2011-10-04

En sån där award.

Jag har fått en award av Jos (min första, så himla tufft!) så nu när bägge kottarna sover, tumlaren nerburen och inkopplad och jag bänkat mig framför den riktiga datorn (inte min htc alltså) så tänkte jag försöka knåpa ihop lite svar till de där frågorna.

1. Varför började du blogga?
Jag blev nog inspirerad av alla mina vänner som började blogga där nån gång under 2008/2009 och kände att jag också ville sätta lite av min vardag på pränt. Helt och hållet för min egen skull, men ju mer och längre jag bloggade ju fler bloggar hittade jag att läsa och fler hittade hit. Nu är det nästan som en drog, både att läsa alla era fantastiska bloggar om både små och stora ting och att skriva själv.

2. Vilka bloggar följer du?
Mer eller mindre alla bloggar som jag har i min länklista här till höger plus några guldkorn till som jag precis hittat, samt ett gäng jag vet länkar sina bloggar direkt till fejjan.

3. Vilka favoritfärger har du?
På kläder svart. I övrigt mycket knallgrönt och rött.

4. Vilka favoritfilmer har du?
Into the wild älskar jag sönder och samman och kan se den om och om igen, inte minst för den underbara filmmusiken som görs av Eddie Vedder. (Älsk på Eddie!)
Och andra filmer jag hurrar för är Amelie från Montmartre och feel goodfilmer i största allmänhet. Och A love song for Bobby Long fullkomligt älskar jag också.
Och precis skitläskiga rysare som Ils, The strangers och Nattvakten.

5. Vilket land drömmer du om att besöka?
Men oj, jag älskar ju att resa och fick tack och lov upp även M:s ögon för resandet när vi var i Asien 2009. Just nu har vi dock lagt det på is när ungarna är små. Men när tiden är inne och ekonomin räcker till så drömmer vi om att packa ihop familjen och dra till USA (Seattle drömmer vi om bägge två) och så är jag sjukt sugen på Sydamerika. Och Nya Zeeland. Och Skottland. Och så vill jag hemskt gärna tillbaka till Laos nån gång också.


Nu får jag också den stora äran att skicka det hela vidare och det gör jag till de här tre finisarna:

Johanna, Fröken K och Sandra.

5 kommentarer:

Fröken K sa...

Nämen tack-å-tack!

Josefine sa...

Åhhhh Eddie Vedder alltså. Jag var helt, och då menar jag HELT, nedkärad i honom i högstadiet. Fan. Undrar om jag inte är det fortfarande. Den rösten. Om man skulle ligga med en röst (eh... ja det var ju konstigt skrivit av mig) skulle jag ta den. Och sen när ni reser med kidsen måste du skriva om det. Jag blir så impad av folk som vågar ta sig iväg på krångligare resor med barn (läs: långt bort).

Duktiga Tjejen sa...

Man blir så himla glad av awards!

Ps. Och inser hur ressugen man är när man ska skriva om sånt. Ni bara måste åka till USA och Sydamerika, har rest/bott där massor. Love.

Johanna sa...

Men tjoho, skoj!

Lisa sa...

Fröken K: Varsågod. =)

Josefine: JAG VET! Jag skulle helt klart välja den rösten jag med om det gick att ligga med en röst. Den är fan magisk!
Och det där med resandet, det är ju himla lätt att prata om det som nåt man absoult kommer göra, men det är mycket som ska klaffa in. Men som sagt - drömmen finns där så förhoppningsvis kommer vi iväg nån gång.

Duktiga tjejen: Ja verkligen!
Men åh, avis på den! Vill verkligen dit. Eller jag vill egentligen överallt där jag inte har varit men då skulle jag få vara på resande fot jämt och det har jag ju liksom inte tid med.
Har du bloggat nåt om din vistelse i USA/Sydamerika? Jag är ju som sagt rätt ny på din blogg så jag har inte så bra koll. Skulle vara kul att läsa om det iaf.

Johanna: Jag vet! Himla kul att få en award liksom!