2011-11-13

Vad blev det för mat?

Tack för alla fina middagstips!
Det var många som tyckte thaimat var en bra idé, det gjorde jag också men M avskyr kokosmjölk. (Svintråkig, jag vet.) Jag var inne på tapas, som vi bägge älskar men aldrig gjort själva, dock var det lite kort om tid för att planera alla smårätter.
Jag tog fasta på det där att göra som vanligt fast med Oatlys produkter. Det blev fylld köttfärslimpa med bacon och Västerbottenost (hårdost gick tydligen) och ugnsrostade rotfrukter med trattkantarellssås till. Blev en klar hit och mycket uppskattat. Till efterrätt fick det bli det här receptet som Helena tipsade om, även det blev ruskigt gott och slank ner lätt även fast magen var full. (Tusen tack! Den där laxen med nudelsalladen låter också sjukt gott och ska definitivt testas.)
Nu är vi glada och nöjda samt har ett välstädat hem som är dammsuget in i minsta vrå då vår vän är kattallergiker. Så himla bra, då kan jag ägna måndagen åt roligare saker än att städa.

Hoppas ni haft en lika fin helg som jag haft! Så här social som jag varit de senaste fyra dagarna har jag nog inte varit på det senaste halvåret sammanslaget. Mycket, mycket fint.
Nu ska jag försöka övertala min snubbe att kolla på nån serie med mig, men med tanke på att han just fått det senaste Zelda till Wii:t så är det väl föga troligt. Kanske om några veckor eller så..

6 kommentarer:

Helena mitt i smeten sa...

Kul att ni gillade efterrätten! Och prova laxen, det är en av mina favoriträtter!

Duktiga Tjejen sa...

Men! Hårdost innehåller ju mjölkprotein? Det är inte bara laktos hon inte tål då? Köper själv laktosfritt, men där finns ju ersättning för allt. Kör tex med pecorini istället för parmesan. Härligt att det blev bra iallafall! :)

Lotta sa...

Åååååååh, Zelda är min favvis sedan gammelnintendo-tiden. Kanske ett litet lån till moster när han är klar?

Maria Engelwinge sa...

Haha, det här känner jag igen... Maken fick hem Skyrim (nåt datorspel) i fredags så vi ses väl till jul;).
Kram!

Tinalinatiny sa...

Vad roligt att det blev så lyckat :)

Lisa sa...

Helena: Ja det ska jag vekligen göra!

DK: Meh jag vet! Nä jag antog att det bara var laktos när Nilkas, vår vän sa att hon inte tålde mjölk, men då sa han att nej det är hela mjölkproteingrejen hon inte tål, men att hårdost märkligt nog gick bra. Konstigt, i know!

Lotta: Det tror jag absolut ska gå bra. Känner jag honom rätt så tar det inte så lång stund innan han betat av det där spelet. =)

Maria: Haha ja jag tror det blir detsamma här, hopplöst. Men då får jag åtminstone ha datorn ifred.

Tinalinatiny: Ja det var himla kul, speciellt när det var lite klurigt med allergibiten. =)