2011-09-29

Om en vardag.

Vi var på Ikea idag. Tanken var att vi skulle åka dit någon gång under förmiddagen, men efter att bägge barnen fått mat och vi trodde vi var redo för avfärd kom vi på att det nog inte vore så lyckat att åka dit utan att Kajsa fått sova middag. När hon väl vaknade igen var det återigen dags för Kotten att äta och helt plötsligt var klockan strax efter tre innan vi kom iväg.
Det här med att planera är tydligen något som vi helt glömt bort hur man gör. (Eller så är det snarare så att vi lagt ner att ens försöka planera då vi insett att planen ändå kommer raseras.)

Nåväl. Låt oss prata om Ikea och om hur det gick där.
Vi kom dit, vi stoppade massa bra-att-ha grejer i vagnen och i höjd med badrumsavdelningen (där vi skulle ha de mesta prylarna) kan vi väl säga att helvetet bröt loss.
Kajsa gick bananas och trotsade sig i stil med den här gången. Undertecknad oroade sig för Lillkotten som jag tyckte verkade himla slö när han väl var vaken, och så täppt han låter och kräktes han inte lite väl mycket? Tänk om han har fått det där RS-viruset alla pratar om? Och 'förfan käring, håsa inte på min unge!'
(Jag kommer aldrig bli den där coola morsan hur många ungar jag än får, inser det nu. Och så har jag alldeles uppenbart glömt bort hur mycket bebisar faktiskt sover.)
I alla fall, en överjävligt trotsig 2-åring, en orolig morsa och en stressad pappa resulterade i en kvarlämnad kundvagn och snabba steg till bilen.

Jo men alltså, vi åkte till det där förbannade varuhuset, plockade på oss grejer men kom hem med noll?
Tjena liksom!

Dagens lärdom: Åk aldrig till Ikea med två ungar. Eller åk inte till Ikea överhuvudtaget förresten.

Och en sak till: När vi kom hem blev Vidar pigg. Jättepigg blev han, och förbannad. Skrek jättelänge och inget passade. Plötsligt ville jag bara att han skulle bli lite trött och kanske vilja sova?
Ehm..

Hälsningar // Trött tvåbarnsmorsa_83

5 kommentarer:

Fifi sa...

Åh, kan tänka mig stressen, oron och frustrationen. Kram!

Lotta sa...

Haha, been there, done that. Man lär sig aldrig!! Känner så väl igen det där med trotset på den stora men för vår del var det gallskrik på den lilla också... Nuförtiden gillar våra tjejer de där montrarna med pysselgrejer så man kan faktiskt titta lite i lugn och ro...(om de inte är hungriga förstås)... En sak till...JAG tycker att du är en cool morsa! ;o)

Duktiga Tjejen sa...

Ikea är ett helvete. Och jag har inte ens barn! Någongång vill jag också ha två, hur ska man orka? Är redan nu några år äldre än du... Panik!

jos sa...

Å fy. Men känner igen det så väl. Till och med så pass att jag tvingade Jon, som inte heller läser bloggar, att läsa eftersom han tror att det bara är vi som får tampas med sånadär situationer. Bättre lycka nästa gång (för en nästa gång blir det ju alltid trots att man lovar sig själv att det här gör jag fan aldrig om) ;)

Fröken K sa...

Ja jäklar den känner man igen! Min lillkille har fortsatt att äta ett par gånger om nätterna (var samma med storebrorsan, inga knep, trix eller ansträngningar kunde ändra på det) men nån natt när han var runt 4 månader sov han faktiskt från typ 22 till 7 morgonen därpå och jag blev så till mig av energi att jag fick total hybris och begav mig av själv till Ikea med grabbarna. Sket sig på en gång med en enorm bilkö så liten bröt ihop totalt redan i bilen, sedan monsterbajsade han mitt när storebrorsan hade skoj på barnavdelningen och jag fick släpa honom därifrån för en helsanering av lillebror på toa, med en hand eftersom den andra var upptagen av att hindra en liten rymling. Usch jag känner att jag måste gå och lägga mig bums nu nästan bara jag tänker på det. Det är verkligen en tröst att det verkar vara samma för de flesta småbarnsföräldrar!