2011-07-06

Husmorsskolan. (Eller hur man inte sätter upp gardiner.)

Det är mycket möjligt att jag är norra Europas sämsta gardinupphängare. Jag tycker det är så förbenat tråkigt att måtta, klippa och sy, och eftersom alla färdigsydda gardiner är gjorda för extremt höga fönster så är det just det jag får göra varje gång. För min fina symaskin till trots så tänker jag inte sy gardiner från grunden, så jävla roligt ska vi inte ha här hemma.
På grund av min vilja att få saker gjort på så kort tid som möjligt (och på grund av att jag även besitter fruktansvärt dåligt tålamod) hänger nu två gardinlängder i köket som är både gravt ojämna och ofållade. Dessutom klippte jag dem rätt många centimeter för korta och uppepå det insåg jag för sent att jag satt gardinbeslagen alldeles för lågt så fönsterlisten syns.
Låt oss säga att min mormor skulle vända sig i graven om hon såg eländet.
Nu ligger jag mest här och väntar på att gardinerna ska fålla sig själva och eventuellt också få för sig att växa lite..
Och visst ja, strukit dem har jag inte heller gjort, så det får de banne mig göra också.
Published with Blogger-droid v1.7.2

4 kommentarer:

jos sa...

Hu, jag vill inte ens tänka på vilka gardinproblem vi kommer få när vi flyttar. Fönsterna i huset är ganska små så jag misstänker att jag (läs: Jon) kommer få sy själv för att få till det överhuvudtaget. Annars brukar jag sätta Jon på själva lägga-upp-projektet och så stryker jag.

Hörde att det lutar mot att vi får se ert hus på lördag, lovar att inte inspektera gardinerna för noga ;)

Cat sa...

Stryka? Rätar inte gardiner ut sig av sig själva när de hänger? ;) Och tack! Det är Ljura vi ska flytta till. Mina gamla hemtrakter, det var där jag bodde när jag flyttade hemifrån :)

i min lilla lilla värld sa...

hahaha Strongt gjort att försöka iaf

Lisa sa...

Jos: Ja det skulle vara himla trevligt med lite grill på lördag. Förhoppningsvis har jag åtminstone lyckats stryka dem iaf. :)
Cat: Åh tusan, hur länge måste de hänga då månne? Efter ett dygn har inga rynkor slätats ut iaf, kanske får de hänga kvar ändå då med förhoppning att de sköter sitt jobb utan,min hjälp..
I min lilla lilla värld: Ja men visst var det! Ibland kan jag dock inte låta bli att undra om det skulle vara bättre att ha det ogjort. :)