2010-03-30

Aldrig mer.

Nu har jag varit på ett sånt där informationsmöte på bvc. Tidigare har jag sagt att jag aldrig skulle hamna på såna ställen där man måste umgås med främmande nyblivna mammor. Men så skulle det handla om mat och eftersom jag är en rätt förvirrad mamma i all dena barnmatshysteri så tänkte jag att det kunde vara vettigt. Det var det inte, det kan vara så att det är det mest ovettiga jag gjort i hela mitt liv. Alla dessa freakade mammor alltså. Jag spyr.
När började era barn vända på sig? nähää har de inte vänt sig än - okej, jag tänkte att Moa kanske var sent ute..
På frågan vad vi gjorde om dagarna svarade fyra av fem mammor (den femte var jag) att de går på babysång, babyrytmik, babysim och på öppna förskolan.
Det duger tydligen inte med långpromenader, hänga hos mormor eller bara vara hemma och ta det lungt och lyssna på mammas egenkomponerade sånger. Stackars dessa fyramånaders bebisar som blir ivägsläpade i tid och otid tänker jag. Undrar just om det inte är mammornas krav på att känna sig duktiga och präktiga som är den störtsa anledningen till alla dessa aktiviteter. Själv kan jag ju tycka att det hade räckt med en, max två av dessa.

Nästa gång är det jag som står över informationsmötet om sömn, och alla andra kommande möten. Skulle jag få problem eller bli förvirrad så lyfter jag luren och ringen bvc. Eller mamma. Eller någon av mina vänner som redan varit i den här karusellen. Men mest tänker jag lita på min magkänsla, det har funkat tidigare och kommer nog fortfarande göra.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Helt rätt, Lisa!! Magkänslan är alltid bäst, du känner ju ditt barn bäst.

Anna sa...

Håller med Lotta! Du känner ditt eget barn bäst. Lita på det!

Jag har inte heller gillat sådanadär tillställningar med skitnödiga mammor. Det ger en ju bara dåligt samvete och en känsla av att man kanske gör fel... Nej, usch säger jag! Häng istället med sådana männsikor som ger dig energi och kloka tankar om livet. Fråga dem du litar på!

Lisa sa...

Ja ni är bra kloka ni.
Ja den där magkänslan brukar ju funka och man får väl helt enkelt gå på känn, jag menar - det är ju inte så att Kajsa skulle fara jätteilla om jag gav henne gröt på kväll och inte på morgonen och vice versa. =)

Cat sa...

Ja herregud, vad är det med folk? Barnen behöver ju fan lugn och ro och bara upptäcka världen också. Visst, vill man gå på något med sin bebis så inte mig emot, men i princip varje dag?! Träffade en gång en sån mamma... Det var verkligen saker varje dag, en dag i veckan var det två saker. Inte konstigt att hon aldrig kunde få sin unge lugn, han bara skrek hela tiden.

Umgås med folk som kan roa sig och sina barn utan att det måste vara särskilda aktiviteter och gå på din magkänsla. Tror att du är en bra och skitcool mamma istället för skitnödig och präktig :)

Nu blev jag upprörd och sugen på att irriterat blogginlägg jag med :)