2011-05-25

Om var man lägger pengarna.

Löningsdag idag och det firar vi med att handla upp mer eller mindre hela apoteket. Hurra vad roligt!
Plåster, skoskavsplåster (så jag kan börja använda mina trädojjor), iläggssula (så jag kan fortsätta använda mina converse), salvor, ansiktskräm och diverse andra bra-att-ha-prycklar. Närmre 400 spänn. Men nu har vi nog plåster för en tioårsperiod. Var dock tvungen att väga upp all tråkshopping med att köpa en tischa till Kajsa för 250 spänn, så jävla ovärt, men ack så roligt!
Det brukar bli så allt som oftast nu mera, att jag köper saker till Kajsa istället för mig själv. Och i dagsläget var jag inte alls sugen på att gå på jakt efter den där bröllopsklänningen, det känns som det är det enda i klädväg jag känner att jag faktiskt måste ha. Sen är klart att jag hemskt gärna skulle vilja lägga vantarna på den där väskan jag såg inne på Åhlens, eller de makalöst fina muggarna, eller en precis svindyr kofta. Men nej.
Om ett par timmar ska vi sitta på banken och lägga upp bolån och prata räntesatser och andra vuxengrejer så det känns som det kan vara till vår fördel om vi har lite pengar kvar på våra konton samma dag vi fått lön.

3 kommentarer:

Fifi sa...

Innan Elly föddes shoppade jag lite småsaker på Apoteket, du vet salvor, amningsinlägg, ett par nappar, febertermometer och sånt. Det gick fan på 800 spänn, jag blev helt chockad där i kassan och jag förstod även varför mina pengar går åt trots att jag inte shoppar så mycket längre.

jos sa...

Jag ska också lägga mina slantar på ett apoteksbesök idag, närmare bestämt den där shoppingvändan Fifi skriver om :)

Jag har inte heller någon lust att köpa något till mig själv. Har budat hem några "övergångsplagg" från tradera som jag hoppas kunna ha i sommar, men annars blir det typ bara kläder till Milo (som lite lägligt börjat växa ur alla sina kläder just precis nu när vi försöker spara så mycket som möjligt).

Lisa sa...

Man tycker ju inte att det man stoppar i korgen är så fasligt dyrt, men sen när man står där i kassan så tappar man ju hakan.

Jos: Ja det där med att hålla i pengarna har ju fått en helt annan innebörd nu när man vet att en viss summa ska finnas på kontot just det datumet. Tack och lov så verkar det som att Kajsa är kvar i sin storlek ett bra tag till och några nya bebisgrejer behöver vi inte köpa, så på den fronten kommer vi billigt undan. Värre är med alla fina prylar jag vill pryda vårat nya hus med. =)