2012-02-08

Om projektet renovera trägolv.


Det här är alltså ett trägolv under renovering.
När vi påbörjade projektet lusläste vi på internätet om alla tips och råd vi kunde få. Överallt stod att läsa att det bara var att slipa golvet, göra rent mellan springorna och sen börja nåta och sen stryka över med fingret för att jämna ut. Sen, efter torkningstiden på tre dygn skulle man slipa bort all överflödig nåtning.
En (EN) krake på hela nätet hade maskerat varje springa med maskeringstejp, just för att slippa slipa så mycket efteråt, och vi ba: HAHA vilken jävla nolla. Maskera varje springa, bakom OCH framför på varje jävla planka liksom. HOHO HAHA. Stackars dumma fan tänkte vi. Och gjorde som alla andra sagt att man skulle göra - nåta och sen slipa.
Tills vi insåg hur förbannat mycket det skulle bli att slipa sen. Också såg vi det här projektet som skulle bli ett rätt billigt projekt, bli precis svindyrt. Först hyra en slipmaskin i två omgångar och köpa en himla massa slippapper för cirka en miljon (nåja).
Så alltså, vi maskerade. Eller JAG maskerade. Jag har alltså legat på knä och avverkat tejprulle på tejprulle medan M gått efter och nåtat. Men nu, NU har jag maskerat färdigt, bara några springor kvar att nåta. (Ja så ska det betsas och hårdvaxas också, men det är en annan historia.) Lyckan i det!

Och om ni vill testa på något roligt nån helg eller så, testa att renovera trägolv vettja! Kan även rekommenderas om ni önskar lite spänning i ert förhållande eller så.

10 kommentarer:

Colombialiv sa...

Det verkar jättejobbigt... Och vad är nåta egentligen?

Lisa sa...

Colombialiv: Att nåta är att liksom limma (typ som silikon, fast ändå inte. Ehm.) mellan varje träplanka så det inte samlas massa skräp och smuts i springorna.
Och ja, jobbigt. Mycket jobbigt. Men förhoppningsvis så blir det himla fint när det väl är klart.

jos sa...

Haha, vi ringer in er när det är dags för oss att tag i övervåningen där det förhoppningsvis finns trägolv överallt.

Johanna sa...

Herreguu!

Sjukt bra jobbat. Tänk vad skönt när det är över. Det är ju rent otroligt vad mycket joxande det är när man ska renovera något.

Lala sa...

Alltså...renovering...om jag visste vad det innebar DÅ att köpa ett renoveringsobjekt hade jag ALDRIG gjort det!!! Men ni får säkert finfint golv sen:)

Sus sa...

Trägolv är en dröm för mig. Men det kommer aldrig gubben att gå med på.

Maria sa...

Låter väldigt jobbigt, men blir himla snyggt!!

Duktiga Tjejen sa...

Före- och eferbild tack?! :)

Vi la nytt golv i hela lägenheten... satan vad tid det tog. Säkert snabbare än ert, men ändå.

Lisa sa...

Jos: Helst inte! Haha. Vi hoppades ju att det skulle vara trägolv i hallen och köket också, men nu vette tusan allså. Är verkligen inte avis på er om nu ska nåta och renovera golv på HELA övervåningen. Fast fint lär det ju förstås bli.

Johanna: Ja men visst, man tänker alltid att "äsch, det där gör vi ju i ett nafs" och vips på har en hel månad gått utan att man är klar..

Lala: Haha nä, allt tar ju liksom sjukt mycket längre tod och så har det en tendens att dra iväg i pris också. Men samtidigt är det ju kul att sätta sin egen prägel på det om man nu köper ett helt renoveringsprojekt. Men man får väl passa sig så man inte renoverar bort sig..

Sus: Men oh no, varför inte? Det är galet fint ju - när det väl blir klart.

Maria: Ja jag hoppas att det är värt det.

D T: ja det kmmer nog vartefter. Vi är som sagt inte klara än, och vet inte riktigt när vi blir det heller. Kruxet är ju att vi får arbeta efter att ungarna lagt sig, och då brukar man hellre vilja syssla med annat, typ soffhänga. =)

Sus sa...

Vi ska ha golvvärme och den är inte effektiv med trägolv. Thats why... :P