2011-11-05

Fem saker ni inte visste om mig.

Jag satt och rensade bland mina utkast här på bloggen. Det hamnar en hel del inlägg där som av en eller annan anledning aldrig blir publicerade. Antingen blir jag avbruten av bebis som skriker, en Kajsa som vaknar efter sin eftermiddagslur eller så ångrar jag mig helt enkelt efter att ha skrivit ett inlägg och tänker att äsch, det här kan jag ju inte publicera heller. Men så hittade jag en liten lista som jag gjorde för ett tag sedan, från början var det tio saker man skulle berätta om sig själv som florerade runt bland massa bloggar, men jag gjorde om den till fem. Nu publicerar jag den.

1. En gång i tiden, innan jag fick Kajsa var jag en jävel på att dricka öl. Jag var faktiskt så pass grym att jag på en festival för några år sedan vann inte mindre än tre ölhävartävlingar, alla mot tyska karlar. Pondusen i det!

2. När jag som 18-åring fick körkort flyttade jag ut till min dåvarande kille som bodde nästan i urskogen.
Där fick vi elda i pannan för att överhuvudtaget få varmvatten. Det var rätt många tjusningar i det hela, men då min kille låg ute och jobbade hela veckorna blev det rätt svårarbetat för mig. Allra helst på vintrarna, då kunde en dag se ut såhär:
Gå upp i vid fyrahugget och hoppas på att det fortfarande var glöd i pannan så man slapp börja om med hela tändningsprojektet igen. Sen tog jag bilen till jobbet, och här snackar vi inte om några kommunala vägar som plogades, faktum är att det inte bodde en kotte, förutom bonden i närheten så någon vägförening var inte heller att tala om. Här hade jag alltså tur om bonden förbarmat sig över mig och plogat vägen (hände oftast inte), hade han inte det stod mitt hopp till att postbilen varit där och banat väg. Detta skedde heller inte allt för ofta då jag började jobba kl 06, och åkte hemifrån 05:30. Däremot hände det desto oftare att jag körde i diket.
När jag kom hem efter en heldag på jobbet och det hade snöat så där himla mycket fick jag börja med att skotta upp en väg fram till vedboden, hämta ved och börja elda. Framåt 22 ungefär kunde man räkna med att det fanns tillräckligt med varmvatten.
I två år ungefär stod jag ut med att bo sådär, sen lyckades jag övertala min kille att flytta till ett lite mer bekvämare boende. Vi hamnade i en by utan affär men med en pizzeria ett par mil utanför Norrköping.

3. Jag har väldiga komplex för min dubbelhaka. Därför kan ni på bilder och så väldigt ofta se mig med sjal. Jag älskar sjalar och har en hel byrå full med dem. Alternativt se bilder när jag tar kort på mig själv lite ovanifrån.

4. Jag har alldeles uppenbart lyssnat betydligt mer på fulmusik i mina dar än vad jag vill erkänna. Mer om det kan ni läsa om här.

5. Jag är fruktansvärt nostalgisk (eller sentimental om man nu vill). Det finns hur många låtar som helst som jag förknippar med saker och gråter en skvätt till när jag hör. Det här kan alltså vara mer eller mindre bra låtar, som tillexempel 'När vi gräver guld i USA' - alltid sommaren på landet som bestod av så mycket bus och bad. Eller 'Carry on' med Manowar - på en kille jag var sådär fasligt kär i när jag var fjorton, femton år och ja, listan kan göras hur lång som helst så jag stannar där.


Se så, nu uppmanar jag alla er andra att också berätta lite sanningar om er själva.

7 kommentarer:

Cat sa...

Men alltså... din dubbelhaka... Hur sjukt det än känns att skriva det så tycker jag att den är jättefin! Det finns en bild på dig, kanske på facebook eller om du haft den här på bloggen, som är tagen rakt framifrån. Tror du har rött läppstift och ler med stängd mun. På den bilden är du hur fin som helst! Så jag tycker att du ska försöka komma över det där komplexet :) Fast så mycket till dubbelhaka tycker jag inte att du kan prata om egentligen. (Och fan vad jag hatade när du ALLTID skulle lyssna på den där Carry on. Har kompisar som blev helt chockade när jag som 20-åring kunde den typ utantill.)

Maria sa...

Åh vad roligt, det ska jag göra! Vad häftig att du bott ute i urskogen, det hade jag aldrig vågat. Roliga saker skrev du om! :)

Fifi sa...

Oj, vad tuff du är! Både ölhävarskillsen och att du bodde så där, eh, primitivt!

Johanna sa...

Men ja, ölhävartävlingen liksom! Och URSKOGEN! *värsta impad*

REGNSJUK. sa...

Jag skriver under på sentimentaliteten! (och på sjalanvändandet också, för den delen!)

Tinalinatiny sa...

Skrattade som en tok när jag läste inlägget du länkat till, hahah! :D

Lisa sa...

Cat: Nu blev jag hemskt nyfiken på vad för bild du menar, har faktiskt ingen aning. Men tack fina du! Och Carry on ja, herregud som jag tjatat ihjäl den låten, kan hela utantill utan att ens ha den på. Haha.

Maria: Ja men gör det, det vore jättekul att läsa!

Fifi: Att bosätta mig så där långt ut på vischan gör jag inte om igen, däremot är det himla kul att ha testar på´t. Det var nog lite därför som jag gjordet också, för att se om jag fixade det eller ej, min mörkrädsla till trots.

Johanna: Haha. Det där om att jag är himla bra på att häva öl brukar (brukade) jag tjata rätt mycket om, nu är nog de skillsen rätt obefintliga dock. =)

Regnsjuk: Ja alla dessa låtar som frambringar så många minnen, jag vet liksom inte var jag ska göra av dem..

Tinalinatiny: Bra musik va? Måste komma ihåg att rensa ur alla såna där skivor från bilen nu när Kajsa börjar bli stor nog att kunna sjunga med. Vore just snyggt om hon kom till dagis och sjön The Kristet.. Haha