vill minnas att jag har läst att det finns något slags bullerskydd att sätta på magen som kan användas på konserter och så, men jag minns inte var.

Lisa sa...

Tack för tipsen! Det lutar nog åt att vi åker. En sommar utan vare sig musik eller festivalstämning är ju ingen sommar, gravid eller inte gravid! :)