2011-10-22

Små vinster i vardagen.

Ibland (eller rätt ofta faktiskt) kan jag önska att det låg en liten slant, låt oss säga en tusing, i varje bajsblöja man byter. För ärligt talat, livet som småbarnsförälder i ett nyköpt hus med topplån att betala genererar inte i några större summor att svänga sig med när räkningar är betalda, barnens och vårt sparkonto har fått sin beskärda del och månadens matkonto likaså.
Jag menar inte att klaga, det har varit två högst medvetna val att
1. Skaffa barn nummer två och
2. Köpa hus.
Det är liksom våra drömmar i livet vi talar om, då är det ett rätt lätt val att göra avkall på några tusen i månaden för en tid. Men ändå, det känns i plånboken, det gör det.
Därför blir man så himla glad när man gör små vinster i vardagen som
1. Sälja ett skötbord för 200 kr mer än vad man köpte det redan begagnade skötbordet för, två år tidigare.
2. Konstatera att 2-åringen fortfarande kan ha förra vinterns overall och
3. Att få berättat för sig att det är 30% rabatt på de svindyra överdragsbyxorna till ovan nämnda 2-åring som jag just suckat över i kön till kassan.

Hej alla ni extra slantar i plånboken ni är så välkomna så! Snart hamnar nog en del av er i en frissas kassa nära oss.
Mm ny frisyr, ny färgning. Mitt hår behöver't!

4 kommentarer:

Dalkullan sa...

Men gör det! Du är värd dom där pengarna. Jag lovar!

Och det här med rs, jag tror du kan vara lugn med snoret. Det är när det är slem i halsen som man bör kolla upp det. Edith är en sån där stark tjej, så vi märkte inte ens att hon var sjuk. Vi ba, ja hon är lite snorig, och äter lite klent och kissar kanske ytterst lite, men ändå.
Men vi gick ju till bvc bara för att kolla, och läkaren skickade upp oss direkt till akuten och där visade det sig att det var rs.
Men som sagt, det är när det är slem. Och det är ju slemmet som är farligt för bebisar. Viruset i sig är som vilken infektion som helst, ganska harmlös, men slemmet täpper till så mycket så dom kan ha svårt att andas.

Fifi sa...

Jag blir glad när jag använder en rabattkupong som ger 30 kr rabatt vid köp av två paket blöjor, men Niklas bara skrattar åt mig...

Duktiga Tjejen sa...

Skönt att du fick med att det är ett medvetet val, för det är det ju, och att köpa hus svider. Vi vill bo i hus men vill Inge behöva leva så snålt som det skulle innebära, så istället bor vi i lgh i billigaste kommunen i stor-Stockholm. Båda vill bo på landet... Sedan. Skönt att det finns tid ännu i livet :) Bra att sälja grejer, både för Plånkan och miljön!

Lisa sa...

Dalkullan: Tack. Och tack för svaret! Blir bara så nojjig emellanåt, speciellt då folk varit på mig om att jag ska vara extra vaksam då jag inte ammar och yada yada. Blir. Så. Trött.

Fifi: Hihi jamen det är ju kul! Mer pengar över till annat, för blöjor hör ju sannerligen inte till det roligaste man kan köpa..

D K: Ja givetvis var det medvetna val. Vi fick prioritera, väga för mot nackdelar, och vi kom bägge fram till att vi inte ville bo i en lägenhet fram tills vi skulle få råd att köpa hus utan att ta topplån. Och det är än så länge inget vi ångrar.