2011-07-02

Säg hej..

till vår nya kompis, Musen.


Hon ska bo hos oss nu. Förhoppningsvis mer ute än inne, det var lite därför vi övertog henne. Hennes förra ägare flyttade till lägenhet och eftersom Musen varit utekatt hela livet kändes det himla fel att plötsligt låta henne vara inne dagarna i ände. Men jag är ju inte direkt världsvan vid katter, så hur gör man nu? Det kan väl aldrig vara en bra idé att släppa ut henne på direkten? Om katten beter sig som katter gör mest antar jag att hon springer iväg och då är det väl föga troligt att hon hittar tillbaka.
Koppel, kan det vara nåt månne? Låta henne vänja sig vid tomten och märka sitt revir liksom, så hon vet vart hon ska komma tillbaka.

Av bilden att döma ser det ju himla familjärt och lojt ut, med en Kajsa som gillar Musen och en katt som gillar henne. Men riktigt så väl är det inte. Hon ligger mest och trycker under soffan, dit hon har förflyttat sig nu efter att ha hängt under bokhyllan i över två timmar. Där panikade jag ur lite och trodde hon fått värmeslag och dött. Inte en fena rörde hon trots att vi petade, trugade och lockade med diverse godsaker. Men nej, katten ville inte komma fram. 'Musen är död!' skrek jag, sen sprang hon fram och in under soffan. Inte död alltså.

Och ja Musen, högst oklart vart namnet kommer ifrån men har hon hetat det i 13 år så ska hon väl få fortsätta med det.
Och om jag inte hade nog med saker att uppmana Kajsa om så finns det det nu. 'Nej Kajsa, inte röra Musens mat!' 'Nej Kajsa, inte röra kattlådan'! Och 'NEJ KAJSA, vad har jag sagt om att välta ut vattnet?!' Ungefär så. Typ jämt.

3 kommentarer:

Fifi sa...

Vad mysigt med en katt i familjen! Jag har ju bara erfarenhet av innekatter, men det låter vettigt att låta henne vänja sig vid huset och trädgården först, så hon blir trygg och hittar hem ordentligt.

H sa...

Måste komma ut och hälsa på Musen någon dag snart! Och Kajsa! Och dig! Och okej, Martin också!

Lisa sa...

Fifi, ja det är supermysigt! Tyvärr märker M av sin allergi så det får bli slut med att sova i våran säng. Kanske lika bra det eftersom hon har en konstig vana att liksom lägga sig runt halsen på en när man ska sova.
Helena, haha det var den rangordningen det! Men jag håller med dig, du får ta och komma ut snart. Jag och Frida pratade om att ses nästa vecka, då har jag nämligen gått på långledigt.