2011-11-07

Rutiner för de vuxna i huset.

Vi kan inte hålla på så här längre - sitta uppe bara för att passa på att göra än det ena än det andra.
Inatt kollade jag på klockan 01:30 för sista gången, och okej att det inte var så dags jag gick och la mig, det gjorde jag väl runt tolvsnåret ungefär, men med min osamarbetsvilliga kropp så säger det sig ju självt att det tar ett tag innan jag nu lyckas somna. Och när jag väl gör det, ja då kan ni ju lista ut själva vad som händer.
Alltså är det följande regler som gäller här hemma nu:
Kajsa i säng senast kl. 20.
Därefter soffhäng med nån serie eller datoranvändning fram till 22 ungefär, då är det dags för sängen och tid för en stunds läsande. Den där sänglampan som aldrig är släkt nu mera ska släckas senast kl 23.
På så sätt borde jag ha kommit till ro och förhoppningsvis också somnat innan midnatt.
Regler för vuxna tänker ni, vilket trams!
Men jo, så är det när man är ett litet barn i en vuxens kropp och inte alls tycker om att gå och lägga sig och som inte alls begriper sig på sitt eget bästa.

Klockan 19:55 stod Kajsa med fötterna på spjälsängen, för allra första gången redo att klättra ner i den själv. Fjärde avsnittet The Walking dead på väg och ja, det ser på det hela taget ut som första kvällen med regler kommer att gå vägen.

Jakten på sömn kan börja!

7 kommentarer:

killmamman sa...

har insett samma sak, att stanna uppe för att jag "ska bara" det ena och det andra, det går inte. nu har jag blivit sjuk för andra gången på kort tid och det är helt klart pga att kroppen är så sliten av all sömnbrist. klockan 20 känns som lagom läggtid för mig nu rent fysiskt, men det är kanske liiite tidigt :)

Fifi sa...

Jag tycker att det är jättebra med regler och rutiner för både stora och små! Jag och Niklas kommer att jobba på våra egna rutiner* framöver, det kan behövas för att allt ska flyta på lättare!

Dalkullan sa...

Rutiner och regler är bra. Framförallt för dom vuxna. Tyvärr blir jag helt rabiat när det är någon slags dvärg som förstör dom rutinerna. Men det hör väl till det sk småbarnslivet.
Hur sover Lilla V om nätterna då?

Lotta sa...

Det låter som våra kvällsrutiner ungefär. Enda skillnaden är väl att när jag stupar i säng vid 22-tiden så sätter sig Fredrik oftast i biorummet och spelar Battlefield...

Sus sa...

Lätt hänt ja... men numer är jag så trött att jag stupar i säng.
Gick med minstingen kl 21 igår o struntade blankt i Desperate housewives, men så hade jag ingen bra dag heller....

Maria sa...

Jag har en pappa här hemma som behöver lite vuxenregler. Han kan nämligen sitta uppe till 4 och spela, eftersom han "inte var trött längre"..

Lisa sa...

Efter bara en dag kan jag ju upplysa om att rutiner för vuxna är så himla bra. Om det nu beror på dem eller bara rent flyt och god tajming låter jag vara osagt, men att lägga sig tidigt är ju verkligen inte dumt alltså.

Dalkullan: HAHA "någon slags dvärg" du är för underbar du!
Vidar sover ju tack och lov väldigt bra, vaknar bara en gång/natt och ska ha mat. Förra veckan sov han till och med två hela nätter utan att vakna en enda gång. Men då var det K som tyckte det var en bra idé att vara vaken hela nätterna istället så det hade vi ju inte mycket glädje av.