2010-03-02

Funderingar...

Jo, och så är det en sak jag har tänkt mycket på. Alla dessa bloggar, det är liksom gjort för att få oss, framförallt nyblivna mammor att få dåligt samvete. Är det inte för det ena så är det det andra liksom.
Jag läser till exempel bloggar där det står att idag var jag hemma och myste och lekte heeela dan med lilla Greta. Greta är max fyra månader. Då undrar jag: hur leker man en hel dag med en bebis? Är jag en dålig mamma nu, som inte underhåller Kajsa hela tiden? Det är ju inte som så att man leker datten direkt. Eller kurragömma. Härhemma går det till som så att jag sjunger hål i Kajsas stackars öron. Imse vimse, en kulen natt osv osv. Sen flyger vi lite flygplan emellanåt och gör lite sittövningar. Sen är det inte mycket mer. Hon tröttnar och jag tröttnar. När hon tröttnar ligger hon hellre i babygmet och pratar med grodan eller med sig själv i spegeln. Eller så sover hon. Då passar jag på att hänga framför datorn, städa, laga mat eller något annat husligt. Men leka? En hel dag?

Så kan jag få dåligt samvete över det jag själv skriver. Som det förra inlägget, det om Kajsas sovvanor. Tänk om folk tror jag tycker att jag, eller snarare min bebis är lite förmer än alla andra? Bara för att jag skrev att hon är fantastisk duktig på att sova. Eller när jag skriver om att hon börjar få tänder? Är jag en sån som i min tur ger upphov till oro eller dåligt samvete på nåt knasigt vänster?
Då ska jag passa på att säga att hon förmodligen inte kommer snurra runt från rygg till mage av fri vilja förrens hon är 12 och inte kommer gå förrens hon är byxmyndig. Ungefär. Att ligga på mage är nämligen det värsta hon vet, och att ens försöka stå på sina små klubbor till ben är näst intill lönlöst. Hon har likosm ingen styrsel alls.
Kanske borde jag bara sluta analysera allt?

....

Och ja, jag har druckit sanslöst mycket kaffe idag. Därför är jag vaken med en hjärna på högvarv fast klockan är slagen för länge sedan.

4 kommentarer:

t sa...

Hahhaha! Det är ju bara så dom skriver! Hur gulligt är det inte att ditt barn pratar med grodan liksom.
Det går ävl inte att leka hur mycket som helst när dom är så där små tror inte jag i alla fall. :)

jos sa...

Jag tror inte heller att dom vill leka hela tiden. Även riktigt små barn har ju behov av integritet och att få upptäcka på egen hand. Jag tyckte det var makalöst skönt när Milo kom på det där med att man kan underhålla sig själv, längre än två minuter. Hur mysigt det än är att leka och mysa skulle jag tröttna järnet om heeela dagarna bestod av det. Och så håller jag med T, tror det är något folk skriver - det låter bra liksom, haha.

Sen är det ju det där med bloggar. Dom är ju liksom en ventil och man skriver det man vill skriva. Varför ska man behöva skriva något för att liksom kompensera något annat man skriver (om du förstår min luddiga formulering, haha). Då försvinner ju liksom poängen med att man får skriva det man känner för.

Världens längsta kommentar, sorry. Är sjukt nyfiken på lägenheten!
Och heja Kajsa och grodan :)

Lotta sa...

Klart du får skryta om Kajsa, hon är ju DIN och det bästa du har!!

Lisa sa...

T: nä det är det jag menar, det skulle ju bli rätt påfrestande för de små att jämt bli lekta med. Och vilken fantasi de skulle få sen! om de alltid är tvugna att roa sig med nån annan.
J: Ja det är ju det bloggar är till för. Jag kom på mig själv sen att likosm kompensera att kajsa var såå duktig, med att skriva det där om att snurra runt och gå. Haha så himla fånigt!
L: jag gillar inte riktigt skryt, men ibland blir det nog en del sånt här ändå, även fast det inte är tänkt som det. =) Sen är det ju så att det är ju bara jag o martin som tycker att hon är helt genialisk, och det är ju inte jättekul att läsa om hennes framsteg stup i snöret. Men som sagt där är ju bloggen en bra ventil, och ett bra minnesblock som man kan gå tillbaka till sen.

Och ja, hon är sanslöst söt när hon pratar järner med Froggy. =)