2011-07-16

Om dumsnålheten.

Sen vi flyttade till hus har vi insett hur dyrt saker vi tidigare tagit för givet är. Som ett spisskydd till exempel, närmre 400 spänn. Jag höll på att trilla baklänges igår när jag såg priset och sa att 'äsch, ett sånt där fixar säkert pappa hem från jobbet åt oss'. Men så spände M ögonen i mig och sa bestämt att det där köper vi nu, annars kommer det hända en olycka innan vi fixat dit det. Och så skämdes jag lite över hur dumsnål jag är. För visst är det så, vad är väl egentligen 400 spänn i säkerhet mot brända små händer och skållat vatten över sig?
Och det är ju det de vet om, de där nissarna som sätter de hutlösa priserna - att vi betalar vad som helst för att skydda våra små guldklimpar mot fara.
Men ändå, fördelen med att bo i hyreslägga: ett samtal till hyresvärden och inom en kortis har man ett spisskydd uppsatt utan att betala ett öre, också slipper man dessutom montera skiten.

2 kommentarer:

jos sa...

Jag kände mig väldigt tacksam att vi fortfarande bor i lägenheten häromveckan när spisen rasade ihop totalt. Bara ringa och så kom det en ny. Vill inte ens tänka på hur dyrt det blir den dagen spisen i huset gör det..

Lisa sa...

Ja fy sjutton, en ny spis är ju precis svindyr! När den dagen kommer är man glad om man har en liten buffert på huskontot. =)