2012-04-17

Att klappa sig själv på axeln.

Äntligen är den här dagen slut, dagen som hela tiden varit en enda lång transportsträcka till just hit, när ungarna somnat och jag får en lugn stund över för mig själv. För ja, jag visste ju att jag skulle satsat pengar. Tio minuter efter att Kajsa somnat där runt sex-hugget imorse, just som jag börjat falla i slummer och dreglet precis börjat rinna längst mungipan, då börjar Vidar knorra och rossla för ett två minuter senare begära frukost.
Den där autopiloten man brukar ha, den som gör att allting går på rutin, som man gör utan att tänka. Den har liksom aldrig slagit in idag. Minsta lilla har jag fått lista av och sedan bockat av med en lättnadens suck. Klä på barn - check! Byta blöja - check! Laga mat - check! Fruktstund - check! Borsta tänderna - check! Osv...
Men efter fem koppar kaffe lyckades jag till och med med konststycket att klä på ungarna och gå ut en stund i solen. För ja, alla har gnällt och tjatat om snö och sånt där, men vi har haft sol och knallblå himmel mest hela dan. Imorse stämde det rätt illa med mitt humör och hade gladeligen bytt med nån som behövde solen lite mer.
Hur som helst, ibland måste jag erkänna att jag förtjänar en bragdmedalj. Eller okejrå, alla i samma situation som med noll (I tell you, NOLL! timmars sömn) ändå får vardagen att gå ihop. Eller för all del, en resa till solen, eller en godispåse eller en lyxmiddag eller en himla fotmassage. Sådetså!

12 kommentarer:

Josefine sa...

Sån himla tur att de är de dagarna man har minst av. Men just när man är i det känns det som att det kommer att vara för alltid. Hurra för avklarad dag nu i alla fall!!

Anna - På landet Mot skogen sa...

Heja dig! Klart att man överlever även de där dagarna, men det brukar ju kännas som om man kommer att falla död ner vilken minut som helst. Så grattis till en avklarad dag, och hoppas du får sova som klubbad inatt!

Fifi sa...

Vissa dagar alltså, de är så sega att det känns som om varenda liten rörelse man gör eller tanke man tänker är blytung.

kajsa sa...

Grymt bra jobbat!!

Anonym sa...

Gött jobbat!

Dalkullan sa...

Fy fan vad bra du är! Blir sjukt impad over here.

Filippa sa...

1. Heja dig!
2. Vilka sjuuuuukt snygga tapeter ni har!

Fröken K sa...

Håller tummar och tår för att ni får sova stenhårt hela natten inatt!!!

Maria sa...

Ja du har gjort ett himla bra jobb idag, det är kämpigt när man inte fått sova.. Fina bilder också!

Jag har en utmaning åt dig i min blogg, jag vet ju att du redan gjort den, men är du sugen så får du fler frågor att svara på nu! :)

Johanna sa...

Men alltså.. bilden på Kajsa! Dör lite så söt hon är.

Matilda sa...

Så. Jävla. Bra. Överlevt.

Lisa sa...

Johanna: ja fy, vad hemskt det vore om man bara mindes de där dagarna då man är arg och bitter efter sömnlösa nätter. Bästa preventivmedlet!

Anna: Ja, phju. De där dagarna är verkligen evighetslånga och man kollar klockan tusen gånger på en kvart och undrar när tusan klockan ska bli kväll så man får sova.

Fifi: Ja eller hur! Såna där dagar vill man verkligen bara glömma!

Kajsa: Hihi ja eller hur!? =)

Dalkullan: Det var ju tack vare dig dig jag fixade det. Elektronisk hejarklack liksom, bra skit!

Filippa: 1. Tack! 2. Tack! Vi har precis renoverat den delen av köket och är ruggit nöjda över den där tapeten. Älskar den!

Fröken K: Tack! M kom hem dagen efter så jag fick sova ordentligt. Tack och lov!

Maria: Tack! Jag har börjat knåpa lite på den där utmaningen, så den kommer när som. =)

JOhanna: Hihi tack!

Matilda: I KNOW! =)