2011-09-23

Man är nog som bäst förälder när man inte är förälder, eller?

Det är ju som bekant väldigt lätt att vara förälder och uppfostra barn på bästa möjliga sätt - när man själv inte är förälder.
Innan vi fick Kajsa tänkte jag till exempel att aldrig att mina ungar ska sitta inne och kolla på tv bara för att jag behöver tid till att typ duscha/laga mat/städa. Tyckte att det nog var lite höjden av lathet liksom. Och så hade jag någon vision om att våra ungar minsann ska vara ute i ur och skur och få lite rosor på kinden och solsken i blick och sånt istället för att sitta inne med tekniska prylar. Och okej, sen vi flyttade till hus är vi ute väldigt mycket, men det här med tv-grejen. Håhåjaja.

I samma veva som jag tänkte allt det där befängda vet jag också att jag hade en bestämd åsikt kring det här med mat. Jag tänkte då rakt inte ge ungarna halvfabrikat utan det skulle vara ekologiskt och det skulle vara hemlagat. Och för all del, någonstans anser jag väl det fortfarande - för vem vill egentligen stoppa i sin unge beteckningar som ingen ens vet vad de står för?
Men alltså hörrni. Den här veckan kan nog gå till historien då den här familjen levt på enkom halvfabrikat.
Det har serverats Mamma scans köttbullar med makaroner och rårivna morötter, frysta fiskpinnar med potatis och ärter, falukorv och makaroner samt pytt i panna.
Och Kajsa? Ja hon jublar naturligtvis.

På tisdag börjar K på dagis igen efter att ha varit hemma och lärt känna lillebror lite den här veckan. Och det jag ska säga nu kommer säkert få många att gå i taket, men snälla, lyncha mig inte. Men såhär tänker jag kring det: Skönt, då vet jag att hon får i sig ordentlig mat.
För just nu är det som det är med både kosthållning och rutiner här hemma. Men när det där förbenade badrummet är klart och vi slipper hantverkare och ha köket fullt med badrumsprylar så är det banne i mig det första vi ska ta tag i.

6 kommentarer:

Johanna sa...

Men å, det låter som att ni är helt fantastiskt bra och att det blir halabaloo någon vecka eller två eller tre ibland kommer inte att förstöra barnen!

Jag har ju inga barn än men kan ändå tänka mig vilken press det måste vara att vara den perfekta föräldern jämt. Helt omöjligt ju! Att tumma lite på mat- och tv-rutiner pga av stressig situation känns ju en miljon gånger bättre än att tumma på sitt beteende mot barnen.

Lotta sa...

Ingen lynchning, bara igenkänning! ;o) Att barnen får halvfabrikat ibland dör de inte av. Kommer ihåg för några år sedan då jag hade läst att Livsmedelverket rekommenderade korv endast tre (3!) ggr i månaden. Det var då prinskorv var räddningen för oss... Då fick jag iaf för mig att jag skulle försöka följa det där men det gick åt h-vete direkt! Alltså, de får ju korv på dagis också....

Och vad det gäller det där med TV...jag tänkte PRECIS som du. Och sen kom Saga. Saga som alltid ville bli buren eller underhållen, annars skrek hon. Då blev Teletubbies barnvakt ibland och det skäms jag faktiskt inte för nu i efterhand!

Ha en trevlig helg!

Fröken K sa...

Oooh nu rodnar jag lite klädsamt här framför datorn, där jag sitter och smygläser lite bloggar medans min son tittar på Nicke Nyfiken. Joråsåatte... Hög igenkänningsfaktor på detta inlägg, oj vad många principer från "före" som fick vingar och flög sin kos "efter". Precis hittat till din blogg och gillar! Mycket!

Helena mitt i smeten sa...

Jag säger bara heja halvfabrikat och tv. Hur skulle man annars överleva?! ;-)

Lisa sa...

Johanna: Tack för din supergulliga kommentar!
Jo jag är också inne på din linje där, men ibland känner man sig rätt kass när man serverar ungen mamma scans och makaroner för jag vet inte vilken gång i ordningen..

Lotta: Vad skönt att det inte inte bara är jag då. ;) Och jo visst får ungarna korv på dagis också, men det känns som det är lite mer variation där.
Haha ja Teletubbies har man ju hört talas om, här är det Fåret shaun som gäller.

Fröken K: Men tack snälla du! Det är som sagt alltid kul med nya läsare. Jag var ju såklart tvungen att kolla in din blogg ockå och gillar´n! =) Och nä det är inte klokt hur mycket principer man kan ha kring föräldraskap utan att ha en susning vad man pratar om egentligen.

Helena mitt i smeten: Ja jag undrar allt det, rätt omöjligt skulle jag tippa. ;)

Duktiga Tjejen sa...

haha, exakt en sån bra förälder är jag! (no kids, såklart). Jag ska BARA ge min framtida unge hemlagat (aldrig sånna köpta barnmatsburkar)och ingen TV första åren.

Haha, tjena. Kommer säkert spräcka det där rätt tidigt, men just nu vill jag leva i min egen llusion. Och hoppas att jag får bli gravid inom kort.