2010-03-19

Läsning.

När jag var i slutet av min graviditet bad jag om lättlästa böcker. Något jag lätt kunde lägga ifrån mig när jag var tvungen att trösta, byta blöja, mata, gosa och såna saker. En bok som var lätt att förstå utan att kräva allt för mycket tankeverksamhet från min sida. Jag fick hem 20 böcker, 20 sagoböcker av Margit Sandemo. Mycket lägre än så blir det inte. Inte mycket mer lättläst heller. Men fast det blev jag. Och så idag läste jag ut den tjugonde boken av en evighetssaga. Äntligen. Nu har jag en hel hög böcker som väntar på mig, frågan är bara vilken jag ska börja med.
Kanske blir det Något att säga dig, Hanif Kureish, kanske Blåst av Erland Loe eller Lyckan är en sällsam fågel av Anna Gavalda. Kan också bli något otippat som Nattfåk av Johan Theorin eller något annat ur den hög olästa böcker som fått lega allt för länge.

2 kommentarer:

Lina sa...

Blåst är bra men naiv super är bättre! :D

Lisa sa...

Naiv super är svinbra, likaså Doppler. Därför drar jag mig för att läsa Blåst eftersom jag tvivlar stark på att den ens kan jämföras med dem. Men Loe är grym så jag ska ge den en chans. =)