2011-10-18

Hur det gick.

Nä de där tumhållningarna höll tyvärr inte.
Fan.
Nu lider ju inte Kajsa nämnvärt över att inte få äta ägg, eller hon har inte gjort det i alla fall. Jag tänker att det blir lite värre nu när hon har blivit större och inser att hon inte kan äta allt som andra, som vid kalas och sånt. Här hemma brukar vi givetvis försöka baka så mycket det bara går utan ägg, men just till bakverk är det lite knivigt att hitta ett bra, jämnbördigt substitut för just ägg.
Annars går det mesta faktiskt att laga, som pannkakor till exempel, man ersätter bara äggen med bakpulver. Men ärligt talat, oss emellan så är de inte alls jämförbara med riktiga pannkisar som ju får en lite frasigare yta.

Men men, vi får utesluta ägg från kosten ytterligare två år och hoppas att det försvunnit då. Pannkakor får det alldeles bestämt bli till middag ändå. Och soppa.

5 kommentarer:

Johanna sa...

Typiskt!

helena sa...

Litet tips: http://www.kakboken.se/

Lala sa...

Åhh, gud vad jobbigt med allergi:( Men efter ett tag vänjer man sig ju såklart! Vi har ett kompispar som inte tål: äpplen, ägg, nötter och mjölkprotein. Det är på stört omöjligt att laga mat/baka till dem! Min Nils älskar för övrigt ägg (inte gulan dock) och kan äta tre på raken med massa kaviar:) Hoppas allergin går över så småningom!

Fifi sa...

Vad synd :(

Lisa sa...

Ja verkligen tråkigt! Men som du säger Lala, man vänjer sig ju. I början lusläste man varenda förpackning men nu har man stenkoll på vad hon kan äta och inte.
Men ägg är ju gott liksom så det är ju himla trist för´na.

Helena: Tack snälla för tipset!
Det får nog bli en beställning där ifrån sen.