2012-02-03

Jag ska bättra mig, om en livstid eller så..

Saker jag måste bli bättre på:

- Hålla bättre ordning på papper. Liknande högar som den här ligger utplacerat lite varstans här i huset. Ha lite bättre koll på papper över lag faktiskt, sortera bättre och sätta in i pärmar bakom märkta register, komma ihåg att skicka iväg viktiga papper utan att skjuta på det så det till slut blir försent och såna saker. Jag och papper rimmar väldigt dåligt ihop helt enkelt, och ändå tänker jag att jag kanske, eventuellt skulle vilja jobba som kontorist?- Städa lite oftare bakom spisen. Som det är nu - inte så fräscht och inbringar ingen jättestor lust att ta itu med heller. Flott + damm + matrester = inte kul att städa. Jag tog en bild jag tänkte lägga upp, men insåg att jag förmodligen skulle vinna pris i årets äckligaste blogg om jag gjorde det.

- Ta till vara på rabattkuponger. Vet verkligen inte hur många hundralappar jag gått miste om i blöj/tvättlappar-rabatter. Lägger dem i plånboken, men upptäcker dem alltid när jag redan har handlat och nästa gång har de passerat bäst-föredatum.

9 kommentarer:

Sus sa...

Jag avskyr pappersjobb. Att fylla i, skicka in, hålla ordning på. Huuuuh.
På jobbet däremot har jag stenkoll på deadlines och sånt. Hemma orkar jag inte... så jodå, det kan nog funka ändå. :)

Maria sa...

Alla dessa punkter stämmer in även på mig. Drygt med alla viktiga papper som bara blir liggandes, hur ostädat det är bakom spisen och för att inte tala om i ugnen vill jag inte ens tänka på. Och så dessa rabattkuponger, ibland önskar man sig ett bättre minne!

Lotta sa...

Usch, jag gillar inte heller papper! Ett tips när det gäller rabattkupongerna: vi har en tavla (sån i frostat glas från IKEA) man kan skriva på och där skriver vi bl a upp allt som behöver handlas. DÄR sätter man rabattkupongerna = mycket större chans att man kommer ihåg dom! :o)

Mama Bear sa...

FAN. Jag som hade förträngt att man kan städa bakom spisen. Eller under badkaret... /Pedant men äcklig

Cat sa...

Känns som om du gjort en lista med saker jag borde bli bättre på... Fast jag tänker att andras papper borde vara bra mycket lättare att ta hand om än mina egna. Jag hatar till och med att öppna min egen post!

Johanna sa...

Det jobbiga är ju att man alltid får massa papper som inte passar in i nån pärm eller nåt fack, så man måste komma på NYA hela tiden. Då blir det högar, det är bara så. jag är likadan.

Josefine sa...

Alla punkter stämmer in på mig exakt! Skrämmande. KOmmer dock aldrig hända misstänker jag...

Lisa sa...

Sus: Du tror det? Skönt, för jag tänker att det skulle vara himla skoj, gillar ju grejen att ha ordning på saker och ting, bara inte hemma tydligen.

Maria: Skönt att jag inte är ensam! Pappershögar är verkligen värdelöst, men ofrånkomligt tycks det vara likt förbannat..

Lotta: Det var ett bra tips, frågan är om jag inte skulle stirra mig blind på den där tavlan så jag till sist glömde bort det ändå. Hehe

Mama bear: Men förlåt! Hade vi inte haft ett badkar utan sidovägg så hade det garanterat varit snuskigt värre därunder. Men nu ser man skiten varje gång vilket bidrar till att man får städat åtminstone nån gång ibland.

Cat: Ja det är nog så. Tänker att det är samma sak som med städningen, mycket lättare och roligare att städa hos andra (som min brukare till exempel.)

JOhanna: Ja så är det kanske, jag har inte satt in nåt papper i nån pärm sen jag gick typ i skolan så jag har inte koll. Däremot har jag en snygg pärm med register och allt, men den står tom. Det säger nåt kanke..

JOsefine: Nä, inte här heller tyvärr. Eller ja, spisen blev städad bakom men nu lär det väl dröja några år igen..

Fifi sa...

Jag trodde nog att det där med att hålla ordning på viktiga papper skulle komma med åldern. Med andra ord borde jag ha koll vid det här laget.