2011-08-31

Dagar som går och går utan att något blir gjort.

Även om en förlossning just nu inte skulle vara helt optimalt så måste jag ändå säga att min kropp är väldigt redo att föda ut den där ungen. Eller redo, den orkar inte med mer snarare.
M var så jävla vänlig härom dagen och upplyste nöjt (?) om att jag nu mera anlagt en vaggande, ankliknande gångstil. Och jag tror honom.

På kvällarna när jag lagt mig i sängen gör det ont i varenda led i kroppen, och fogarna, herregud vilken smärta! Känns som hela underlivet ska sprängas i bitar när som helst. Och när jag väl lyckats somna så vaknar jag varje gång jag ska vända på mig eftersom det är ett halvt projekt då hela kroppen måste fokusera på varenda rörelse och liksom följa med i vändningen. Det tar väl någon minut eller så bara att förflytta mig från höger sida till den vänstra.
De här nattliga jympapassen sker tämligen ofta då sidan jag ligger på har en tendens att domna bort efter en stund.
Kort och gott så sover jag inte superbra om nätterna och känner mig således inte helt utvilad om morgnarna.

Den här avbrutna sömnen gör att allt mitt planerade boande blir lidande. När jag kommit hem efter att ha lämnat Kajsa på dagis så drabbas jag av en enorm passivitet. Jag ba 'eh, jaha nu då?' Och så sätter jag mig lite med det där fördömda ordspelet som jag knappt kan uttala och äter lite lunch. Sen kommer den där oövervinnliga tröttheten över mig som gör att jag bara måste lägga mig och vila en stund.
Sen får jag sjukt dåligt samvete över att jag inte uträttar något vettigt alls på värdefull tid där man faktiskt kan få hur mycket som helst gjort när man inte har någon som pockar på ens uppmärksamhet. Så då plockar jag lite i köket, kanske tvättar jag lite eller letar efter den där kudden till vaggan som ska finnas någonstans i huset men är omöjlig att hitta. Och lagom tills jag gjort det där vardagliga så är det plötsligt dags att börja förbereda middagen till resten av familjen kommer hem.
Och där gick ännu en dag utan att få något gjort.
Inga putsade fönster, inget brödbak eller några rensade garderober.
Jag finner ingen motivation. Alls.

2 kommentarer:

Lotta sa...

VILA MÄNNISKA, Du ska ju för tusan snart föda barn! Skit i städningen och plockandet, du behöver få sova!

Lisa sa...

Jag vet att jag borde, men samvetet säger att jag måste göra andra saker också.