2011-06-14

Till allmän beskådning.

Jag hade verkligen glömt bort (eller förträngt) hur folk som jag knappt känner tar sig friheter att kommentera min kropp till höger och vänster och spekulera i hur vida det är en pojke eller flicka som bor i magen utifrån min kroppsform.
Hur man som gravid plötsligt tappar äganderätten till sin egen kropp och blir föremål för öppna iakttagelser och fräcka påhopp.
Nån säger att det bergis är en pojke eftersom jag blivit lite bredare om höfterna (jaha, tack liksom?) en annan bestämd å det grövsta att det blir en tös, för det ser man minsann på magen. Den tredje som förvånat utbrister en fråga om jag verkligen är säker på att det inte är trillingar?
Sen när blev en preggokropp en allmän egendom och en anledning att helt plötsligt överösa en med korkade synpunkter och iakttagelser? Jag blir fan vansinnig, låt mig och min mage vara!

Published with Blogger-droid v1.6.9

2 kommentarer:

Fifi sa...

Jag hade enligt typ alla "en typisk pojkmage". Fast jag tyckte det värsta var att jag så länge fick höra att jag inte såg gravid ut, jag hade faktiskt inte bett om de åsikterna.

Lisa sa...

Nej det är ju just det, att åsikterna och spekulationerna kommer vare sig man bett om dem eller ej. Himla irriterande! Mest är det dock genom jobbet jag får utstå alla dessa kommentarer så jag slipper dem väl snart. =)