2010-03-02

Om en liten Kajsa och om en lägenhet.

Jag läser om och hör om mammor vars bebisar inte riktigt vill sova om nätterna. Och jag tänker att det där med sömnlösa nätter var ju så jag hade sett ett liv som småbarnsförälder. Nu är inte mitt liv som småbarnsförälder så. Ännu. För jag tänker inte om den perioden kommer -utan när den kommer -då kommer jag få en chock. Jag har fått förmånen att få sova hela nätter ända sedan Kajsa var typ två veckor. Ibland får hon för sig att vakna vid fyra, fem men då somnar hon om efter att ha käkat för att sova till nio igen. Annars sover hon från cirkus halv åtta, åtta fram till sju ungefär. Och så tänker jag att kanske hade det varit bättre att ha den där sömnlösa perioden nu, när man var inställd på det, än att den kommer senare när man vant sig vid bekvämligheten att sova hela nätter.
I övrigt har hon haft en grinperiod ett par dagar, det är inte mycket som passar henne och smågnäller mest hela tiden. Funderar på om det kan vara tänder på G men har avfärdat det då jag tycker det verkar vara lite tidigt, men så sa mamma att jag fick tänder då jag var runt 3,5 månad. Inte omöjligt alltså, och förhårdnader (?) i tandkött och allt gnidande med fingrarna i munnen tyder onekligen på det...

Ytterligare ett konstaterande är att hon inte riktigt gillar när det är mycket folk omkring henne. Har varit på två kalas på en vecka, och bägge gångerna har hon varit trumpen(?) som tusan. Lite mycket intryck för en så liten krabat antar jag. Hon vill ta in mer och vara med mer ön hon klarar.

Och så en sak till...
Vi ska kolla på lägenhet på måndag, och vilken lägenhet sen! Den har allt vi nånsin längtat efter! Stoor balkong (inglasad dessutom), badkar, fördraget till tvättmaskin (vilket gör min kära pappa mest glad), hiss, samt garage man kan hyra till. Dessutom är den precis makalöst fin och ligger alldeles utmärkt. Och på fredag får vi veta hur långt vi kan sträcka oss i en eventuell budgivning.
Heja oss!

2 kommentarer:

Lotta sa...

Saga fick också tänder när hon var 3½ månad...

Lisa sa...

haha då var det nog Saga jag tänkte på då. =)