2012-03-20

Fina lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur..

Ett urval av grejer vi vill göra i sommar:
Åka till Roskilde
Åka på Way out West
Gå på Bruce Springsteen
Gå på Pearl Jam
Åka till Gotland

Alltså en av grejerna. Eller mer rätt: en av de fyra bara jag och M, också den sista ihop med ungarna i slutet av augusti när värsta turistsäsongen är över.
Eftersom vi kommer vara hemma större delen av sommaren ihop så vore det rätt kul att komma iväg någonting, även fast det är hemma i huset vi vill hänga som mest.
Men alltså, dyrt. Roskilde för två - 4000 spänn, och då är det bara för biljetterna.
Hohojaja liksom.
Men så kom det där skattebeskedet (över internet) och jag jublade. Såg massa fina slantar på våra konton. Tänkte att "Woho, let´s go to Roskilde! Och Gotland! Och .." För att i nästa sekund ba: "Ehm, nä just det. Betala topplån var det ja. Eller dränera husgrund."
Och så dog jag en smula och såg hela mitt ungdomliga jag (det lilla som fanns kvar efter fästman, två ungar, hus, lån, Medmerakort, Icakort, Volvo och katt) sväva iväg och försvinna upp mot skogen tills jag inte kunde se det mer...

Det här med att vara vuxen och förnuftig alltså, fyförfan så urbota trökigt det är!

Säg mig, de där krumelurpillren Pippi har, finns dem på riktigt månne?

9 kommentarer:

Den där Jenny sa...

Åh, I'm with you! Drömmarna om semester och verkligheten med renovering och lån. Why?

Dalkullan sa...

Åh men vi har ungefär samma problem. Eller inte problem men ja du fattar. Vi kommer ju ha en bebis i sommar och jag ba, men vi kan hyra bil ändå. Åka runt i Tyskland och bo på hotell för skattepengarna.
Kom igen!
Nej, vi ska visst ammortera av lite ja. Jahaja. Jävla vuxenliv.

Maria sa...

Om helgerna då vi ska passa på att röja här hemma och han knappast får någon tid för datorn, på kvällarna då vi sitter och hemmamyser medan W sover ja då brukar G fråga om det är så här det är att vara vuxen. Man ska jobba, greja med huset, ta hand om barn osv. Det man gjorde förr, det är liksom borta. Haha.

jos sa...

Och jag är så frustrerad, kommer inte in på skatteverket och när jag gör det får jag bara felmeddelande. Himla skit.

Fifi sa...

Ja, varför måste man betala av lån för?
Jag tycker att ni ska gå på WoW, så kan vi ses!

Colombialiv sa...

Åh. Så himla typiskt.

Duktiga Tjejen sa...

Livet vore bra fint om man kunde få allt ;) Ni får det fina huset, vi knäppskallar som bor i billiga ghettot får de fina semestrarna :)

Sus sa...

Känner lite igen det där. Sommaren kommer emot med alla möjligheter men sen.. kommer man inte loss av en eller annan anledning.
Jag har "lärt mig" och får inte ens ihop en lista längre. :P Huh så jag lät gammal och gaggig nu. Men jag ska iaf på Mötley i juni. :)

Lisa sa...

Ja dumma vuxna liv! Fast egentligen är det ju bra underbart också, jamenar egna kids och eget hus var ju inte direkt nåt man hade som barn liksom. =)

Fifi: JA! Det skulle vara sjukt kul att ses irl! Blir det wow så spikar vi en dejt tycker jag!