2010-03-04

Något att säga.

En heder till er greenpeace:are där ute, jag vill gärna ha en renare planet men jag är verkligen inte intresserad av att höra låånga utlägg om en sådan när jag är på väg till träningen. Eller på väg hem svettig och dan från träningen. Inte heller vill jag göra det när jag har en skrikande bebis i vagnen. Nu har ni börjat ränna även på Kungsgatan vilket gör att ni haffar mig ungefär varje dag.
Lämna mig ifred, okej!
Förresten inger ni inte allt för bra förtroende om erat brinnande intresse när en av er fimpar en cigarett mitt på marken.

Och till dig på den där yves rocherbutiken i stan, det var fruktansvärt oproffsigt av dig att spruta parfym på mig i tron om att jag var intresserad av att lukta. Då hade jag i så fall använt en av de där pappersstickorna som är just för det ändamålet. Nu fick jag duscha bort en illaluktande och väldigt stark parfymlukt istället.
Tack!

Den där mörkhåriga flicksnärtan som är med i NT´s nöjespanel, vad gör du där? Har inte en susning om vem Louise Hoffsten är och kan inte uttala dig om Marcus Birro. Frågan är om du någonsin svarat på en fråga som har med annat än mode eller teve att göra?

Farmor, all kärlek till dig, men även om du orkat bära Kajsa så hade jag nog ändå inte bett dig om att vara barnvakt. Jag hade varit rysligt orolig över att hon blev bortglömd då. Och Kajsa använder sin napp precis så mycket hon vill, du är 83 bast och således uppvuxen på stenåldern med föråldrande åsikter, jag vill inte vara en vandrande napp.

All förståelse och sympati för Abbes pappa men nu saknar jag din blogg. Vill läsa om de där skitgoa killarna och deras upptåg. Vill skratta och gråta om vartannat. Kom tillbaks snart va!?

Alla ni som tänkt kolla på lägenheten på Sandgatan på måndag, gör inte det. Det är bara att ödsla er tid, jag har nämligen hört att den ska vara *genomrutten och renoverad av fuskbyggare.

Och vet ni? Imorse tog Kajsa tag med bägge händerna om nappflaskan och nästan höll i den själv. Anar ni vad det innebär? Att jag nog inom en snar framtid inte behöver sitta brevid henne i babysittern och ge henne mat, utan kan faktiskt ge henne flaskan att äta själv. På så sätt kan vi verkligen minimera den här med *närhet.

*1. Det vet jag inte alls, men om folk tror det så vore det skitbra eftersom den kanske blir lite billigare för mig & Martin

*2. Nu har jag hört det en gång för mycket: att en bebis som inte ammar inte får någon närhet. Eller säger att de ammar för att ge närhet. Stackars bebis när den slutar amma, får den ingen närhet då?

Och nä, jag har ingen större tilltro på mänskligheten, därför måste jag klargöra att jag var ironsik. Jag ger alltså inte Kajsa mat i babysittern. Och jag tror visst att en bebis som ammar får närhet även när den inte ammar. Men att Kajsa får precis lika mycket. Äh, ni fattar...

Så det var nog allt.
Tack o hej!

Ps. fortsätt gärna att ge er till känna i inlägget nedan.

5 kommentarer:

jos sa...

haha, ja det är så synd om våra stackars oammade barn. lider dom inte av den totala närhetsbristen så är det ju så synd om dom för att dom inte får i sig dom så viktiga antikropparna. Att sen både forskningsläget,läkare och bvc säger att det inte längre är någon direkt skillnad mellan att amma eller inte och att det snarare är socioekonomiska eller socialpsykologiska faktorer som avgör barnens hälsa behöver vi ju inte låtsas om. Har också hört det några gånger för mycket känner jag "men nääärheeeten är ju så viiiktiiig!", och man ba "nähä, menar du? synd att det inte går att ge sina barn precis lika mycket närhet om man inte ammar". haha, ibland märker jag att jag liksom stänger av öronen när folk pratar amning. hade aldrig kunnat föreställa mig innan jag fick barn att det skulle vara ett så laddat ämne.

*ska träna på att inte skriva en roman så fort jag lämnar en kommentar*

Lotta sa...

Ojoj, det var ord och inga visor! ;o)

Tyson K sa...

Just passing through! I see on your profile page though that you like indie music, you might enjoy my blog... Might have one you haven't heard of.

http://UGottaHearThis.blogspot.com

Lisa sa...

Jos: Ja sanslöst synd är det om dem tydligen. KOmmer bli fullständigt ensamma och otrygga små själar när de växer upp, fulla med exem och annat som tyder tydligt på att de där stackars bernen fick minsann ingen mordersmjölk när de var små inte. Och så blir vi mammor utstötta från alla riktikga duktiga mammor som minsann gav dem bröstet.
Skämt åsido- men jag fick höra det tidigare i veckan igen och kände att NU. FÅR. DET. FAN. VARA. NOG!
Så är det ju faktiskt som du har sagt tidigare att barnet snarare får dubbel närhet i den bemärkelsen att pappan också kan ge dem mat och att bebisen därmed knyter an väldigt mycket till honom, också.

Lotta: Ja jag kände att jag var tvungen att sätta ner foten en gång för alla. Men inte fan ville greenpeacarna lyssna på det inte. Lässer inte ALLA min blogg likosm, döhhöö? ;)

Lisa sa...

och varför skriver jag eXem kan man undra? hjärnsläpp it is. Eksem. Så. =)