2012-02-14

Jag blev nästan frisk på kuppen.

Hur glad man blir när man bjuder hem svärisarna på våfflor, och svärfar med hjälp av M och nån snitsig maskin gör så att vi slipper lägga 8500 spänn på en varmvattenbredare?
Cirka svinglad faktiskt. Nu kan vi bada badkar igen. Och vi slipper raketduscha och ändå bara hinna tvåla in oss innan varmvattnet försvinner. Snudd på magiskt.

Annat stort: Lillsnofsan var utan napp från klockan 12 fram till läggdags. Välling, borsta tänder, ge nappen också bara: Godnatt.
Kanske ni inte förstår vidden av det här, men alltså - rätt storslaget för en onge som helst stoppar in nappen mellan varje tugga mat hon äter.
Nu är det bara den lilla detaljen tv kvar att få ändrade rutiner på.
Låt mig höra, hur ofta kollar era kids på tv?
Vi kan väl säga såhär, att hon den där 25-åringen som hade massa åsikter om hur man skulle vara som morsa, hon den där som alltså var jag i ett tidigare liv, som sa NO NO till ungar och tv. Hon skulle ge mig en stor fet käftsmäll om hon såg mig idag.

14 kommentarer:

Dalkullan sa...

En lat dag tittar vi på tv en 5 timmar per dag. Men hon tittar ju inte så noga. Men den står alltid på som sällskap.
En mindre lat dag kanske 1 timme sammanlagt, om ens det.
Men ja, alltså mitt barn skulle ju hellre aldrig se på tv. Aldrig.

Lotta sa...

Alltså, det där är som att fråga vad nån tjänar, det svarar man INTE på! ;o) Allvarligt talat, vi försöker febrilt dra ner på tv-timmarna men stänger vi av tv'n så hittar vi dom framför datorn eller nåt spel. Det blir svårare och svårare men å andra sidan så är det bara när de inte har nåt att göra...

Fifi sa...

Skönt att ha varmvatten igen!

Hm, Elly är ju för liten för TV egentligen, men ibland när vi båda är trötta och gnälliga händer det att vi sätter oss i soffan och kollar en stund. Hon älskar det, men det blir högst 10 min åt gången.

Fifi sa...

Vad präktig jag lät där… Så här då: ärligt talat längtar jag tills hon kan sitta och titta på barnprogram en timme åt gången.

Maria sa...

Jag tänkte att W absolut inte skulle få se tv, särskilt när han är så här liten.. Men, vi har ibland på tv i bakgrunden, han brukar iofs knappt titta på den, men lite ser han ju. Värre var det förr när man inte slog på tvn för hans skull men det var det enda hans ögon fastnade på..

Lisa sa...

Tack för svar.
Haha Lotta, jag inser att det kan vara ett känligt ämne. Jag tänker att om vi börjar i tid med att begränsa tv-tittandet så blir det lättare sen, men jag vet inte. Som det ser ut nu, en ledig, oplanerad dag så blir det alltid en stund på morgonen mest för att hon vaknar så förbenat tidigt. Sen är det frukostdags och efter det brukar hon titta, eller nej inte helt rätt, tv:n står på i bakgrunden medan hon leker med lego eller grejar med något annat medan jag fixar frukostdisken och gör mig iordning. Sen stänger vi av den för att slå på den igen framåt eftermiddagen när K börjar blir trött, då brukar hon sätta sig och ta det lungt ett tag. Och sen åker den på igen på kvällen, till vällingen.
De dagar hon är på dagis blir det givetvis mindre tv-tittande, men det känns ändå som rätt mycket. Åtminstone för mig som som sagt var rätt anti tv innan. Men alltså, det är juu så sjukt bekvämt när man själv ska greja med tråksaker som tvätt/disk/städ och yada yada. Fast det är ju sällan hon sitter längre stunder och tittar aktivt, oftast brukar hon leka medan den står på. Vilket ju såklart är rätt onödigt.
Och okej, slut på svammel.

REGNSJUK. sa...

Alltså vi har TVn på i bakgrunden ganska mycket... Större delen av tiden skulle jag nästan vilja påstå. Men Vide bryr sig oftast inte så mycket, som tur är. Innan jag fick barn var jag jätte-anti-tv, mina barn skulle minsann lära sig att leka själva... Men sedan blev jag visst en sådan där riktigt lat morsa istället, som gärna vill ha en timmes extra sovmorgon och därför sätter på barnkanalen på morgonen och sedan låter det stå på tills ungen går till förskolan. Men jag tror inte att det är någon större fara faktiskt, sålänge man ser till att göra andra saker också. Det är inget jag tänker ha dåligt samvete för. Det finns så mycket annat att må dåligt över som förälder. :D

Augustifamiljen sa...

Skönt med varmt vatten igen!

Lilli är fortfarande aningens för liten för det här med TV, men ibland sitter vi ju en stund och myser i soffan med TV:n på. Men det är fortfarande på det stadiet att hon uppskattar riktiga människor (typ landet runt & vem vet mest) mer än bolibompa.

Till mammans stora glädje då alltså ;)

Cat sa...

Julian och Amelie går ju upp så satans tidigt och då sätter de på tvn själva och tittar. Sen är det tv-fritt hela dagen fram tills bolibompa börjar kl 18, sen tittar de tills det är dags att sova någon gång mellan 19-19:30. På helgerna får de titta lite mer, just för att det är helg, antingen på tv eller på film. Julian är rätt dålig på att leka själv så det känns som ett måste, för att få igång honom. Är de sjuka så får de se i stort sett hur mycket film och tv de vill, fast det är de ju inte så ofta *peppar peppar*.

Duktiga Tjejen sa...

Vilken dag, hurra hurra!

Jag är också en sån där anti-tv, men kommer nog falla in i det när ongen väl kommer... ;)

Linxter sa...

Vilmer är ju bara pytte ännu, men jag märker redan hur hans ögon dras mot tvn. Har läst att ungar kan få läs- och skrivsvårigheter av att se på tv...men alltså..jag vet inte om jag tror på det helt ärligt. Känns som om nästan hela Sverige särskriver - det kan de forska om istället.

Jag tänker också att min unge ska se minimalt med tv, men det kommer säkert att bli en del tv-tittande ändå:S

Josefine sa...

Ja du. Det är en jäkla massa tv. Ibland av ren lathet, ibland för att det är något speciellt de vill se. Jag har börjat tänka på att dra ner på det men sen orkar jag inte för jag är bekväm. Orkar inte höra vansinnesskriken. Ofta kollar de en stund och sen står den bara på och de är inte ens i samma rum men stänger man av - då jävlar ska den på igen "vad göööööööööör duuuuuu???? vi tittar mammaaaaaaaaaaaaaa"

Atomflickan sa...

Tv ja... Vi gör så här. Noah får titta på morgonen beroende på när han vaknar kan det bli någon timme (så att jag kan sova vidare). Är vi hemma så tjatar han då och då under dagen att han vill se ngt, är jag trött/lat/vill göra ngt annat själv får han se, så det kanske kan bli två timmar. Sen vill han se på tv innan han somnar, kan bli allt mellan 30 min till en timme. Så Summerar jag det blir det mellan 1 h och 4-5/dag. Och nu när jag skrev det känns 4-5 h alldeles för mycket . Måste också göra ngt åt den saken.

Med tv menar jag tv/iPhone/dator.

Lisa sa...

Tack för alla svar! Ja det är svårt det där med tv, vad är lagom och vad är bra ect ect.
Vi känner att nu när Kajsa tjatar mitt på dan om att få kolla på tv så har det gått lite för långt. Jag tycker att det är viktigt att hon måste få ha tråkigt och lära sig att leka själv så tv:n inte kan ses som nån räddare i nöden alltid. Det räcker med den tid på morgonen, eventuellt en stund på eftetrmiddagen istället för att sova, och sen Bolibompa innan läggning.
Sen kommer givetvis de dagar då jag är utomjordiskt trött eller när ungarna är sjuka, då blir det givetvis annat..