2011-08-01

Lite om trots, mer om glädje.

Jag hade tänkt gnälla lite. Beklaga mig över att vi är tillbaka i vardagen igen med en M som jobbar hela dagarna. Jag hade tänkt skriva om Kajsas intågande i 2-årstrotsen och om hur hon kan vara precis överjäkligt jobbig när hon sätter den sidan till, hur hennes vokabulär så många gånger förvandlas till ett enda stort NEJ.
Men just idag, just nu, lägger jag det åt sidan. Hon har nämligen roat både sig själv och mig hela förmiddagen genom att springa naken i trädgården och serverat mig gräskakor och sagt "asego" (oklart om hon menar att den är asgod eller varsegod, men jag gissar på det senare), medan hon nickat nöjt åt sina bakverk. Ibland har hon doppat rumpan i plastpoolen och förtjust skrikit 'ooj ooh, kiss kiss!'
Det är med andra ord väldigt svårt att ens tänka sig att hon emellanåt kan förvandlas till ett litet monster när hon inte får som hon vill.

Men har man vant sig vid semester och tresamheten så ter sig vardagen lite lite tråkigare jämförelsevis. Det är ju faktiskt väldigt mycket roligare att vara samlad hela familjen. Men nåja, jag får ta det. Det borde inte vara mer än sex veckor kvar innan vi får lite långledigt ihop igen. Dessutom vet jag att jag för en tid sedan hyllade vardagen, så jag antar att det bara är en vanesak där också..
Published with Blogger-droid v1.7.4

2 kommentarer:

Fifi sa...

Det är väl lite så att man ofta vill ha vardag när det är semester och tvärt om.

Och ungar är nog extra goa och gölliga lite då och då undet trots/gnällperioder för att man ska stå ut :)

Jag kan bli lite manisk när jag går på loppis och bara irrar runt, men den här gången blev jag väldigt fokuserad.

Lisa sa...

Jo det är väl så. Men jag är är sådär svenne bananig som typ tjuter och deppar ihop fullständigt över att det är ett helt åår kvar till nästa semester och sommaren är för kort och vintern är för lång och yada yada. :)
Det är en himla tur att hon visar sina allra goaste sidor emellanåt, det hade blivit rätt olidligt här hemma annars.