2010-03-25

Planer som vi har.

Idag har jag träffat en alldeles utomordentligt fin kille som jag inte sett sen nyår förra året. Jag har tjatat och tjatat om att jag måste träffa honom snart men det har aldrig blivit av. Idag ville han dock komma hit och hälsa på Kajsa (och oss förhoppningsvis) och dricka öl innan en bra spelning som jag får stå över. Han är tuff han. Och galen. Ja galen är kanske den enda rätta beskrivningen. Han har bott på landet hela vintern, åkt skidor en mil för att ta sig till bussen som sedan tar honom till närmaste affär. Sen bussen hem igen, all mat i en stor ryggsäck och skida hela milen hem igen. Skotta sig en fyrkant utanför huset och dricka en punkis. Det får mig osökt att tänka på Doppler, bara älgen som saknas. Fast han har vildsvinen, dem trivs han med.
Vi planerade som så att han ska köpa sin mors hus om något år, skaffa sig en fru och ungar så skulle vi vänta ut grannen och komma efter. Ta vårat pick och pack till ett hus på landet. Skaffa oss en get, en gris och kanske lite höns. Syskon till Kajsa. Busiga små lintottar som kan spring genom en liten skogsdunge hem till deras kompisar. Bygga kojor. Barkbåtar. Springa barfota. Andas frisk luft och bara få vara barn. (Hej romantiserad syn på lantliv!)

Jag tror faktiskt att det kan vara våran bästa plan hittills. Dock ska vi äga en bil som kan ta oss till affären, ty det där skidåkandet är inte riktigt min grej. Det är det nog, men inte som ett måste.


Nu ska jag läsa min svinbra bok, den är skitläskig och Martin är inte hemma. Jag kanske inte kommer kunna sova, men den risken får jag ta.


Imorron ska jag socialisera mig. Det är 25årsfest och jag är peppad som tusan. Jag ska dricka öl med en hemkommen Empan och hennes walesare och en rätt nyligen hemkommen Frida samt en hel drös andra precis svinbra människor. Det kan ju inte gå fel liksom.

Inga kommentarer: