2011-08-18

Hur det gick.

Om barnet ville sova i sin nya säng? Knappast troligt.
Om föräldrarna fick någon sömn? Oh, ja! Ty i den här familjen besitter vi fenomenalt dåligt tålamod så efter ett par timmar med vaggvisor, sagor, mutor och hundra uppspring och glada hurrarrop varje gång hon kom på att hon kunde springa upp hur som helst, så dumpade vi henne i spjälsängen igen som vi tack och lov låtit stå kvar i hennes rum. Hon somnade omedelbums och utan ett knyst.
Ingenstans där det går att få tips och råd står det att det här är en bra lösning.
Däremot kunde man ha en 'invigningsfest för den nya sängen och låta ett par kompisar och några favoritvuxna komma och fira den stora dagen då sängbytet sker'. (Det kan ni läsa om här.)
Riktigt så jobbar alltså inte vi. Snarare överväger vi att låta henne sova i spjälisen tills hon blir byxmyndig. Alternativt sätta upp kompostgaller runt den nya.

6 kommentarer:

Dalkullan sa...

Jag läste ditt inläg om "misstänkt bokstavskombination" på barnet. Och jag lider så med er. Jag kan inte alls förstå, men jag kan någonstans relatera. Jag är totalt förberedd på såna där utbrott när det kommer till barn, men när du beskriver det, blir jag nästan lite ängslig. För er och lillan såklart.
Jag hejar på er i alla fall. Kanske går det över snart?

Och lycka till med sängbytet. Men skippa kompistgallret. :P

Lotta sa...

Jag tror ni gör rätt?! Börja i nya sängen varje kväll, snart är det väl ingen nyhet att hon kan gå upp längre och då kanske hon slutar...inget barn sover ju i spjälis när de är 10 så det ger sig! :o)

Lotta sa...

Och nä, det var inte meningen att låt så klämkäck! :-O

Cat sa...

Hahaha, nej snälla, kör på invigningsfest! Gör ett facebookevent av det och bjud in alla du känner. Glöm inte att fota det hela också!

Fifi sa...

Jag hade gjort likadant! Och en sådan där fest, skulle inte den göra sängbytet till en ännu större grej?

Hehe, de där tårarna kom nog av att jag faktiskt har tyckt lite synd om Victoria och Daniel för att de har haft en sådan enorm press på sig, även om jag inte gillar monarkin. Så jag blev nog lite lättad igår :)

jos sa...

Haha, jag läste också om det där med att ha en fest när vi skulle byta säng. Kanske var det att vi skippade festen som gjorde att Milo numera sover i sin resesäng permanent..