2012-04-23

Story of my life, sista delen.

...

En skokartong på 24 kvm, min alldeles egna lägenhet. Levde på nudlar, gick på dejter, återupptog gamla vänskaper och kontakter.
Hade den här som bästa pepplåt. Hängde med H och lärde känna hennes vänner. Drack öl varje helg. Gick på The Kristet utseende och träffade hennes kompis som jag kom att prata med hela natten fram tills vakterna fick slänga ut oss.
Vi började chatta. Prata om allt. Han började komma hem till mig sent om kvällarna och jag som sagt att jag skulle vara singel väldigt länge insåg att jag började bli allvarligt kär i den där snubben. Vi lyssnade på Lift me med Ane Brun och jag frågade chans. 5,5 år senare är vi förlovade, har två barn och ett hus.

...

Det är annandag jul, min telefon ringer och jag hör mamma berätta det fruktansvärda: Min älskade mormor hade gått bort. I bakgrunden stod stereon och spelade The Shins.

...

Ett dygn senare. Jag och M hade just varit på bio och kollat på "Australia". Kände att jag var tvungen att skingra tankarna lite. När vi kom ut ifrån bion hade jag tre missade samtal, och utan att titta efter visste jag precis vad det gällde. I samma ögonblick som jag tittade på telefonen ringde min mamma igen och bekräftade det jag befarat och hoppats på samma gång: Min fina, underbara morfar hade somnat in.
Just som vi börjat gå och M höll mig i handen så gick det förbi ett ungdomsgäng som på fyllan skrålade Sjösala vals. Jag vet inte, men det sammanträffandet var det konstigaste jag varit med om. Min morfar sjöng den nämligen väldigt ofta för mig om somrarna ute vid deras sommarstuga.

...

Jag kände en kille en gång. Han sköt sig i huvudet.
Hans bror hittade honom.

Jag befann mig på Don Det, Laos när jag fick beskedet av mitt x. Jag låg i en hängmatta utanför vår bungalow, drack beerlao och kedjerökte resten av dan. Trots att det var länge sedan jag kände honom kunde jag inte sluta tänka på hans familj som han lämnat efter sig. Också lyssnade på jag på den enda låt med Uffe jag hade på min mp3.

...

Shianouksville, Kambodja. Jag satt i M:s knä och drack rom och cola där utanför bungalown ett stenkast från vattenbrynet. Ur telefonen på bordet spelades Holiday in Cambodia. Vi hade precis kommit dit så vi spelade den där låten om och om igen. "När vi kommer hem gör vi barn" sa Martin. "Det gör vi", svarade jag. Men en väldigt svag och diffus tanke sa mig att det redan var gjort. Att det flyttat in en liten liten bebis i min mage två veckor tidigare.

...

Vi hade kommit hem från Asienresan och redan samma helg var det dags för en spelning med Thåström. Jag hade kissat ett plus på gravidstickan och var lite ledsen över att inte berätta det för någon. Tänkte att folk skulle undra varför jag inte drack öl.
Ölen glömdes bort och M stod bakom mig med armarna omkring mig, rädd för varenda en som kom förnära och skyddade min mage från deras armar och vi lyssnade när Thåström sjöng Men bara om min älskade väntar.


Jag stannar här. Resten är, som ni vet, historia. Kajsa föddes. Vi flyttade till hus och Vidar föddes. Jag lyssnar på samma musik idag som då.
Dock finns det en låt jag lyssnat sönder och samman på den senaste veckan. Den här. Magiskt bra.

Hela min spellista från min korta period som singel, festerna på Luntgatan och tiden ihop med M innan vi fick barn, hittar ni här: Mitt 2000-tal, del 2.

Och såklart har jag inte lyckats få ner alla låtar, för hallå, jag har lyssnat på så oändligt många låtar från grupper jag älskar och som väcker minnen, men jag varken vill eller kan dela med mig av hela mitt liv liksom.

Se så, nu tycker jag ni kan göra en sån här ni också!

4 kommentarer:

Johanna sa...

Älskar detta!
HUR sjutton kommer du ihåg allting relaterat till låtar dock? Vet inte om jag skulle lyckas få ihop det lika bra som du. Men kanske? Får prova nån gång.

Maria sa...

Wow! Tycker det är fantastiskt vilket minne du har! Jag skulle bara kunna komma på ett enstaka par låtar som hör ihop med ett särskilt minne..

Kerstin sa...

Hittade hit från Filippa, och fastnade i det här inlägget...

Det är fantastiskt bra, du får mig att vilja försöka göra lika, fast jag vet inte om jag klarar det. Men bara att du får mig att tänka tillbaka och minnas ska du ha stort tack för!

Det var bara det! =)

Nina sa...

Vilken härlig grej det här var! Väldigt spännande att få inblick i någons så privata minnen. Och fint skrivet förstås!