2011-06-26

Om hur man uttrycker sig.

Vi var som sagt på Ikea idag, och där bland alla sjuttioelva tusen människor som inte fått spendera några pengar på två dagar, fanns en kvinna som jag ville slå på käften. Hon ville säkert väl men det blev så fel, hon uttryckte sig så himla galet helt enkelt.
Jag hade precis tagit upp Kajsa i famnen eftersom hon ville hoppa ner i varenda visningsex av olika sopförvaringar. Då kommer den här kvinnan förbi, nyper Kajsa lite löst i armen och säger 'nämen, inte ska du väl låta mamma bära omkring på dig, det blir ju dubbel börda' och tittar menande på min mage.
Alltså börda?
Låt mig klargöra följande:
Att bli gravid när Kajsa endast var 13 månader var ett väldigt medvetet val. Vi visste att det skulle bli jobbigt, en ettåring kräver att bli uppburen och bli kånkad på, det är liksom så barn fungerar. Givetvis mer påfrestande för ryggen när man har en bebis i magen men ändå ett val vi gjort. Jag tycker att det är värt det. Jag skulle aldrig i livet undvika att lyfta upp Kajsa eller bära omkring på henne när hon behöver min tröst för att jag valt att bli gravid. Det är inte Kajsa som har valt att bli storasyster och ska således inte alls behöva bli lidande för mina och Martins val. Det liksom skär i hjärtat på mig vid tanken på att åsidosätta Kajsa bara för att det ska komma ett syskon och att helt plötsligt se henne (eller magen?) som en börda gör mig faktiskt skogstokig.
Självklart tänker vi lite extra på magen här hemma, och visst är det Martin som får bära omkring på henne när inget annat hjälper för att bespara min rygg, men alltså över lag. Hur fan tänker folk? Kan de inte bara lära sig att hålla snattran?

2 kommentarer:

Fifi sa...

Det är sjukt irriterande när främmande människor inte kan låta bli att lägga sig i!

Lisa sa...

Bland det värsta som finns faktiskt!
Och att det dessutom blir legitimt att lägga sig i så fort nån blir gravid/nybliven mamma, fattar inte alls grejen?