2011-06-27

Omgivningarna.

Eftersom Kajsa befinner sig ute i skärgården hos sin morfar istället för att spendera långa dagar på dagis den kommande veckan, har vi passat på att göra sånt vi inte riktigt kan göra annars. Till exempel har vi varit och tagit ett sent kvällsdopp i en närliggande sjö, magiskt skönt! Efter det bestämde vi oss för att kolla läget i skogarna här omkring, och vilka skogar sen!
Efter bara tio minuter i rätt svår terräng kom vi till en trolsk liten tjärn full av näckrosor och alldeles övergiven. Ja, om man bortser från alla mygg det vill säga. Efter ytterligare fem minuter sprang vi på årets första kantareller, och efter det passerade vi ännu en liten sjö.
Ännu en gång har jag fått bevisat att vi bestämt kommer trivas alldeles utmärkt här i Finspångsskogarna.
Nåja, Nu ska jag gå ut och äta en kantarellmacka som M precis slängt ihop. Fint värre!
4 kommentarer:

Fifi sa...

Vad kul att hitta sådana fina ställen i era nya omgivningar!

Haha, jag sa till Niklas att vi alla tre borde skaffa foppatofflor i olika färger och han tyckte att vi även kunde skaffa likadana träningsoveraller!

Lisa sa...

Haha ja du ser! Bara en tidsfråga innan kidsen pekar och skrattar åt paret med likadana träningsoveraller. ;)
Ja både jag och Martin älskar att gå i skogen så det är himla fint att ha den inpå knuten. Med en gammal orienterare till kille också så hittar vi till de mest hemliga små ställen. :)

jos sa...

Va? Kantareller nu?! Måste genast säga till Nico att hon växer till sig så hon sitter bra i bärselen. Måste fylla frysen i år, blev typ 3 svampar hela förra säsongen..

Lisa sa...

Haha nä, låt henne växa ifred så jag hinner se mini-nico! =)
Vi blev också himla förvånade över svamphittandet, var en väldig tur att Martin redan vid de första kantarellerna bestämde sig för att ta av sig tischan han hade under munktröjan så vi inte gick miste om några bara för i inte hade nåt att ta dem i. =)