2011-01-26

Om hur läget är.

När jag träffade Martin för drygt fyra år sedan visste vi rätt omgående att det här var det rätta. Vi sa tidigt att vi skulle skaffa barn, det fanns bara så himla många saker vi ville göra först. Men vi begränsade oss till en resa.
I samma veva vi bestämde att vi skulle försöka bli med barn så bestämde vi också att vi ville ha ett syskon, helst med två år emellan.
I alla fall om vi fick som vi ville. Det är nämligen ett jag varit säker på så länge jag velat ha barn - att jag vill ha barn i nära ålder.

Och så blev det. I min mage bor nu mera ett syskon till Kajsa. Och jag är så oändligt glad över att saker och ting faktiskt kan gå precis enligt planerna trots att kroppen är så förbaskat nyckfull.

Hur som helst.
Kanske var det redan på nyårsdagens morgon på väg till jobbet som jag begrep att jag faktiskt var gravid. Att börja grina av att läsa en reklamskylt utanför turistinformationen som med löpande text sände ut massa fina meddelanden om att vi skulle vara rädda om varandra, är nog ett rätt tydligt tecken. Eller att jag samma dag plötsligt fick springa och kissa stup i kvarten. Eller att jag började hulka över handfatet varje gång jag borstade tänderna.

Nu hoppas jag bara att mitt illamående som går i vågor hela dagarna och att den kroniska tröttheten ska försvinna. Jag var så himla kass på att anteckna när jag var gravid med Kajsa, men jag har för mig att tröttheten lade sig någon gång i vecka 15. Och så håller jag tummarna för att jag ska må lika bra den här gången som jag gjorde sist.

Och nej, jag kunde inte riktigt hålla snattran, så det är inte så himla långt gånget än, men om allt går enligt planerna och om jag räknat någorlunda rätt så borde bebisen komma alldeles i början av september. Vilket innebär att jag är i vecka tio.
Och ja, lycka. Lycka.

10 kommentarer:

Cat sa...

Grattis! Så himla kul att allt går enligt planerna :) Kan inte låta bli att blir lite avundsjuk, jag saknar att ha en bebis att lukta på ;)

Anonym sa...

Ååå så fantastiskt spännande och framför allt kul, efter som det var det här ni önskade. GRATTIS GRATTIS GRATTIS! Puss och kram

Linda sa...

det var jag som visst råkade vara anonym :D

Linnea Östling sa...

åh men grattis! så himla roligt! kramar!

Elin Alenteg sa...

Grattis Lisa!! Guu va underbart! Blir så glad och jag får tårar i ögonen :) Hoppas att du får må bra och jag håller alla tummar och tår för att allt går som det ska!
STOOOR KRAM!!

Fifi sa...

Oj, kom inte min kommentar från igår med? Eller den kanske inte är godkänd än bara? Om den har försvunnit på vägen så skrev jag något om ett tårögt grattis :)

Sedan jag själv blev gravid blir jag så överväldigad så fort någon outar en graviditet att jag blir alldeles till mig, skriker lite och får tårar i ögonen.

kram

jos sa...

Ja! Det är så himla roligt att ni också ska få en liten till. Grattis igen! Blir fullt med bebisar till nästa höst :)

Jimmy sa...

Gratulerar så himla mycket! :)

s sa...

men! försvann min kommentar? hursom så skrev jag ungefär GRATTIS GUD SÅ ROLIGT! och att jag hade tänkt på er precis innan jag läste det! hoppas vi ses snart så du får en stor grattiskram! :)

Elin sa...

Jag visste faktiskt redan om det höhö men GRATTIS! Så himla kul :)

Och den där reklamskylten har gjort mig tjutfärdig ett antal gånger också.. det står alltid nåt klokt och fint!