2011-10-11

För det är ju så himla tråkigt att sova.

M skolar in Kajsa på dagis idag. Själv fick jag ett plötsligt sug efter att städa, ni vet ett sånt där infall som infinner sig en gång per år ungefär och varar i max nån timme.
Bäst att passa på då tänkte jag och laddade upp med skurhink, dammtrasa, medel och musik på Spotify.
Men det är ju så med en liten bebis i familjen att det inte alltid (väldigt sällan faktiskt) blir som man tänkt sig. Så även idag.
Övertrött liten V och skrikfest hela förmiddagen lång. Babybjörnen brukar vara en bra räddning i såna lägen när man själv inte vill ligga på soffan med bebis på magen. Men den där jävla björnen är i bilen och bilen har M.
Så här sitter jag nu efter tre läggningsförsök med en übertrött bebis i famnen (okej, nu har han somnat) och ser mina städchanser gå mig förbi även denna gång.

De som vet sin grej säger att bebisars djupsömn infinner sig efter ca 20 minuter. Om det stämmer borde det gå bra att lägga ner herr Villintesova om fem minuter utan att han vaknar. Om 20 minuter väntas storasyster och M komma hem. Tror ni jag hinner en turbostädning?
Published with Blogger-droid v1.7.4

8 kommentarer:

jos sa...

Har ju glömt säga grattis till nya dagisplatsen, vad skönt att det löste sig! Det är märkligt det där att bebisar alltid lyckas tajma in sina skrikfester när det verkligen verkligen är något annat man vill styra med, tycker det händer iallafall 8 gånger av 10..

Muerta sa...

Åh, typiskt :(

Och när bebisen väl sover blir orutinerade jag så himla velig och ägnar tiden åt att försöka bestämma mig för vad jag helst vill: sova, göra något vettigt eller typ käka något. Och när jag väl bestämt mig vaknar bebis förstås. Man kanske lär sig?

killmamman sa...

haha, ja känner igen det där... det blir inte alltid som man tänkt :)

Lisa sa...

Jos: Tack!
Jamen visst är det så. Lönlöst att ens försöka planera in något.

Muerta: Men exakt så! Och om man lär sig? Eh, ledsen, men nä! Inte jag i alla fall. Fan, nån borde verkligen lära mig!

Killmamman: Nej det blir ju inte det. Tur att de är så himla söta de där små liven att det inte gör så mycket. =)

Fifi sa...

Det där är så typiskt! Det är inte ofta jag känner för att storstäda, men när jag väl vill göra det, då ska Elly förstås vara klarvaken timme efter timme.

Dalkullan sa...

Åh typiskt! Men hey! Du borde ha bärsjal istället för den där björn. Mycket bättre på alla sätt och vis. Just saying :p

Atomflickan sa...

Det är så typiskt att en bebis som inte vill sova sammanfaller med städryck.

Lisa sa...

Fifi: Det värsta är ju att de där städrycken infinner sig allt för sällan. Annars är det ju snarare att man vill att bebisen ska vara vaken så man slipper städa. Aldrig är man nöjd.

Dalkullan: Men jag har alltid tjatat om att jag vill ha en bärsjal, sen knappade jag hem en från Tradera till Kajsa, men jag tyckte det var så himla krånglig att jag la ut den på auktion igen, vilket jag såklart ångrar ihjäl mig över nu.

Atomflickan: Ja vid städryck och när det är dags att äta. Gärna vid lite festligare tillfällen, då ska det skrikas minsann.